Σαβ07202019

Τελευταία ΕνημέρωσηΣαβ, 20 Ιουλ 2019 9pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φροντίζουμε τους πολίτες μας! Κέντρο Κοινότητας στη Λεωφ. Αργυρουπολεως

argyr kentro koinot1

Το πρώτο Κέντρο Κοινότητας άνοιξε στον Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Το Κέντρο Κοινότητας θα αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Από εκεί ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου θα λειτουργεί καθημερινά από 7:30 μέχρι τις 15:30 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210-9956715

Οπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος:

"Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας ανοίξαμε σύγχρονα και λειτουργικά γραφεία του Κέντρου Κοινότητας στην Λ Αργυρουπόλεως 94 ώστε όλες οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να έχουν το δικό τους σημείο αναφοράς, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης.

Στόχος του Κέντρου είναι η Συμβουλευτική-Ψυχολογική Υποστήριξή και προώθηση στην απασχόληση, τα προνοιακά επιδόματα Αναπηρίας, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επίδομα Στέγασης κ.α κοινωνικές υπηρεσίες" .

argyr kentro koinot2

argyr kentro koinot3Σημαντικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αίρουν τα εμπόδια για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό

elliniko parko

Σημαντικά θέματα που εμπόδιζαν - και αυτά- την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό επιλύθηκαν με αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο την Πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, καθώς απορρίφθηκαν προσφυγές κατοίκων και άλλων φορέων της περιοχής, που ζητούσαν να μην προχωρήσει η επένδυση και να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα που καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επένδυση κυρίως ως προς διάφορα θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τις αρμοδιότητες της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Το ανώτατο δικαστήριο το οποίο ήδη με απόφασή του έχει κρίνει νόμιμο το Διάταγμα για το Ελληνικό, έρχεται τώρα με δύο αποφάσεις της Ολομελείας του και άρει εμπόδια που είχαν υψωθεί και εμπόδιζαν πέραν των άλλων την υλοποίηση της επένδυσης.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με δύο αποφάσεις της έκρινε ότι νόμιμα έχει προβλεφθεί από το Προεδρικό Διάταγμα η ανέγερση έξι εμβληματικών κτιρίων στο Ελληνικό, κτίρια που θεωρούνται τοπόσημα, η αγγλιστί Landmarks, δηλαδή διακριτά κτίρια, το ύψος των οποίων φθάνει τα 200 μέτρα.

Επίσης με τις αποφάσεις της η Ολομέλεια έλυσε θέματα που είχαν προβληθεί από κατοίκους και φορείς της περιοχής, που ισχυρίζονταν ότι υπάρχουν θέματα για υποβάθμιση της ποιότητας της παράκτιας ζώνης με την επένδυση του Ελληνικού καθώς και θέματα που σχετίζονταν με την αρχαιολογική υπηρεσία, δηλαδή κατά πόσον έχει αρμοδιότητα να εξετάζει και να καθορίζει τα της διαμορφώσεως του τοπίου.

Οι δύο αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά σημαντικές και εντάσσονται στο πλαίσιο των δικαστικών κρίσεων που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση της επένδυσης και στην άρση των όποιων εμποδίων είχαν κατά καιρούς προβληθεί.

Ειδικότερα, με τις αιτήσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής, περί τους 550 και άλλοι φορείς ,ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί του επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει την τοποθέτηση 6 υψηλών κτιρίων, ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, μέγιστου ύψους 200 μέτρων, που γίνονται αντιληπτά ως τοπόσημα (landmarks).

Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, ερμηνεύοντας τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, σε σχέση με όσα προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό και όσα προβλέπουν οι συνταγματικές διατάξεις, έκρινε, αφενός ότι ο αριθμός των 6 ειδικών κτιρίων είναι εύλογος προκειμένου αυτά να επιτελέσουν την αρχιτεκτονική τους λειτουργία ως τοποσήμων και, αφετέρου, ότι από τις συνοδευτικές του σχεδίου αρχιτεκτονικές μελέτες θα εξαρτηθεί αν θα εξαντληθεί το μέγιστο προβλεπόμενο ύψος των 200 μ.

Περαιτέρω κρίθηκε ότι καμία από τις νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες κυρώθηκε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση της Φλωρεντίας για το τοπίο, και το άρθρο 22 του ν. 4277/2014 δεν υπάγει στην αρμοδιότητα της αρχαιολογικής αρχής την έγκριση χωρικού σχεδίου για λόγους προστασίας του τοπίου. Με άλλα λόγια η αρχαιολογική υπηρεςία δεν έχει αρμοδιςότητα για την προσταςία του τοπίου παρά μόνον σε ειδικές περιπτώσεις όπως είναι οι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους που προστατεύονται με ειδική νομοθεςία.

Συνεπώς, αποφάνθηκαν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «είναι απορριπτέοι οι λόγοι ακυρώσεως, σύμφωνα με τους οποίους η πρόβλεψη των συγκεκριμένων υψών κτιρίων είναι αντίθετη με τη συνταγματική επιταγή (άρθρο 24 παρ. 1 Συντ.) της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, μέρος του οποίου αποτελεί το τοπίο και, εν προκειμένω, το αττικό, καθώς και ο λόγος ότι μη νομίμως εκδόθηκε το διάταγμα χωρίς την έγκριση της ΥΠΠΟ», ενώ ως προς το ζήτημα αυτό διατυπώθηκε μειοψηφούσα άποψη από εννέα συμβούλους Επικρατείας.

Ακόμη, έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα δεν παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24 για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον που έχει αναχθεί σε συνταγματικά προστατευόμενη αξία.

Τέλος, απορρίφθηκαν και οι ισχυρισμοί των προσφευγόντων, ότι το σχέδιο επιφέρει υποβάθμιση του περιβάλλοντος και επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στις όμορες περιοχές. Ως προς το τελευταίο διατυπώθηκε μειοψηφία 10 συμβούλων Επικρατείας ειδικά ως προς το παράκτιο μέτωπο της επίμαχης έκτασης.

kathimerini

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: "Πιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ δεν γίνεται".

Κάποιοι ασυνείδητοι στο Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης εξακολουθούν απερίσκεπτα - παρά τις εκκλήσεις του Δήμου - να πετούν τα κάθε λογής μπάζα τους στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης, παραβιάζοντας κατάφωρα κανονισμούς και νόμους, δείχνοντας παράλληλα την περιφρόνησή τους προς την καθαριότητα της πόλης που ζουν και στους συμπολίτες τους.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο μέρες που κάτοικος του Δήμου, απόθεσε σωρό από σπασμένα έπιπλα και μπάζα σε μπλε κάδο ανακύκλωσης, κατά παράβαση του Κανονισμού Καθαριότητας, έχοντας επιπρόσθετα πεταμένα δίπλα από τον κάδο ακόμα και ..... σπασμένα τζάμια, με κίνδυνο να τραυματιστούν πεζοί, αλλά και οι υπάλληλοι του δήμου που κλήθηκαν να τα περισυλλέξουν.

Τώρα, με νέα ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & και Πολιτικής Προστασίας, κ. Β. Κρητικός, αναφέρει και για νέο τέτοιου είδους απαράδεκτο περιστατικό ως εξής:

"Πιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ δεν γίνεται.

Καθάρισε το οικόπεδο του και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο. 
Πως να τα μαζέψει ο Δήμος Σάββατο απόγευμα?
Μετέφερε τον κίνδυνο φωτιάς στους γείτονες. 
Πόσους εργαζόμενους και πόσα φορτηγά να έχει ο Δήμος μας για να ανταπεξέλθει οικονομικά και να κρατήσει την Πόλη Καθαρή. 

Έχουμε καθαρίσει όλο το βουνό, δεκάδες οικόπεδα, πάρκα, νησίδες, αυτήν την ποσότητα και αυτό το χάλι δεν το αντιμετωπίσαμε πουθενά"!!

Η εικόνα από το Κάτω Ελληνικό".

baza xorta pezodromio

Είναι αυτόητο, ότι και σε αυτόν τον κάτοικο θα πρέπει να επιβληθεί η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό Καιαριότητας αυστηρή ποινή και όχι μόνο.

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει παράλληλα να διερευνήσει την δυνατότητα υποβολής μηνύσεων στους δράστες αυτών των απαράδεκτων αντικοινωνικών και επικίνδυνων ενεργειών για συγκεκριμένα αδικήματα που προβλέπονται ρητά στον Ποινικό Κώδικα (όπως πχ. στην υπόψη περίπτωση το αρθρο 433 ) και, επίσης, να δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών των "κυρίων".προς γνώση και συμόρφωση όλων.

"Να μαζευτούν μερικών τα λουρια", γιατι, όπως λέγεται από τα βυζαντινά χρόνια  "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος", δηλ. για όποιον  δεν συνετίζεται με τα λόγια, απαιτούνται δραστικότερα μέτρα συνέτισης.

Υ.Γ.1: Απορία προκαλεί το γεγονός, ότι ούτε ένας απο τους περιοίκους που θα είδε το συμβάν δεν το κατήγγειλε αρμοδίως! 

Υ.Γ.2: : Ο Κανονισμός Καθαριότητας της πόλης είναι αποτέλεσμα μακράς διαβούλευσης με τους κατοίκους, την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, τους κοινωνικούς φορείς, τις Υπηρεσίες του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και αποτελεί κοινή δέσμευση. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ)

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κατ' εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας, έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

  

Γεωργιάδης: Θα ξεμπλοκάρει άμεσα το μεγάλο έργο στο Ελληνικό

georgiadis athanasiou elliniko

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development

Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Γεωργιάδης η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «για να δούμε συνολικά όλες τις εκκρεμότητες για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό»

Στο ίδιο tweet ο νέος υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή αυτό το έργο να ξεμπλοκάρει και αυτό θα γίνει».

Και συμπλήρωσε: 

Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας τον Πρωθυπουργό @kmitsotakis για την τεράστια εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο μου, καθώς μου ανέθεσε την ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε μία κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή. Θα εργαστώ σκληρά για να τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη.

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κατ' εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας, έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

kados baza argyroupoli

Αποφασισμένη είναι η δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης να εφαρμόσει στην πράξη τα προβλεπόμενα από τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαρίοτητας της πόλης για όσους πολίτες τον παραβιάζουν και είναι ασυνεπείς προς τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και την ανάγκη να παραμένει η πόλη καθαρή.  

Οπως ανακοινώθιηκε, η Δημοτική Αστυνομία Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με τους επόπτες καθαριότητας, επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ σε κάτοικο, ο οποίος απόθεσε σωρό από σπασμένα έπιπλα και μπάζα σε μπλε κάδο ανακύκλωσης, κατά παράβαση του Κανονισμού Καθαριότητας.

Επίσης, δίπλα από τον κάδο είχε αφήσει ακόμα και ..... σπασμένα τζάμια, με κίνδυνο να τραυματιστούν πεζοί, αλλά και οι υπάλληλοι του δήμου που κλήθηκαν να τα περισυλλέξουν.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας, πριν βγάλουμε ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κ.τ.λ.) ή προϊοντα κηπευτικών εργασιών στο πεζοδρόμιο, επικοινωνούμε απαραίτητα με την ☎️ Γραμμή Δημότη στο 15415, ώστε σε προκαθορισμένη ώρα και ημέρα ειδικό συνεργείο του δήμου να τα περισυλλέξει.

Πρέπει πλέον οι πάντες να καταλάβουν, ότι είναι αυτονόητη και η υποχρέωση των πολιτών να διατηρείται η πόλη καθαρή