ΒΥΡΩΝΑΣ: Δημιουργία στο Δήμο Γραφείου Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων

Βυρωνα
Tools

egkatalelmi

Στο δήμο Βύρωνα δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην «Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής», Γραφείο Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων.

Σκοπός της λειτουργίας του είναι όπως αναφέρει ο Δήμος είναι:

1. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

2. Η βελτίωση της εικόνας της πόλης.

3. Η αποσυμφόρηση του προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Στις 20-7-2015 πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και να αρχίσει η απομάκρυνση των εν λόγω οχημάτων.

Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου (βάση του Π.Δ. 116/2004) έχει ως εξής:
• Υπάλληλοι του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, καταγράφουν το όχημα και τοποθετείται σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.
• Σε διάστημα 15 ημερών, η αρμόδια υπηρεσία υποχρεούται να ενημερώσει την Αστυνομία για τη διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περιπτώσεων κλοπής, κατάσχεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη. Ενημερώνει επίσης το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών.
• Αν το όχημα φέρει πινακίδες αποστέλλεται έγγραφη ειδοποίηση βάσει των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο Μεταφορών.
• Το όχημα, απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών, από την τοποθέτηση του ειδικού σήματος.
• Εάν κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί, για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, να κρατήσει το όχημα του, χωρίς να το κινεί ή έχει καταθέσει πινακίδες υποχρεούται να το έχει σε ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας του ή ιδιοκτησίας τρίτου - κατόπιν συναίνεσης του τελευταίου.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που περισυλλέγονται από το Δήμο Βύρωνα, οδηγούνται προς ανακύκλωση.

Ο Δήμος καλεί τους δημότες να βοηθήσουν το έργο του, ενημερώνοντας την υπηρεσία για τη παρουσία εγκαταλελειμμένων οχημάτων ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στην πόλη και να εξοικονομηθούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης.

Γραφείο Εγκαταλειμμένων Οχημάτων
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2107645920 – 2107601381
Ωράριο λειτουργίας:(08:00-15:00)

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΗΜΜΑ

ΕΛΛΗΝ-ΑΡΓΥΡ: Επιτέλους, καθαρίζεται από όλα τα εκατοντάδες εγκαταλειμμένα οχήματα