Τρι11132018

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 12 Νοε 2018 8pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Απαράδεκτες αντιπολιτευτικές ύβρεις και εκδηλώσεις κατά Δημάρχου

konstan podilata

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης εν μέσω πολλών εκατοντάδων παιδιών-ποδηλατών της πόλης

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, εκτός από την εκτίμηση και αγάπη της μεγάλης πλειοψηφίας των συνδημοτών του και των κατοίκων της πόλης για το σημαντικότατο έργο της 1ης θητείας του, έχει, δυστυχώς, και μερικούς ορκισμένους εχθρούς.

Είναι μερικά μέλη και οπαδοί του παλαιοκομματικού "συστήματος εξουσίας", που είχε εγκαθιδρυθεί για πολλά χρόνια σε αυτόν τον δήμο, με αποτέλεσμα να τον οδηγήσει τελικά στο τέλμα και την απαξίωση.

Τελευταίο συμβάν είναι και μια πορεία που οργάνωσαν μερικές δεκάδες από αυτούς μαζι και με περιθωριακές - αντιεξουσιαστικές ομάδες, που ήρθαν καλεσμένοι του κ. Χρ. Κορτζίδη από το κέντρο και αλλού, για να γραψουν στους τοίχους και να πουν στον, πλήρως αδιάφορο προς όλους αυτούς, λαό της πόλης, ότι ο επιτυχημένος Δήμαρχός τους, εκτός των πολλών άλλων υβριστικών χαρακτηρισμών που του αποδίδουν συνεχώς από την αρχή της θητείας του – είναι τώρα και.... φασίστας!!

argy arist diamart

Είναι θλιβερό το φαινόμενο μιας μερίδας της αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους δράσης και "αντιπολιτευτικών" χαρακτηρισμών, παραπαίοντας μέσα στην ίδια την ανυπαρξία της.

Γιατί ο λαός της πόλης, αντί αυτών, θα περίμενε να δει μια μεγάλη διαδήλωση για την υποβαθμισμένη ποιότητα της δημοκρατίας μας, για την διαλυμένη Παιδεία και Υγεία, την έλλειψη ασφάλειας και για την απαράδεκτη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτές οι ομάδες όμως, αποτελούν, ούτως ή άλλως, ένα ακόμη δείγμα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα σε πνευματικό, πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο.

Επίπεδο που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του εξέθρεψαν και συνεχίζουν να το επεκτείνουν - με τον ανεύθυνο τρόπο τους- σε πολλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Με την ανασφάλεια, την έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος - θεσμούς και τον μηδενισμό.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην ιστορική ομιλία του στο Σύνταγμα σ' αυτό ακριβώς που βιώνουμε σήμερα. Σε δρόμους, σε πανεπιστήμια και πλατείες, όχι μόνο στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, αλλά απανταχού της Ελλάδας.

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες.... έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ. Να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ

»Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.

»Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη» επισήμανε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και όντως τώρα είναι οι «αριστερόστροφες» εξάρσεις ενός ανήθικου εξτρεμισμού. Ενός απαράδεκτου και επικίνδυνου «κινήματος» που αν δεν σταματήσει γρήγορα, θα μεταλλαχθεί αργότερα, σε δεξιόστροφο, χωρίς να έχει πια καμιά σημασία για το ίδιο το αποτέλεσμα, που οι ίδιοι άνθρωποι θα υποστούμε.

Πολύ κρίμα και επικίνδυνο για τον τόπο και την χώρα να αφήνουμε να "πετροβολούν" με κάθε τρόπο και μέσο τους αποδεδειγμένα ικανούς να προσφέρουν έργο στους πολίτες - παράδειγμα για πολλούς άλλους διοικούντες - και, παράλληλα, να σκορπίζουν ολόγυρα τυφλό πολιτικό μίσος προς ίδιο όφελος, σε βάρος της εξαιρετικά ταλαιπωρημένης από την 10ετή ανέχεια κοινωνίας μας.....

Ευτυχώς που οι εκλογές πλησιάζουν όπου ο σοφός λαός θα κρίνει, με ψυχραιμία και λογική, τους πάντες για τα πάντα και θα τους τοποθετήσει  εκεί που τους αξίζει.

Τ.Β.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Δριμύ κατηγορώ ΚΚΕ για συκοφαντίες από σύμβουλο παράταξης Κορτζίδη

DS KORTZIDIS

Η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" σε ρεπορτάζ της αναφέρει τα εξής: 

Το ψευδές και συκοφαντικό κείμενο που διακινείται μέσω διαδικτύου, που αφήνει υπονοούμενα ότι το ΚΚΕ συμμετέχει στο ΔΣ του φορέα διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού , καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι  ΚΟΒ Αργυρούπολης - Ελληνικού του Κόμματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Τις τελευταίες μέρες αναρτήθηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ένα ψευδές και συκοφαντικό κείμενο από τον Γιώργο Κοκκίνη, δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με την παράταξη "Δημοτική Συνεργασία" με επικεφαλής τον Χρ. Κορτζίδη και στέλεχος της ΛΑΕ. Μεταξύ άλλων, ο συντάκτης του κειμένου αφήνει υπονοούμενα για τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ ότι δήθεν δέχτηκε πρόταση για συμμετοχή στο ΔΣ του νεοσύστατου φορέα διαχείρισης που αφορά την επένδυση του Ελληνικού .

Ο κύριος Κοκκίνης γνωρίζει και την τοποθέτηση του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, που καταψήφισε τον συγκεκριμένο φορέα (υπάρχει καταγεγραμμένη στα πρακτικά) και τη θέση και στάση του ΚΚΕ για την επένδυση του Ελληνικού . Αλλωστε, ήταν παρών στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν συζητήθηκε το θέμα. Γιατί λοιπόν αναπαράγει το ψέμα;

Διαλέγει τον βρώμικο ρόλο γιατί ξέμειναν από πολιτικό λόγο και θέσεις, ικανές να αντιπαρατεθούν με την πολιτική του ΚΚΕ. Η λάσπη και η συκοφαντία είναι βολικός και εύπεπτος δρόμος, όταν στρατηγικά συμπλέεις με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Βέβαια, δεν είναι και εύκολο να κάνεις αντιπαράθεση όταν τα προηγούμενα χρόνια σκόρπαγες με το τσουβάλι αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο με τη στήριξη στην κυβέρνηση της... "πρώτη φορά Αριστεράς" (...).

Οταν μέχρι πρότινος δημοτικός σου σύμβουλος επιχειρηματολογούσε μαζί με τον δήμαρχο Κωνσταντάτο υπέρ της επένδυσης του Ελληνικού και στήριζε τη μεταρρύθμιση "Κλεισθένης" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που παραδίδει τις υπηρεσίες των δήμων στην ανταποδοτικότητα και την ιδιωτικοποίηση...

Αν νομίζουν κάποιοι ότι με λάσπη και συκοφαντία μπορούν να χτυπήσουν το ΚΚΕ, είναι βαθιά γελασμένοι. Να γνωρίζει ο συντάκτης του κειμένου ότι το ηθικό κύρος των μελών και των στελεχών του στο λαό έχει κατοχυρωθεί μέσα από τους λαϊκούς αγώνες και τη στάση τους, από όποια θέση και αν είναι εκλεγμένοι, κάτι που παραδέχονται ακόμα και οι πιο άσπονδοι εχθροί μας. Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους».

ριζοσπαστης

Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

dimarx argyr nea oximata

Γνωστοποιείται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με 2 άτομα (καθηγητής φυσικής αγωγής, νοσηλευτής) για την κάλυψη αναγκών του Οργανισμού Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης», που εδρεύει στην Αργυρούπολη, με αντικείμενο την εκτέλεση των έργων: «Παροχή πρώτων βοηθειών στους αθλούμενους» και «Εκμάθηση κολύμβησης» συνολικής διάρκειας έως 12 μήνες.

Δείτε τη σχετική ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Βόμβες Δημάρχου Κωνσταντάτου "Ουαί υμίν, γραμματείς & Φαρισαίοι υποκριτές".

konstantat parelasi

Μεγάλος αδικαιολόγητος θόρυβος προκλήθηκε από την αντιπολίτευση του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, ιδιαίτερα από την παράταξη Κορτζίδη, τον ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριξε και τις προσκείμενες σε αυτόν οργανώσεις, από την επιλογή της δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου να επιτρέψει να παρελάσει πριν τη μαθητική παρέλαση, μια νομιμη οργάνωση εφέδρων αξιωματικών, όπως είχε και έχει γίνει και σε άλλους δήμους.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να... ανακαλέσουν πρόσκληση τους προς τον Δήμαρχο να παραστεί στο ιδρυτικό συνέδριο μιας νέας δημοτικής παράταξης που ετοιμάζουν, χαρακτηρίζοντάς τον σαν ....ακροδεξιό, που δήθεν προσβάλει τα «δημοκρατικά ιδεώδη τους», τοποθετώντας τον μάλιστα .... εκτός του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου !!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Την ίδια στιγμή στο αποκαλούμενο συνέδριό τους (25 περίπου ατόμων!) κλήθηκε και παρέστη ακροδεξιός δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, που στα Δημοτικά Συμβούλια της τρέχουσαν δημοτικής περιόδου απαιτούσε συνεχώς και πεισματικά, παρά τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου, να αναρτηθεί σε αυτό, μαζί με τις φωτογραφίες των πρ. εκλεγμένων δημοκρατικά δημάρχων, και αυτή του διορισμένου επί χούντας δήμαρχου, Παν. Αποστόλου! Δεν του έγινε το χατήρι!

Και όχι μόνο αυτό.

Όπως αναφέρει το vimaonline.gr, ο εν λόγω κύριος είναι και συνομιλητής της Χρυσής Αυγής, παραθέτοντας μάλιστα στο σχετικό ρεπορτάζ του μια αποκαλυπτική φωτογραφία του ίδιου με τον αρχηγό της Χ.Α., κ. Μιχαλολιάκο!!

mixaloliakos spiropoulos

Πολλοί αναρωτιούνται για πιο λόγο τα "δημοκρατικά ευαίσθητα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ" προσκάλεσαν τον εκπρόσωπο της ακροδεξιάς στο συνέδριο τους.

Η απάντηση είναι απλή. Τους συνδέει το άσβεστο μίσος που είχαν και έχουν για τον νύν κεντρώο δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος κυριολεκτικά αυτό που φαινόταν παντελώς αδύνατο, το έκανε δυνατό: Να αναγεννήσει την πόλη του με δεκάδες νέα έργα υπέρ των πολιτών τα τελευταία 4 χρόνια της 1ης τρέχουσας θητείας του και, έτσι, να καταστήσει το Ελληνικό-Αργυρούπολη τον βραβευμένο πρότυπο Δήμου στο χώρο της Τ.Α.

Όμως, η δήθεν ευαισθησία της αντιπολίτευσης του Δήμου και του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει κάπως υποκριτική και εντός μιας λογικής «δύο μέτρα και δύο σταθμά», εφόσον την ίδια στιγμή ανέχεται και δεν λέει κουβέντα για τις πρακτικές, τον λόγο και την αισθητική του ΥΠΕΘΑ της, Πάνου Καμμένου.

Όπως αναφέρει το in.gr για παράδειγμα, επί την ημερών του κ. Καμμένου στο υπουργείο άγημα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015 στην Αθήνα είχε φωνάξει το σύνθημα «Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε»!!

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του in.gr, ο ΥΠΕΘΑ κ. Καμμένος δίνει ιδιαίτερη σημασία στους εφέδρους και τις οργανώσεις τους, παρότι αυτές έχουν συχνά κατηγορηθεί για ακροδεξιό προσανατολισμό, και μάλιστα το ΥΠΕΘΑ είχε ανακηρύξει το 2017 σε «έτος εφέδρων και εθνοφυλάκων».

Στις αρχές του 2018 είχε κυκλοφορήσει φωτογραφία του Πάνου Καμμένου με αφορμή την άσκηση «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018», όπου ο ΥΠΕΘΑ στεκόταν δίπλα στον εθνοφύλακα Δράμας Τάσο Μπαντέμη, χωρίς να γίνεται πιο συγκεκριμένη αναφορά πότε είχε ληφθεί η συγκεκριμένη φωτογραφία.

mpantemis kammenos

Όμως, όπως αναφέρει το in.gr, ο Τάσος Μπαντέμης δεν είναι ένας απλός έφεδρος εθνοφύλακας. Είναι ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής που είχε διατελέσει πυρηνάρχης Δράμας και ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών ως επικεφαλής της επίθεσης σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο στο Μεταξουργείο το 2011 όταν 10μελές τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τότε πυρηνάρχη επιτέθηκε άγρια στις δύο μεσήλικες γυναίκες.

Καμία αντίδραση από κανέναν! Περίεργο;

Bόμβες Κωνσταντάτου κατά της απαράδεκτης προεκλογικής τακτικής της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Σκληρή, οργισμένη και αποκαλυπτική η απάντηση σε όλα τούτα του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου που δήώσε τα εξής:

"Για να μην λησμονούμε ποιοι είναι οι λαϊκιστές και ποιος ο Δήμαρχος σας.

Ο τότε Δήμος Ελληνικού διοργάνωνε επί διοίκησης Κορτζίδη εκδηλώσεις με τους εφέδρους αξιωματικούς (αυτούς που αποκαλούν φασίστες σήμερα).

Τότε ήταν εκδήλωση τιμής και μνήμης η συμμετοχή των εφέδρων στην εκδήλωση του Δήμου με αριστερό δήμαρχο, τώρα έγινε φασιστική ενέργεια από παραστρατιωτική οργάνωση .

Να θυμάστε όλοι πως έχετε έναν δήμαρχο που αγαπάει πολύ την πόλη του, την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της .

Που θέλει την Ελλάδα ισχυρή και το Ελληνικό Αργυρούπολη μια πόλη πρότυπο.

Που ανήκει απο παιδί στο Ιστορικό Δημοκρατικό Κέντρο που το έχουν υπηρετήσει οι Ελευθέριος Βενιζέλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γεώργιος Παπανδρέου και άλλες μεγάλες μορφές του Προοδευτικής παράταξης.
Σιχαίνομαι τους νοσταλγούς του εμφυλίου είτε είναι μαύροι είτε είναι κόκκινοι γιατί έπνιξαν στο αίμα τον λαό μας.

Αυτόν τον λαό θα υπηρετώ πάντα με το έργο μου που είναι ορατό σε όλους και το μόνο που ήθελα και θέλω είναι το Καλό της πόλης μας.

Η παρακάτω αποκαλυπτική ανάρτηση της "Ενωμένης Πόλης" αφιερώνεται σε όλους τους χυδαίους συκοφάντες που επί μια εβδομάδα βγάζουν χολή και αμφισβητούν τα δημοκρατικά μου ήθη.

Να θυμάστε. Οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί στις εκλογές του Μαΐου πρέπει να πάρουν αυτό που τους αξίζει."

enomeni poli logo

Η Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Ενωμένη Πόλη Ελληνικού-Αργυρούπολης

"Όταν οι..... "Αριστεροί αγωνιστές" έκαναν εκδηλώσεις με τους Eφέδρους Καταδρομείς!

Επί Δημαρχίας Χρ. Κορτζίδη στην πλατεία Σουρμένων και στο πρώην αεροδρόμιο, ο τότε Δήμος Ελληνικού (2008) σε συνεργασία με τον σύλλογο Κρητών και τους συλλόγους Εφέδρων Καταδρομέων, έκαναν αναπαράσταση της μάχης της Κρήτης. Μάλιστα οι Έφεδροι Καταδρομείς, ενώπιον του Χρ. Κορτζίδη, κατέθεσαν και στεφάνι στο μνημείο στην πλ. Σουρμένων, όπως χαρακτηριστικά μπορείτε να διαβάσετε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Προφανώς τότε δεν έθιξαν την δημοκρατική συνείδηση, αυτών που μας βρίζουν σήμερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν κατηγορήσει τον Δήμαρχο που δέχτηκε να παρελάσουν οι έφεδροι, τους ρωτάμε με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό:

- Γιατί έφεραν τους φασίστες "Έφεδρους Καταδρομείς" όπως τους αποκαλούν, σε εκδήλωση του Δήμου και χρησιμοποίησαν και ελικόπτερο του στρατού;

- Ο σύλλογος Κρητών είναι εκτός Δημοκρατικού Τόξου;

- Ποιος επέτρεψε σε παραστρατιωτικές ομάδες (έτσι τις αποκαλούν) να καταθέσουν τότε, στεφάνι στο Μνημείο;

- Τελικά, ήταν φασίστες από τότε ή έγιναν τώρα;

- Το σύνθημα "Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία" ήταν καλό τότε ή έγινε σήμερα χυδαίο, όπως το χαρακτήρισε η τοπική οργάνωση του Συριζα;

Για την ιστορία η πολύ πετυχημένη εκδήλωση τότε του συλλόγου Κρητών και του Δήμου Ελληνικού σε συνεργασία με τους Εφέδρους Καταδρομείς ξεκίνησε επί δημαρχίας του Νακη Εφραιμιδη (σύμβουλος του τότε ήταν, ο σημερινός γραφικός επικεφαλής παράταξης που μας αποκαλεί φασίστες) και συνεχίστηκε επί 3 χρόνια με δόξα και τιμή από τον Χρ. Κορτζίδη!!

Τότε όμως ήταν αλλιώς, γιατί στον Δήμο ήταν οι "Αγωνιστές", οι "Πατερούληδες του λαού" που διαδήλωναν με ένα πανό όλη μέρα αφήνοντας τον δήμο να σαπίσει. "Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές".

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε".

Δ. Ελληνικού Αργυρούπολης: Νέα διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ – ΚΕΑ

trofima dianomi
 
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD ΚΕΑ) για τη Χρηματοδοτική Περίοδο 2014-2020 θα διανεμηθούν στους εγκεκριμένους δικαιούχους προϊόντα, όπως ζυμαρικά, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, μέλι, μαρμελάδα, εβαπορέ γάλα.
 
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν στo email που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

H διανομή θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημερομηνίες σύμφωνα με το αρχικό γράμμα του επιθέτου κάθε δικαιούχου.

Στις 2/11/2018 από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. για τους: Α-Λ

 τις 5/11/2018 από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. για τους: Μ-Ω

Χώρος διανομής: ισόγειο Λ. Αργυρουπόλεως 94-96, Αργυρούπολη

Απαραίτητη η επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ή Διαβατηρίου και του αριθμού ΑΜΚΑ του πρώτου δικαιούχου. Σε περίπτωση εκπροσώπου απαιτείται επιπλέον το Δελτίο Ταυτότητας του ιδίου.

Προς διευκόλυνσή σας είναι απαραίτητο το καρότσι λαϊκής καθώς θα διατεθούν μεγάλες ποσότητες.

Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών

Τμήμα Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής

& Πολιτικών Ισότητας

Τηλ.: 210 9961973