Κάδοι απορριμμάτων ... «μυρωδάτοι» και μη, σε ... «συναρπάζουν»!

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

kadoi anakikloshs

Στη ραστώνη των ημερών του δεκαπενταύγουστου μια βόλτα στις γειτονιές του Ελληνικού – Αργυρούπολης σε ... συναρπάζει. Οχι από τους, περισσότερο ή λιγότερο, άδειους, ακάθαρτους και μη δρόμους που ακτινοβολούν το λιοπύρι του Αυγούστου.

Οχι από τα κλειστά καταστήματα, τα θλιβερά αυτά δείγματα της δεινής οικονομική κρίσης. Οχι από τις ομορφιές μιας πόλης που δείχνει φανερά τα ίχνη της εγκατάλειψής της.

Είναι οι..... ιδιαίτερες μυρωδιές που αποπνέουν πολλοί δημοτικοί κάδοι απορριμμάτων που σε.... «συναρπάζουν»! Δείγμα ανικανότητας, ή αδιαφορίας της δημοτικής αρχής; Δείγμα κακής συμπεριφοράς των κατοικοδημοτών, που δεν φροντίζουν να κλείνουν ερμητικά τα οργανικά απορριμματά τους στις πλαστικές σακκούλες;

Ο,τι και να συμβαίνει, ένα είναι βέβαιο. Αυτοί οι βρώμικοι δημοτικοί κάδοι έχουν να πλυθούν και ν' απολυμανθούν για.... τέσσερα περίπου χρόνια!! Μεγάλο χρονικό διάστημα για μια δημοτική αρχή που θα ήθελε να σέβεται τον εαυτό της και τους κατοικοδημότες της.

Η βόλτα όμως συνεχίζεται. Ανηφορίζουμε τώρα προς την Ηλιούπολη, τον όμορο δήμο της Αργυρούπολης. Εδώ το σκηνικό αλλάζει. Δρόμοι καθαροί, αλέες φροντισμένες, ανακαινισμένες πλατείες χάρμα οφθαλμών και το κυριότερο, απ' όσους κάδους περάσαμε αυτοί ήταν... άοσμοι και καθαροί.

Περνώντας μπροστά και από το όντως εντυπωσιακό δημαρχείο της πόλης, κάναμε μία στάση για να ρωτήσουμε κάποιον αρμόδιο πως συμβαίνει αυτό. Εκείνος εξηγώντας μας τις σχετικές δράσεις του τομέα καθαρότητας, μας έδωσε παράλληλα να διαβάσουμε μια ανακοίνωση του δήμου Ηλιούπολης, που δείνει την δέουσα απάντηση στο ερώτημά μας.

Την αναδημοσιεύουμε ως έχει:

"Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν την εργασία τους οι συμβασιούχοι εργάτες καθαριότητας και συγκεκριμένα από τις 1/8/2013 και σε καθημερινή πλέον βάση, υλοποιεί το πρόγραμμα για το πλύσιμο και την απολύμανση όλων των πράσινων κάδων της πόλης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα προηγηθούν οι πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενώ με εντολή του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κ. Κώστα Σεφτελή, που επιβλέπει προσωπικά τη διαδικασία, στους πλυμένους κάδους, επικολλάται αυτοκόλλητο στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία πλύσης και απολύμανσης, ώστε να είναι ενήμεροι και οι συμπολίτες μας.

Επίσης στα πλαίσια της ενημέρωσης των συμπολιτών μας, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου οι δρόμοι και ο αριθμός των κάδων που πλύθηκαν."


Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα!