tsipras bima boulis

Παραπλανητικά καθησυχαστικός για την επιδείνωση των διεθνών οικονομικών συνθηκών, που επηρεάζουν με άμεσο τρόπο την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξή του στο Bloomberg, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει δε ότι «τα παρουσιαζόμενα σαν «οφέλη» της εφαρμοζόμενης πολιτικής, δηλαδή η αύξηση των εξαγωγών εντός Ευρωζώνης, εξανεμίζονται. Όχι μόνο «το βαρέλι δεν έχει πάτο», καθώς το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά και οι «θυσίες», δηλαδή η εξαθλίωση της κοινωνίας, «δεν πιάνουν τόπο».

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά τη δημοσίευση των αναθεωρημένων στοιχείων της Eurostat για τον όγκο λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ολοφάνερο ότι οι σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης σε χώρες της «περιφέρειας», όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, έχουν προκαλέσει μείωση σε πολύ μεγάλο βαθμό της εσωτερικής ζήτησης σε αυτές. Παράλληλα καταγράφεται έντονη συρρίκνωση των λιανικών πωλήσεων συνολικά στην Ευρωζώνη, ακόμα και στις χώρες του «πυρήνα», όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, συνέπεια και αυτή της επικράτησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών παντού.

Τα παρουσιαζόμενα σαν «οφέλη» της εφαρμοζόμενης πολιτικής, δηλαδή η αύξηση των εξαγωγών εντός Ευρωζώνης, εξανεμίζονται. Όχι μόνο «το βαρέλι δεν έχει πάτο», καθώς το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά και οι «θυσίες», δηλαδή η εξαθλίωση της κοινωνίας, «δεν πιάνουν τόπο», καθώς η οικονομία αδυνατεί να ανακάμψει με βάση τις εξαγωγές.

Εντούτοις ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Bloomberg, αναφερόμενος στο ζήτημα της αύξησης της ισοτιμίας του ευρώ έναντι των άλλων διεθνών νομισμάτων, εμφανίστηκε παραπλανητικά καθησυχαστικός για την επιδείνωση των διεθνών οικονομικών συνθηκών, που επηρεάζουν με άμεσο τρόπο την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η αισιοδοξία είναι παραπλανητική επειδή υποδηλώνεται ότι η άνοδος της συναλλαγματικής ισοτιμίας δεν επηρεάζει τις εξαγωγές επειδή τα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες εξάγονται εντός ευρωζώνης.

Ωστόσο με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Eurostat) στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατευθύνεται το 54% των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών (το 36% στα μέλη της Νομισματικής Ένωσης) και το υπόλοιπο 46% σε τρίτες χώρες. Η απλοϊκή ανάλυση του κ. ΥΠΟΙΚ θυμίζει αυτά που λέγονταν και γράφονταν το 2008 περί ισχυρού ελληνικού τραπεζικού συστήματος, «που δεν έχει επηρεαστεί από την τραπεζική κρίση σε σχέση με άλλες χώρες» σύμφωνα με δήλωση του τότε προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα του φαύλου κύκλου λιτότητας - ύφεσης χαρακτηρίζονται ανοικτά πλέον στα διεθνή φόρα ως φαινόμενο άνευ προηγουμένου στην μεταπολεμική Ευρώπη. Για την ακρίβεια, η κατάρρευση της οικονομίας και η φτωχοποίηση της κοινωνίας στη μνημονιακή Ελλάδα παραπέμπουν σε πολεμική περίοδο. Τώρα οι καταστροφικές συνέπειες των αδιέξοδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που στη χώρα μας «επάξια» εκπροσωπούνται από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, γίνονται αισθητές σε όλη την Ευρώπη. Μόνο η ανατροπή τους, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις άλλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μπορεί να αποτελέσει τη στερεή βάση για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική ευημερία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ethnos

alavanos tsipras

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατικής Αριστεράς, των δύο κομμάτων «αριστερής καταγωγής», όπως τα αποκαλεί, εξαπέλυσε ο π. πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

Σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Αλαβάνος κάνει λόγο για «το μεγάλο πολιτικό παράδοξο» της εποχής μας σχετικά με την Αριστερά εκτιμώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει επιτύχει να αναδειχθεί στον υπ' αριθμόν ένα κομματικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Όχι όμως σε προγραμματικό, ούτε σε ιδεολογικό αντίπαλο».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος εκτιμά ότι «έχει επιτύχει να αναδειχθεί στον υπ' αριθμόν ένα κομματικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Όχι όμως σε προγραμματικό ούτε σε ιδεολογικό αντίπαλο».

«Το αντίθετο. Έχει πλήρως αποδεχθεί το πλαίσιο δράσης του συστήματος: με κάθε όρο παραμονή στην Ευρωζώνη. Η καλή Αμερική. Ο Σόιμπλε που το συζητάει. Το νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο, επειδή έγινε αναφορά για το κατοχικό δάνειο και τη Siemens. Οι νοικοκυραίοι. Οι συμμαχίες με τη λαϊκή Δεξιά» λέει ο κ. Αλαβάνος.

«Και ακόμη χειρότερα. Η ενεργή πια συμμετοχή στην εκστρατεία φόβου του συστήματος σχετικά με την παραμονή στην Ευρωζώνη. Όχι μόνο δεν έχει υπάρξει αντίθεση, όχι μόνο δεν παραπέμπεται ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα της κρίσης στην ετυμηγορία του λαού με δημοψήφισμα, όχι δεν αναδεικνύεται η αποχώρηση από την Ευρωζώνη ως ένα έστω ενδεχόμενο, αν δεν υπάρξει στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης 'η αποχώρηση από το ευρώ αποτελεί εθνική καταστροφή', συνιστά εκ των πραγμάτων άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση στην εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού» συμπληρώνει ο Αλέκος Αλαβάνος.

Όσον αφορά στη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Αλαβάνος λέει ότι έχει φτάσει σε σημείο εκ των πραγμάτων να είναι συνένοχο στις ανατροπές των εργασιακών κατακτήσεων, σε αστυνομοκρατικές πρακτικές, ακόμη και σε επιστρατεύσεις.

pr thema

efimerides

Λουκέτο μπαίνει στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα «Ημερησία» του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδότης, Φώτης Μπόμπολας, γιος του Γιώργου Μπόμπολα, ιδρυτή του συγκροτήματος «Πήγασος», ενημέρωσε τα στελέχη της εφημερίδας κατά τη διάρκεια της απογευματινής σύσκεψης πως διακόπτεται πάρ' αυτά η έκδοση.

Αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν το συγκρότημα «Πήγασος» είναι διατεθειμένο να συνεχίσει στο μέλλον μόνο την έκδοση του Σαββάτου.

mmm

Με παράταση της απεργίας απαντούν στην επίταξη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Ένας πόλεμος ήδη ξεκίνησε από ότι φαίνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εργαζομένους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η κόντρα οδηγείται στα άκρα με το επιβατικό κοινό να βρίσκεται ανάμεσα σε όλη αυτή την κατάσταση και να ταλαιπωριέται καθημερινά!

Μετά την ανακοίνωση του κ Χατζηδάκη, ότι θα προχωρήσουν σε επίταξη αν δεν σταματήσουν την απεργία, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Μετρό.

Ακόμα παράταση της απεργίας τους, ώς το τέλος της βάρδιας για σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το τραμ.

Ξεκινά ένας νέος γολγοθάς για το κοινό...

 

Στρατούλης: Πραξικόπημα η επίταξη

"Με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του Μετρό", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης στο περιστύλιο της Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

"Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει".

 

ΔΗΜΑΡ: "ακραία επιλογή"

Με ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί κάθετα με την απόφαση για επίταξη και την χαρακτηρίζει "ακραία επιλογή".

«Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και ... δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά», αναφέρει και συνεχίζει:

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις.

Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων», καταλήγει ....

 

Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την επίταξη !

 Σύμφωνοι με την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό, είναι στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ από την Ιπποκράτους, θεωρούν ότι η απόφαση της επίταξης ήταν η πιο ήπια που μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση.

 

ΚΚΕ: "πράξη ωμού αυταρχισμού".

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη στο μετρό "πράξη ωμού αυταρχισμού".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:  "Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία".

 

tsiprascnn
 
Έντονες είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο αποτίμησης των ταξιδιών και της γενικότερης πολιτικής τακτικής που ακολουθεί εσχάτως ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος το βράδυ της Τετάρτης δεν κατέστη δυνατό να καταλήξει σε ένα κοινό κείμενο – εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, που συγκαλείται το Σαββατοκύριακο και ειδική ομάδα, που συγκροτήθηκε για το λόγο αυτό, θα επανέλθει στη συζήτηση το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να μην υπάρξουν δύο κείμενα, ένα από την ηγετική ομάδα και ένα από την αριστερή πτέρυγα, προς την Κεντρική Επιτροπή και κατ’ επέκταση και ψηφοφορίες, που ενδεχομένως αποβούν τραυματικές για τη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Δεν θέλουμε να κάνουμε κανένα δώρο στην κυβέρνηση και γι’ αυτό διεξάγουμε μία εποικοδομητική συζήτηση για τη συνδιαμόρφωση ενός ενιαίου κειμένου» δήλωνε στέλεχος της ριζοσπαστικής πτέρυγας, κάτι που είναι ενδεικτικό των μετριοπαθών προθέσεων που έχουν όσοι ασκούν κριτική στις κινήσεις του κ. Τσίπρα. Ειδικότερα η κριτική αυτή, όπως εκφράστηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης αφορά τόσο στην καλύτερη προετοιμασία των ταξιδιών του προέδρου, ώστε αυτά να μην αιφνιδιάζουν κανένα, όσο και στο καθεαυτό περιεχόμενό τους. Για παράδειγμα κάποια στελέχη επισήμαναν ότι οι συναντήσεις με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ δεν υπήρχε σοβαρός λόγος να γίνουν.

Πάντως όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι σε γενικές γραμμές τα ταξίδια του κ. Τσίπρα ωφέλησαν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα.

Κοινή επίσης υπήρξε η πρόθεση να στραφεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλο και περισσότερο πλέον στα καθημερινά προβλήματα και τους κοινωνικούς αγώνες...
 
pr thema

Διευκρινίσεις για την άποψη που διατύπωσε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Tάσος Kουράκης.

Υπεραμύνεται της θέσης του ότι θα μπορούσε να επιβληθεί ειδικός φόρος, ο οποίος που θα αποδίδεται στην Εκκλησία από όσους πολίτες δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, και κατηγόρησε τη ΝΔ για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της ΝΔ στην ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο στη Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (22-23 Ιανουαρίου) με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», ο κ. Κουράκης παραθέτει το σχετικό απόσπασμα , που έχει ως εξής: 

«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου».

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε σε ισχύοντα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τη Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία και υπογραμμίζει ότι στην ίδια ομιλία του έκανε λόγο για εξαντλητικό διάλογο με την Εκκλησία.

«Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς. Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δεν τους μισθοδοτούν διόλου, έχουν όμως επιβάλει τον λεγόμενο "εκκλησιαστικό φόρο' που τον καταβάλλουν οι δεδηλωμένοι πιστοί και τον αποδίδει το κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες. Πρέπει να σας πω ότι η Αγγλία περιορίζεται αποκλειστικώς και μόνο στο να συντηρεί με κρατική δαπάνη τους ναούς που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία. Στη δε Γαλλία όχι μόνον δεν μισθοδοτούνται οι κληρικοί, αλλά και η πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα».

ΝΔ: Προκαλεί έκπληξη και αναβρασμό

Η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι δηλώσεις του προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό.

«Πρώτον, αναφέρει ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του.

»Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ' αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.

»Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους.

»Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών».

Η ΝΔ ζητά από το πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει: «Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον ‘ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ’, τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;».

Απαντώντας στη ΝΔ, ο κ. Κουράκης είπε ότι είναι αστείο να δηλώνει η ΝΔ η θέση του συνιστά επιπλέον φορολόγηση των χριστιανών ορθοδόξων και ότι αυτή η φορολόγηση συνιστά διωγμό των πιστών.

«Μιλάμε», προσθέτει, «για χρήματα που ούτως ή άλλως συνεισφέρουν οι πολίτες μέσω της φορολογίας, απλώς αλλάζει ο τρόπος είσπραξής τους, αναλόγως των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών».

Ο κ. Κουράκης αναφέρει ακόμη ότι «αν η ΝΔ αγωνιά για την αντίφαση της θέσης του κόμματός μας για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και την αναφορά των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών στη φορολογική τους δήλωση, να είναι σίγουρη η ΝΔ, ότι τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στη χώρα μας υπάρχουν τρόποι για να διαφυλαχτεί αυτό το προσωπικό δεδομένο».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Υπερέβη τα εσκαμμένα

Στις δηλώσεις του Τ. Κουράκη αντέδρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπογραμμίζοντας πως «την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσφέρεται να μοιράσει τη γη της Εκκλησίας σε ανέργους για να την καλλιεργήσουν, οι κατά τόπους ενορίες στηρίζουν τους απόρους με συσσίτια αγάπης και ο απλός ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου οικογενειάρχη, έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης να προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης μας.

«Αν και δεν πιστεύουμε στην φίμωση της ελεύθερης άποψης, κρίνουμε ότι ο κ. Κουράκης υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Αύξηση της τάξεως των 3,4 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ εμφάνισε το δημόσιο χρέος της χώρας το τρίτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το δεύτερο, σύμφωνα με τη Eurostat.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία προκύπτει ότι στο τέλος του τρίτου τριμήνου το ελληνικό δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 301,2 δισεκατομμύρια ευρώ ή στο 152,6% του ΑΕΠ. Το δεύτερο τρίμηνο είχε διαμορφωθεί στα 300,7 δισ. ευρώ ή στο 149,2% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρωζώνη αλλά και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δημόσιο χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ. Ακολουθούν η Ιταλία με 127,3%, η Πορτογαλία με 120,3% και η Ιρλανδία με 117,0%. Οι χώρες της Ευρωζώνης με το χαμηλότερο χρέος είναι η Εσθονία με 9,6% του ΑΕΠ και το Λουξεμβούργο με 20,9%.

Το συνολικό δημόσιο χρέος των χωρών της Ευρωζώνης ανήλθε το τρίτο τρίμηνο σε 8.524 δισ. ευρώ ή 90% του ΑΕΠ. Στο σύνολο της Ε.Ε. το χρέος ανήλθε σε 10.834 δισ. ευρώ ή 85,0% του ΑΕΠ.

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες