Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν την ουκρανική πρωτεύουσα, την ώρα που ο μισός πληθυσμός έχει ήδη εκκενώσει την πόλη.

Ένα νοσοκομείο παίδων καταστράφηκε ολοσχερώς από ρωσικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης.

Χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις, αλλά με μια μικρή πρόοδο, ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Στην πολύ μεγάλη κλίμακα της ρωσικής εισβολής απέδωσε ο αρχηγός των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων ναύαρχος σερ Τόνι Ραντάκιν την «αποτυχία» των στρατευμάτων του Προέδρου Πούτιν να σημειώσουν την πρόοδο που ανέμεναν επί του ουκρανικού εδάφους.

Η ηλεκτροδότηση του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ και των συστημάτων ασφαλείας του έχει διακοπεί «πλήρως» εξαιτίας των ρωσικών στρατιωτικών ενεργειών, ανακοίνωσε η εταιρεία Ukrenergo, διαχειρίστρια του ουκρανικού δικτύου ηλεκτροδότησης.

Oλες οι συναλλαγές ρωσικών εταιρειών με πολίτες και εταιρείες από τα κράτη που περιλαμβάνονται στη λίστα θα εγκριθούν από την κυβερνητική επιτροπή

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν πως «η επιχείρηση» στην Ουκρανία θα σταματήσει μόνο αν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και μόνο αν οι απαιτήσεις της Μόσχας ικανοποιηθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Περισσότερα Άρθρα...