Δευ11182019

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 17 Νοε 2019 11pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Γ. Τσαρπαλής, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού - Αργυρούπολης: Το ιστορικό μιας ποινής.

tsarpalis parousias

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Ελληνικού - Αργυρούπολης΅, κ. Γιάννης Τσαρπαλής,  σε προσωπική ανάρτησή του στο διαδίκτυο σχετική με την έκτιση ποινής που είχε επιβληθεί στον επικεφαλή της αντιπολίτευσης του Δήμου, κ. Χρ. Κορτζίδη, αναφέρει τα εξής:

«Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια» Ίλιτς Λένιν

Το έτος 2014 στο Δήμο μας έγινε ένα τραγικό γεγονός με αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Είναι η γνωστή ιστορία με το Λούνα Παρκ της εταιρείας « HAPPY FUN Ε.Π.Ε. » στο πάρκο Αφροδίτης που βρίσκεται στο τέλος της οδού Κύπρου.

Εναντίον του τότε δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη κινήθηκαν αυτεπάγγελτα δύο διαδικασίες επιβολής ποινής.
Μία πειθαρχική από την περιφέρεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και μια ποινική.

H πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε (27-1-2015) στον τότε δήμαρχο ήταν πέντε (5) μήνες αργία από τα καθήκοντά του. Σε αυτή την απόφαση άσκησε προσφυγή ακύρωσης ο τότε δήμαρχος η οποία συζητήθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας (31-10-2019) δηλαδή πέντε χρόνια μετά.

Η απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Παράλληλα ασκήθηκε και αίτηση αναστολής

Στις 16 -7 - 2015 η αίτηση αναστολής της ποινής απορρίφθηκε και έπρεπε να εφαρμοστεί η ποινή.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει υποχρέωση να ενημέρωση το Δήμο, ενημέρωσε όμως τον πρώην δήμαρχο, ο οποίος και ήξερε από το 2015 ότι η αίτηση αναστολής του είχε απορριφθεί. Τι έκανε; Το απέκρυψε.

Ήξερε ότι δεν θα ενημερωθεί ο Δήμος διότι δεν ήταν διάδικος, και επομένως όπως ισχυρίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε την υποχρέωση να μας ενημερώσει.

Στηριζόμενος σε αυτό το κενό, συνέχισε να έρχεται στα Δημοτικά Συμβούλια ενώ γνώριζε ότι αυτό είναι παράνομο. Ο δήμος δεν γνώριζε τίποτα

Παράλληλα το έτος 2018 έγινε και το ποινικό δικαστήριο, οι κατηγορίες εδώ ήταν πολύ βαριές.
Συγκεκριμένα ενώ στο Διοικητικό Δικαστήριο η κατηγορία ήταν βαριά αμέλεια, στο Ποινικό Δικαστήριο ήταν δόλος, δηλαδή ότι το έκανε (μίσθωση του πάρκου) με γνώμονα και σκοπό να προσπορίζει στην εν λόγω επιχείρηση παράνομο όφελος, εξαιτίας της παράνομης λειτουργίας.

Από το δόλο αθωώθηκε, χωρίς να υπάρχει πολιτική αγωγή. Εξάλλου κανείς δεν ισχυρίστηκε τότε ότι είχε δόλο και καλώς αθωώθηκε, από αυτή την κατηγορία

Όμως η βαριά αμέλεια παραμένει, μέχρι να βγει η απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Τι ισχυρίζεται όμως ο πρώην δήμαρχος;
Ότι αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες.
Ακολουθώντας τη ρήση του Λένιν « Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια»

Υπάρχει όμως ένα νομικό site που δημοσιεύονται οι αποφάσεις .Και έτσι μάθαμε την αλήθεια

Ζήτησε ο Δήμος και έλαβε την απόφαση της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας και την εφαρμόζει.
«Οι ποινές επιβάλλονται για να εκτελούνται» ήταν η απάντηση που πήρα όταν ρώτησα το Συμβούλιο της Επικρατείας αν πρέπει να την εκτελέσω.

Ευχόμαστε ειλικρινά, να αθωωθεί και από το Διοικητικό Δικαστήριο.
Μέχρι τότε η ποινή ισχύει και εφαρμόζεται.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Ελληνικού Αργυρούπολης
Ιωάννης Τσαρπαλής

Ελληνικό: Με ΚΥΑ αποδίδονται στους δικαιούχους οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι

elliniko apopfi

Δεκτή έκανε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, τροπολογία 10 βουλευτών του Νότιου Τομέα της ΝΔ, με την οποία προσδιορίζεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση θα περιέλθουν στη κυριότητα των δικαιούχων, οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι του Ελληνικού.

Ειδικότερα με τη νέα ρύθμιση τίθεται καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των κοινόχρηστων χώρων από την Ελληνικό Α.Ε. στον Φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, η οποία καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης αποσαφηνίζεται ότι οι χώροι αυτοί περιέρχονται στην κυριότητα των δικαιούχων τους αμέσως μετά τη διανομή του ακινήτου.

Με τον τρόπο αυτό οι Δήμοι Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, μπορούν πλέον να εκτελέσουν άμεσα όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανάπτυξη των χώρων προς όφελος των δημοτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή έιναι το αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας και συνεργασίας με όλους (Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α.Γεωργιάδη, βουλευτές ΝΔ νότιου τομέα κ.α) του Δήμαρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης και Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος δηλώνει πως θα συνεχίσει απρόσκοπτα να υπερασπίζει, όχι μόνο τα συμφέροντα των συνδημοτών του, αλλά και των δημοτών των όμορων δήμων, ώστε τα οφέλη της επένδυσης στο Ελληνικό να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Παραστάτης στην παρέλαση στο Ελληνικό αριστούχος 17χρονος μαθητής από το Μπαγκλαντές

elliniko parelasi afganos

Ήταν μόλις 15 ετών όταν έκανε ολομόναχος και με τα πόδια το ταξίδι της ζωής του προς την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Έφθασε σε μια άγνωστη χώρα που δεν γνώριζε ούτε λέξη από τη γλώσσα.

Βρήκε καταφύγιο και στήριξη στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» και σε δύο χρόνια έγινε ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς στο ελληνικό σχολείο.

Ο νεαρός Hasanu Zzaman από το μακρινό Μπαγκλαντές παρέλασε σήμερα με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στην παρέλαση, στο Ελληνικό.

«Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι σήμερα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από το Μπαγκλαντές που κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του.

Ο Hasanu έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «Αποστολή» στο κέντρο της Αθήνας.

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «Αποστολή» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω εδώ στην Ελλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών», δήλωσε.

madata

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Εκρηξη στις 03.00 τα ξημερώματα σε ΑΤΜ της Τράπεζας Eurobank, στη Λεωφ. Κύπρου. Κλειστή η Τράπεζα

eurobank kyproy ekkrixi atm

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης εν μέσω της καταιγιδας σε ΑΤΜ τράπεζας στην Αργυρούπολη. Οι δράστες αφαίρεσαν κασετίνες με χρήματα.

Η έκρηξη προκλήθηκε περίπου στις 03.00 τα ξημερώματα σε ΑΤΜ υποκαταστήματος της Τράπεζας Eurobank, επί της Λεωφόρου Κύπρου 90 στην Αργυρούπολη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι δράστες αφαίρεσαν από το μηχάνημα κασετίνες με άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο ΑΤΜ και την πρόσοψη του υποκαταστήματος. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Το κατάστημα της Τράπεζας παραμπένει για σήμερα κλειστό για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από την έκκρηξη.

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Πήρε στην πλάτη του» το Ελληνικό και δικαιώθηκε

konstantatos aerodromio

Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για το έργο του και τις δράσεις του, ανεξάρτητα από κόμματα, ή από άλλες περιχαρακώσεις και ιδεοληψίες.

Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που μπορεί με σχέδιο, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά να εξασφαλίζει και να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο πόρο για την ανάπτυξη της πόλης του και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνδημοτών του.

Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που καταλαβαίνουν οι συμπολίτες του πως νοιάζεται γι αυτούς, πως λειτουργεί στην πράξη περισσότερο ως δημόσιος λειτουργός και υπηρέτης των αναγκών και συμφερόντων τους, παρά ως άρχοντας της πόλης.

Επιτυχημένος δήμαρχος, είναι αυτός που κάνει τα λόγια του πράξη, υλοποιεί με συνέπεια το προεκλογικό πρόγραμμά του που ενέκριναν οι πολίτες και αποδίδει το έργο αυτό - με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα - ως κέρδος στους συνδημότες του.

Επιτυχημένος δήμαρχος, είναι αυτός που κατορθώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναγεννήσει έναν τελματωμένο-απαξιωμένο δήμο που παρέλαβε και να τον καταστήσει λειτουργικό, σύγχρονο, καθαρό, πολυβραβευμένο πρότυπο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης

konsta brabeysi parko

Τέλος, επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που οραματίζεται και παλεύει με πείσμα για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, τα οποία θα φέρουν στην πόλη επενδύσεις, θα μειώσουν την ανεργία, θα εξασφαλίσουν σημαντικά έσοδα για τον Δήμο - τον φτωχότερο σήμερα των νοτίων προαστίων - προς όφελος των πολιτών και θα τον καταστήσουν κέντρο ενδιαφέροντος, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός συνόρων.

Κατά κοινή ομολογία , όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν απόλυτα στον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, ή απλά «Γιάννη», όπως πλέον τον αποκαλεί με αγάπη η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών του.

Ο άοκνος μοναχικός αγώνας του για το Ελληνικό 

Ο «Γιάννης» είχε εξ’ αρχής ταχθεί υπέρ της εμβληματικής επένδυσης του Μητροπολιτικού Πόλου – Πάρκου Ελληνικού, διότι οι εναλλακτικές προτάσεις, ειδικά την περίοδο των παχιών αγελάδων, όταν υπήρχαν χρήματα, ήταν μεν ρομαντικές και όμορφες, αλλά εντελώς ανεφάρμοστες.

Εδώ λοιπόν και χρόνια, αποφάσισε να πάλεψε μόνος, με κάθε λογής «θεούς και δαίμονες» και να «πάρει το θέμα στην πλάτη του», ώστε και η εμβληματική επένδυση να πραγματοποιηθεί, αλλά  το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, να διασφαλισθούν όλα τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Δήμου  έναντι των όψιμων σφετεριστών του.

Τα συμφέροντα και δικαιώματα του Δήμου πάνω απ' όλα

konstant vima gia elliniko

«Πολέμησα προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς πισωγυρίσματα, όχι δίνοντας γη και ύδωρ στους επενδυτές, αλλά θέτοντας προϋποθέσεις και όρους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ανεξάρτητα εάν είχαμε, ή έχουμε βρει ευήκοα ώτα, είτε στην κυβέρνηση, είτε στους επενδυτές σε αυτά που ζητάμε, δεν θα δεχθούμε καμία έκπτωση στα αναφαίρετα και αυτονόητα αυτοδιοικητικά μας δικαιώματα.

H κοινωνία μας είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα στη δημοτική αρχή και να υπερασπιστεί τα αναμφισβήτητα δικαιώματά μας. Άλλωστε, χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας καμία επένδυση δεν μπορεί να “ευδοκιμήσει”.

Το Ελληνικό ήταν και είναι η πατρογονική μας γη» τόνιζε συνεχώς στις ομιλίες, συνεντεύξεις, παρεμβάσεις του κ.α. ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

 Δικαίωσή των προσπαθειών του

Τώρα, μετά από χρόνια προσωπικών και σκληρών αγώνων του προς κάθε κατεύθυνση, ήρθε επιτέλους η δικαίωσή των προσπαθειών του.

konstant adonis

Μετά από συνάντηση που είχε την τρέχουσα εβδομάδα με τον πρωθυπουργό και, στη συνέχεια, με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, υπήρξε δημόσια δέσμευση του υπουργού, ότι αποδίδονται κατά κυριότητα, ΟΛΟΙ οι Κοινόχρηστοι, Κοινωφελείς και Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας χώροι εντός της “Επένδυσης του Ελληνικού” στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης!

Τριακόσια στρέμματα κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων περιέρχονται στην χρήση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για μεγάλα έργα υποδομής του.

Το ίδιο θα γίνει και με τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπου και αυτό το έλυσε και σύντομα ο πρωθυπουργός θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

konstant ypoyrgoi elliniko

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία, ούτε αυτονόητη. Εδώ και πολύ καιρό, έγινε μια τεράστια παρασκηνιακή δουλειά στα υπουργεία, με όλους τους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς προκειμένου να υπάρξει το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει κάποιος ακόμη δρόμος να διανυθεί, αλλά όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν.

Διαψεύονται οι «Κασσάνδρες»

Ετσι, διαψεύονται πανηγυρικά και όλες οι «Κασσάνδρες», τόσο στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, όσο και σε γειτονικούς δήμους, που διέδιδαν χαιρέκακα, ότι ο Δήμος χάνει όλους αυτούς τους χώρους και τους παίρνει ο επενδυτής.

Μάλλον δείχνουν να είναι αφελείς, μιας και ίσως δεν γνωρίζουν, ούτε καταλαβαίνουν ακόμη, τι σημαίνει να διαπραγματεύεται κάποιος με έναν τέτοιον Δήμαρχο και μάλιστα ...... Κεφαλλονίτη Ι

Τυχερό λοιπόν το Ελληνικό-Αργυρούπολη που έχει αναδείξει πανηγυρικά Δήμαρχο για δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις  τον «Γιάννη», αυτόν τον επιτυχημένο τοπικό άρχοντα, τον, οποίο, είναι περισσότερο από σίγουρο πως. θα τον διατηρήσει στο αξίωμά του για πολλά χρόνια ακόμη.

konst elliniko proekl sygk2