Έως τον Μάρτιο στις θέσεις τους στους Δήμους οι εργαζόμενοι που εκκρεμούν από το 2020- Κατάργηση του αυτόφωρου για τους αιρετούς

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

Λύση σε μια σειρά από θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Αναφερόμενος στο πλαίσιο τις πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τις αρμοδιότητες των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και για τις σχέσεις τους με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και την εποπτεία τους.

Παράλληλα, παρείχε τη δέσμευση για κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τους αιρετούς αλλά και την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των δήμων τους, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο το έργο τους στο πλαίσιο της μετάβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή εποχή.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι έως τον Μάρτιο του 2022 θα έχουν καλυφθεί οι ανάγκες στελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εκκρεμούν από το 2020, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το σύστημα κινητικότητας θα συνδράμει ουσιαστικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο κ. Βορίδης τόνισε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν οι τοπικοί άρχοντες από την παρούσα κυβέρνηση και δεσμεύτηκε σε περαιτέρω και στενότερη συνεργασία με την ΚΕΔΕ προκειμένου να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

epoli