Κρούσματα κορωνοϊού στον Σκλαβενίτη - Κρύβουν όσα μπορούν, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - Τουλάχιστον 11 κρούσματα σε κατάστημά του στον Άλιμο

Τρόφιμα
Tools

Για επικίνδυνη εξάπλωση κρουσμάτων του κορωνοϊού στα σούπερ μάρκετ κάνει λόγο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Μάλιστα, αποκαλύπτει τουλάχιστον 11 κρούσματα σε κατάστημα του «Σκλαβενίτη» στον Άλιμο:

«Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα 11 κρούσματα στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, στο κατάστημα του Αλίμου. Τόσα επιβεβαίωσε μετα κόπων και βασάνων η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού μετά από παρέμβαση του σωματείου, με τους ίδιους τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο κατάστημα να κάνουν λόγο για πάνω από 20 κρούσματα!

Στον ΑΒ στο Περισσό ο διευθυντής του καταστήματος ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την ύπαρξη κρουσμάτων! Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και άλλες μεγάλες αλυσίδες super markets που εκτός από την απόκρυψη κρουσμάτων εκβιαστικά συστήνουν στους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία να αυξάνονται πανελλαδικά τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι, να καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιβάλλεται νέο lockdown.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ είμαστε υποχρεωμένοι να πηγαινορχόμαστε στη δουλειά μας στοιβαγμένοι μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είμαστε αντιμέτωποι με την έκρηξη κρουσμάτων μέσα στα καταστήματα, τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας, τα ανύπαρκτα υγειονομικά πρωτόκολλα και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Αναρωτιόμαστε πόσοι συνάδελφοι είναι σε αυτούς που νοσηλεύονται, που μπορεί να κινδυνεύει η ζωή τους;

Ζούμε με το φόβο μην νοσήσουμε και μεταφέρουμε τον ιό στα σπίτια μας, στα σχολειά των παιδιών μας, στους καταναλωτές που εξυπηρετούμε».

Τα παραπάνω τονιζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και επισημαίνει:

Η κατάσταση για εμάς τους χιλιάδες εργαζομένους στα σουπερ μάρκετ είναι δραματική .

Τα ένα – δυο κρούσματα ανά κατάστημα τώρα έχουν γίνει 6, 5, 11, 20 και πάει λέγοντας. Οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στο σωματείο μας επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι τα καταστήματα έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού και οι εργαζόμενοι σε αυτά είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την υγεία την δική μας, των οικογενειών μας άλλα και των καταναλωτών. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

aftodioikisi