Δευ11182019

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 17 Νοε 2019 11pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Επίθεση σε 2 τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν - Το ένα βυθίστηκε (;), το άλλο φλέγεται

Επίθεση σε 2 τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν - Το ένα βυθίστηκε (;), το άλλο φλέγεται

tanker fotia

Τα όσα συμβαίνουν από το πρωί της τετάρτης στον Κόλπο του Ομάν, πολύ κοντά στα Στενά του Ορμούζ με την επίθεση που δέχθηκαν δυο τάνκερ, έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Οι εικόνες από το ένα φλεγόμενο τάνκερ κάνουν τον γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν.

Νωρίτερα το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι το δεξαμενόπλοιο Front Altair, του νορβηγικού ομίλου Frontline, βυθίστηκε στον Κόλπο του Ομάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα στη δημοσιότητα, το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 75.000 τόνους νάφθας. Το δεξαμενόπλοιο δέχθηκε «επίθεση» σήμερα το πρωί καθώς έπλεε ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράν, ενώ τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε αυτό, ανακοίνωσαν επίσης οι ναυτιλιακές αρχές της Νορβηγίας, οι οποίες διευκρίνισαν ότι κανένα μέλος του πληρώματός του δεν τραυματίστηκε.

Οι Ιρανικές δυνάμεις διέσωσαν και τα 44 μέλη του πληρώματος και από τα δυο δεξαμενόπλοια και το Front Altair και το Kokuka Courageous. 

Ωστόσο, εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Frontline δήλωσε ότι το πετρελαιοφόρο Front Altair εξακολουθεί να πλέει στον κόλπο του Ομάν.  

«Υπάρχουν φωτογραφίες από ένα σκάφος διάσωσης που κάνει κύκλους γύρω από το πλοίο και το σκάφος δεν έχει βυθιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Πατ Άνταμσον, επικαλούμενος την πιο πρόσφατη πληροφορία που είχε λάβει λίγα λεπτά νωρίτερα από την τεχνική διαχείριση του πλοίου.

newit