Γ. Χατζημαρκάκης: «Η Task Force του Ράιχενμπαχ απέτυχε»!

Κόσμος
Tools

xatzimarkakis

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, εκτίμησε πως η ομάδα της Task Force στην Ελλάδα έχει αποτύχει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αχελώου ο Κ. Χατζημαρκάκης σχολιάζοντας την στήριξη και τεχνική βοήθεια που παρέχεται από την Task Force σε διάφορους τομείς στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι αν και μέχρι σήμερα προσπαθούν να βοηθήσουν, έχουν αποτύχει.

«Δυο χρόνια βρίσκεται η Task Force στην Ελλάδα, πολλά όμως αποτελέσματα δεν βλέπουμε. Εγώ ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναρωτιέμαι γιατί πληρώνουμε την Task Force, μια ομάδα που τα στελέχη- εμπειρογνώμονες που δεν μιλούν ελληνικά, δεν ξέρουν το πολιτικό σύστημα και δεν γνωρίζουν τα ήθη και έθιμα. Προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά έχουνε αποτύχει», είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το Ελληνόφωνο δυναμικό εντός και εκτός Ελλάδος. Μέχρι τώρα η Task Force αρνείται να φέρει πιο πολλούς Έλληνες εμπειρογνώμονες, για παράδειγμα Έλληνες που δουλεύουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξέρουν την Ευρωπαϊκή διοίκηση και ως τεχνοκράτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα».

pr thema