Πέραν της μέχρι στιγμής επιτυχούς στρατηγικής για τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας στην Ελλάδα, στην χώρα συντελείται σιωπηρά και κάτι άλλο. Η τακτική που έχει επιλεγεί για την διαχείριση της κρίσης αυτής είναι σαφής. Βασίστηκε αρχικώς στην ορθή εκτίμηση της κρισιμότητας της κατάστασης και αυτό οδήγησε σε κάτι απλό, αλλά καθοριστικής σημασίας: την έγκαιρη λήψη αποφάσεων και μέτρων.

Σε ένα άρθρο πραγματικό ύμνο για την Ελλάδα η βρετανική Telegraph γράφει ότι η χώρα που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί για να αφήσει πίσω του τον εφιάλτη του κορονοϊού είναι η Ελλάδα.

Το άθροισμα ενός Τόσκα, ενός Πολάκη, ενός Κυρίτση και μιας Δούρου, που διακινούν το πύρινο σύνθημα «μετά την κρίση του κορονοϊού, θα λογαριαστούμε», είναι πολύ κατώτερο από μια γκρίζα τρίχα στους κροτάφους του Τσιόδρα.

Πεπεισμένοι φαίνεται ότι είναι τις τελευταίες ώρες Έλληνες Επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ αλλά και του Λιμενικού Σώματος ότι η Άγκυρα δείχνει να ‘’ψάχνει’’ το ατύχημα τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο.

Μια σειρά από προκλητικές ενέργειες τόσο πάνω στα χερσαία σύνορα όσο και στη θάλασσα αλλά και οι πληροφορίες που φτάνουν στα κέντρα επιχειρήσεων παραπέμπουν ξεκάθαρα σε διάθεση κλιμάκωσης από την πλευρά της Τουρκίας.

Κορώνα - γράμματα η μοίρα της ανθρωπότητας. Για εφιαλτική κυριολεξία πρόκειται, όχι για μακάβριο λογοπαίγνιο. Ο κορωνοϊός αφάνισε ήδη χιλιάδες ανθρώπους, απειλεί δε ασύγκριτα περισσότερους – και μάλιστα, προς το παρόν, κυρίως σε χώρες ακμαίες.

Είμαστε στο σημείο μηδέν. Με πειθαρχία, λογική και ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του κορωνοϊού στην καθημερινότητα μας, έτσι ώστε να τον περιορίσουμε. Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, τηρούμε σχολαστικά τους όρους υγιεινής, φερόμαστε υπεύθυνα και προστατεύουμε ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες με "βαρύ" ιατρικό ιστορικό.

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή, καθώς δεν του βγαίνουν τα πράγματα όπως τα είχε οργανώσει», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης.

Περισσότερα Άρθρα...