Το πρώτο θύμα στην Αττική από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Γενικά
Tools

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή για την πορεία του ιού.

Απεβίωσε ένας 81χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αττικής με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας και λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται σε 35, με τα περισσότερα να καταγράφονται στην Αττική και ακολουθούν οι περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.

Από τα 35 κρούσματα, τα 21 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα- μηνιγγίτιδα), ενώ τα υπόλοιπα 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις.

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία άτομα σε κλινικές και δύο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Οι επικίνδυνες περιοχές στην Αττική

Όσον αφορά στην Αττική, 12 είναι οι περιοχές με μολυσμένα κουνούπια και την απειλή μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.

Στην υπόλοιπη χώρα

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα . Ακόμη, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης , οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου .

matrix