Το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ανάλογο της εποχής. Φθινοπωρινό. Σύννεφα έχουν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο άνθρωπος αυτός θεωρεί ότι όντως είναι μία νέα οθωμανική αυτοκρατορία», είπε ο κ. Φίλης για τον Ερντογάν

 Και αυτό είναι λογικό. Το ελατήριο της ανάπτυξης βρίσκεται σε φάση εκτίναξης, έρχονται κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και υπάρχει μία κοινωνική πλειοψηφία που ευνοεί τις μεταρρυθμίσεις.

Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις…Είναι η στιγμή που το μνήμα του πέλαγου θα γεμίσει με τους μυριάδες αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη.

Υπάρχουν σχολιαστές που μονίμως βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά. Πολλή γκρίνια και διαρκής κλάψα, ακόμα και όταν οι επιτυχίες της πατρίδας μας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής άμυνας είναι οφθαλμοφανείς. Και δεν αναφέρομαι στην Αριστερά που, ούτως ή άλλως, έχει μιαν άλλη αντίληψη για το εθνικό συμφέρον.

Και τώρα; Τι θ’ απογίνει η Ελλάδα χωρίς τον Μίκη; Χωρίς σύμβολα; Οι μεγάλοι Ελληνες πέθαναν, ο Μίκης ήταν ο τελευταίος. Και η Ελλάδα είναι πλέον πολύ φτωχή...

Τα μηνύματα από άλλες χώρες δεν είναι καλά, όμως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στην Ελλάδα δείχνει να μην το έχει πάρει χαμπάρι, απολαμβάνοντας την «κανονικότητα». Οι πιθανότητες δεν είναι μαζί μας καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο.

Περισσότερα Άρθρα...