Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των μελών του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που ανήκουν στη βοσνιακή και κροατική κοινότητα, καθώς και των ΗΠΑ, στις ευθείες απειλές της Ρωσίας για επέμβαση εάν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αυτή η χώρα των Βαλκανίων, χρησιμοποιώντας μάλιστα το παράδειγμα της Ουκρανίας.
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η οποία εκδήλωσε την επιθυμία της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δέχθηκε απειλές από τη Ρωσία.

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορήθηκαν για την επίθεση σε θέατρο της Μαριούπολης που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκατοντάδες αμάχους στο πολιορκούμενο λιμάνι στρατηγικής σημασίας. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίεβο, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί από απόψε το βράδυ μέχρι το πρωί της Πέμπτης απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα στρατεύματα του Πούτιν επέκτεισαν την επίθεσή τους στα δυτικά της Ουκρανίας για πρώτη φορά την Παρασκευή, με επιδρομές να στοχεύουν στρατιωτικά αεροδρόμια. Στα ανατολικά, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η πόλη Volnovakha έχει περιέλθει στις ρωσικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Η νότια πόλη Χερσώνα φαίνεται να έχει καταληφθεί, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες άμυνας.

Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με τη συμμετοχή Τζο Μπάιντεν δρομολογείται στις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία. 

Η ΕΕ ενθαρρύνει συναντήσεις όπως αυτή που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά.

Περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι της πολιορκούμενης Μαριούπολης σκοτώθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της πόλης και του βομβαρδισμού κατοικημένων περιοχών, ανέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Περισσότερα Άρθρα...