Νέο σοκ: Στο 50% ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής από την κυβέρνηση

Γενικά
Tools

foroi tsipras skitso

Την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος και της νέας κλίμακας παρέδωσε στους επικεφαλής των Θεσμών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ελληνική πρόταση προβλέπει την επιβολή ανώτατου συντελεστή στο 50% από το 42% που ισχύει σήμερα για τους μιθσωτούς και συνταξιούχους ή το 33% που ισχύει για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Χωρίς να ξεκαθαρίσει από ποιο όριο και πάνω εισοδήματος θα επιβάλεται αυτός ο συντελεστής η ίδια κυβερνητική πηγή υποστήριζε ότι από τη νέα φορολογική κλίμακα τα έσοδα από φόρους θα πρέπει να αυξηυθούν τόσο το 2016 όσο και τα επόμενα χρόνια κατά του τουλάχιστον 290 εκ. ευρώ. Δεν ξεκαθαρίζεται επίσης εάν στο συντελεστή του 50% περιλαμβάνεται και η εισφορά αλληλεγγύης η οποία προσαυξάνει τη φορολογική επιβάρυνση έως και 8%.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησαν και πάλι οι διαπραγμτεύσεις με τους επικεφαλής του κουαρτέτου, ενώ στη συνάντηση του κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους επικεφαλής των Θεσμών κυρίαρχο θέμα θα είναι ο φάκελος των κόκκινων δανείων.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η παράταση στην εξαίρεση των κόκκινων δανείων από τη διαδικαασία μεταβίβασης στα κερδοσκοπικά fund θα είναι της τάξης του ενός μήνα, δηλάδή μέχρι και τα μέσα Μαρτίου. 

toc