Η συνάντηση είχε στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, δήλωσε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ, δήλωσε σήμερα (28/2) πως τουλάχιστον 102 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την Πέμπτη όταν ξεκίνησε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα, ενώ άλλοι 304 έχουν τραυματιστεί, αν και οι πραγματικοί αριθμοί εκτιμάται ότι είναι «σημαντικά υψηλότεροι».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία «χωρίς ταμπού» άφησε ο Όλαφ Σολτς, μιλώντας την Κυριακή (27/2) στη γερμανική Βουλή.

Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (26/2) στους δρόμους του Κιέβου. Πυκνή ανταλλαγή πυρών, βομβαρδισμοί και εκρήξεις ακούγονται στην περιοχή κοντά στα κυβερνητικά κτίρια, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια και να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και μπαλκόνια.

Η ουκρανική προεδρία παρουσιάζεται να δίνει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων με τη ρωσική πλευρά, όχι στο Μινσκ, αλλά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Μαριούπολη, με τα άρματα μάχης και τα μεταγωγικά να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στην πόλη.

Νέες απειλές για πόλεμο εξαπέλυσε την Παρασκευή η Μόσχα, αυτή τη φορά κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Περισσότερα Άρθρα...