eoppy xesikomos
 
Αναβρασμός επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ με την έναρξη της διαδικασίας παράδοσης-παραλαβής των υγειονομικών μονάδων, πριν ακόμη δημοσιευθεί ο νόμος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και τους συνταξιούχους να νιώθουν μετέωροι.
 
«Αρχίζει ο πόλεμος» λένε -ανοιχτά πλέον- παράγοντες από το χώρο της Υγείας.
 
Σύμφωνα με Το Βήμα, μηχανήματα και υλικά των μονάδων μεταφέρονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί καλούνται να παραλάβουν 100 μεγάλες υγειονομικές μονάδες και άλλες 150 μικρότερες (Περιφερειακά Ιατρεία, νομαρχιακές μονάδες κλπ). 

Σημειώνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λόγω του μεγάλου αριθμού και μεγέθους των μονάδων και με δεδομένο ότι οι περιφερειακές διευθύνσεις δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό. Εν ολίγοις, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν επ' ακριβώς τι παραλαμβάνουν. 

Σε ορισμένες περιοχές, οι γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρας έξω από τις υγειονομικές μονάδες, προκειμένου να μην παραδοθεί το κτίριο στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου καλούν όλους τους πολίτες «να τους βοηθήσουν να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση». Ανάλογες ενέργειες γίνονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής.  
 
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζουν παράνομη την ενέργεια της διοίκησης να προβεί επειγόντως από σήμερα Παρασκευή, έως και τη Δευτέρα, σε παράδοση του υλικού των Μονάδων του Οργανισμού και εν συνεχεία σφράγιση και κλείσιμό τους. Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας αποφάσισε πέραν της επίδοσης εξωδίκου προς τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα, «να επισημάνει ταυτόχρονα στους τυχόν συμμετέχοντες διευθυντές σε τέτοιες έκνομες διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής υλικού, ότι πέραν όλων των άλλων θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά μας όργανα έναντι των αρμοδίων αρχών».                                      
 
Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ  (ΠΟΣ-ΟΑΕΕ) εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, διότι από τις αρχές του Φεβρουαρίου οι 350.512 συνταξιούχοι βρίσκονται μετέωροι όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψή τους, καθώς δεν ισχύουν βιβλιάριά τους.
 
«Παλιά οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, του ΤΑΕ και του ΤΣΑ - Ταμεία που ενοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ» εξηγούν «καλύπτονταν υγειονομικά από το ΙΚΑ. Μετά τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, την 1η Ιανουαρίου 2012, οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ διατήρησαν τα βιβλιάρια υγείας και έχουν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη απ' τον ΕΟΠΥΥ, αλλά πρόσθετη περίθαλψη (πχ γυαλιά, μπάνια κ.ά.) απ' το ΙΚΑ. Ωστόσο, πριν την εκπνοή του 2013 ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος εξέδωσε μια εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία τα βιβλιάρια υγείας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ θα είχαν ισχύ μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη 2013. 

» Μετά τις έντονες αντιδράσεις της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έγινε -το Δεκέμβρη του 2013- συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, τη διοικητή του ΟΑΕΕ Γ.Κωτίδου και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, και αποφασίστηκε ότι όλα τα βιβλιάρια θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την 31.1.2014. Η συμφωνία προέβλεπε, ακόμα, ότι και όσα βιβλιάρια είχαν ακυρωθεί απ' τις υπηρεσίες του ΙΚΑ θα αποκατασταθούν απ' τις ίδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος. 

» Δόθηκε η δυνατότητα να μπαίνει στο σώμα του βιβλιαρίου ασθένειας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ προσθήκη με την ένδειξη: "ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ή ΕΟΠΥΥ". Σε νέα σύσκεψη παραγόντων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ αποφασίστηκε η παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων υγείας μέχρι τον Μάη 2014. Για τη νέα, όμως, απόφαση δεν υπήρξε και η σχετική εγκύκλιος με αποτέλεσμα οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ -όπου απευθύνονται οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ για πρόσθετες παροχές- να μην αναγνωρίζουν ή και να ακυρώνουν τα βιβλιάρια των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ».

Οι συνταξιούχοι ζητούν από τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας να διευθετήσουν άμεσα το θέμα και μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.  «Δεν μπορεί  οι συνταξιούχοι του Οργανισμού που πλήρωσαν αιματηρές εισφορές, στο τέλος της ζωής τους να γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στις υπηρεσίες των Οργανισμών και να μην μπορούν να έχουν έστω τις υποβαθμισμένες,  ιατροφαρμακευτικές παροχές, που κι αυτές πια μπαίνουν  στην προκρούστεια κλίνη της διαβόητης μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  Υγείας (ΠΦΥ), με την οποία ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας», τονίζουν.
 
Επίσης, ζητούν να σταματήσει η διαλυτική πολιτική σε βάρος του ΕΟΠΥΥ που άρχισε με την διαδικασία παράδοσης - παραλαβής των Υγειονομικών Μονάδων και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα  με την διαθεσιμότητα - κινητικότητα 8.000 γιατρών και εργαζομένων του Οργανισμού.
 
δολ
 

 

NOSOKOMEIO ASTHENIS

Μεγάλη είναι πλέον η εξάπλωση του ιού της γρίπης στον ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος του Ινστιτούτου Παστέρ.

Όπως αναφέρει, διανύουμε την έβδομη εβδομάδα εργαστηριακής επιτήρησης και ο ιός βρίσκεται πια σε φάση αυξημένης δραστηριότητας, με συνέπεια το Ινστιτούτο να συνεχίζει να δέχεται μεγάλο αριθμό δειγμάτων από ασθενείς με γριπώδη συνδρομή, πολλά από τα οποία είναι θετικά για τον ιό.

Διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί το στέλεχος γρίπης A(H1N1)pdm09, αλλά παράλληλα συνεχίζεται και η κυκλοφορία του στελέχους Α(Η3Ν2). Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα (3-9 Φεβρουαρίου) απομονώθηκαν και δύο στελέχη γρίπης τύπου Β.
Το Ινστιτούτο Παστέρ καθησυχάζει ότι η έως τώρα γενετική ανάλυση των στελεχών A(H1N1)pdm09 και Α(Η3Ν2), που έχει απομονώσει το εργαστήριό του, δείχνει ότι τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν, δεν διαφέρουν από το στέλεχος του αντιγριπικού εμβολίου και είναι επίσης ευαίσθητα στη χορήγηση των αντιϊκών φαρμάκων.

Τα κρούσματα στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα ερευνών

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεγάλη εξάπλωση περιστατικών γριπώδους συνδρομής, εκτός της Ελλάδας, εμφανίζουν η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Αγγλία, ενώ στις υπόλοιπες 22 χώρες της ΕΕ η δραστηριότητα είναι χαμηλή.

Από την άλλη, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης του Ινστιτούτου Παστέρ δέχεται αναφορές σε σχέση με τη μη ικανοποιητική απόδοση ταχέων δοκιμασιών του ιού της γρίπης.

Οι υπάρχουσες εργαστηριακές μελέτες εκτιμούν τα ποσοστά ευαισθησίας των δοκιμασιών αυτών σε 40-70% και την ειδικότητά τους σε 85-100%.
Επομένως, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, τυχόν αρνητικά αποτελέσματα σε ένα δείγμα ασθενούς δεν αποκλείουν την ύπαρξη του ιού και στις περιπτώσεις αυτές η εργαστηριακή διάγνωση πρέπει να γίνεται με μοριακή μέθοδο.

Το Παστέρ συνεχίζει τον έλεγχο δειγμάτων για την καλύτερη αποτύπωση της κυκλοφορίας του ιού στην Ελλάδα. Παράλληλα, όπως αναφέρει, συνεχίζεται η κυκλοφορία στην Ελλάδα και άλλων αναπνευστικών ιών, όπως του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού και των ρινοϊών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 nosokoma

Σε 14 δήμους θα ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας, τα οποία θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα 14 ΚΕΠ Υγείας θα λειτουργήσουν στους παρακάτω δήμους:

Δήμος Αγίας Παρασκευής
Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού
Δήμος Αλίμου
Δήμος Αμαρουσίου
Δήμος Βύρωνα
Δήμος Γαλατσίου
Δήμος Γλυφάδας
Δήμος Ηρακλείου
Δήμος Λαυρεωτικής
Δήμος Μαραθώνα
Δήμος Μεταμόρφωσης
Δήμος Παλαιού Φαλήρου
Δήμος Περιστερίου
Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη

Για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται η απουσία της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης από αυτές τις σημαντικές εξελίξεις, όπως εξάλλου συνέβει και με τις πρόσφατες σημαντικότατες χρηματοδοτήσεις που ανακοινώθηκαν, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες επεδίωξαν με συστηματικό τρόπο και, τελικά, πήραν άλλοι ομοροι δήμοι για πολλά έργα υποδομής και βιοκλιματικές αναπλάσεις στις περιοχές τους!

Για την παρουσίαση του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, από όλους τους δημάρχους που θα φιλοξενήσουν πρώτοι τα ΚΕΠ Υγείας στους δήμους τους.

Με πληροφοριες απο aftodioikisi

 

ypertasi

Τη λύση για την αντιμετώπιση της υπέρτασης φαίνεται ότι βρήκαν επιστήμονες στην Ιαπωνία, οι οποίοι ανέπτυξαν εμβόλιο που καταστέλλει την ορμόνη η οποία ευθύνεται για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και καταργεί την ανάγκη χορήγησης χαπιών σε καθημερινό επίπεδο - τα οποία μάλιστα συχνά παρουσιάζουν αρκετές παρενέργειες.

Το εμβόλιο δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οσάκα και επιδρά στην ορμόνη που ευθύνεται για την πρόκληση υψηλής πίεσης. Η ορμόνη αυτή ονομάζεται αγγειοτενσίνη ΙΙ και ενισχύει τη σύσπαση των μυών, με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται και να αυξάνεται η πίεση στα τοιχώματά τους, γεγονός που αυξάνει και τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εμβόλιο δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα και το βοηθά να παράγει αντισώματα που σταματούν τη δράση της αγγειοτενσίνης ΙΙ. Για να πετύχουν κάτι τέτοιο οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τμήματα από το DNA της ορμόνης.

Οπως ανέφεραν οι ειδικοί στην ανακοίνωσή τους, το πειραματικό εμβόλιο έχει δοκιμαστεί μέχρι στιγμής μόνο σε ποντίκια και κατά τις μελέτες παρουσίασε εξαιρετική αποτελεσματικότητα, αφού μείωσε τις τιμές της πίεσης και τη διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα για τουλάχιστον έξι μήνες.

Οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι η αγγειοτενσίνη ΙΙ παράγεται στους νεφρούς και δεν έχει ζωτικής σημασίας επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, άρα η καταστολή της δεν θα προκαλέσει προβλήματα. Αντίθετα, τα χάπια που χορηγούνται σήμερα για τον έλεγχο της υπέρτασης μπορεί να έχουν παρενέργειες, όπως κόπωση, κράμπες, αϋπνία, ζαλάδες, μείωση της θερμοκρασίας στα χέρια και τα πόδια, δυσκοιλιότητα. Μάλιστα, συχνά οι ασθενείς σταματούν τα χάπια επειδή αισθάνονται καλά, καθώς η υψηλή πίεση δεν έχει εμφανή συμπτώματα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η πίεσή τους βρίσκεται πλέον στα επιθυμητά επίπεδα.

Οι κλινικές δοκιμές του νέου εμβολίου αναμένεται να ξεκινήσουν κατά τα επόμενα δύο χρόνια και αν αποδειχθεί αποτελεσματικό και στον άνθρωπο, θα πρέπει να γίνεται δύο φορές τον χρόνο.

espresso

kep igia synent

Ενα πιλοτικό σημαντικό και πρωτοποριακό, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, πρόγραμμα ξεκινούν 14 δήμοι για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Δημιουργούνται 14 ΚΕΠ Υγείας τα οποία θα παρακολουθούν και θα ενημερώνουν για την καθολική και όχι την τυχαία και αποσπασματική πρόληψη. 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξεκινάει με πρωτοβουλία της Αυτοδιοίκησης ο θεσμός αυτού που θα λέγαμε οικογενειακός γιατρός με κάρτα υγείας για τον δημότη.

Μέσω των ΚΕΠ υγείας όλος ο πληθυσμός κάθε δήμου θα ενημερώνεται για τις προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνει ανάλογα με την ομάδα στόχου στην οποία ανήκει και σύμφωνα με διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα. Στην συνέχεια σε συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα θα διενεργεί τις εξετάσεις του και θα ανοίγει ιατρικό φάκελο. Ανάλογα με τα ευρήματα ο πολίτης θα καθοδηγείται και θα παρακολουθείται συμβουλευτικά.

Είναι ο προθάλαμος της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα 14 ΚΕΠ θα συντονίζονται από το κεντρικό ΚΕΠ του Αμαρουσίου όπου βρίσκεται και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας πρόεδρος του οποίου είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. 

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και οι Δήμαρχοι Αγ.Παρασκευής  Β.Ζορμπάς, Αγ.Ανανργύρων-Καματερού Ν.Σαράντης , Αλίμου Α.Ορφανός, Βύρωνα Ν.Χαρδαλιάς, Γαλατσίου Κ.Τσίρος, Ηρακλείου Π.Βλασσόπουλος, Μεταμόρφωσης Μ.Καρπέτας, Π.Φαλήρου Δ.Χατζηδάκης , Περιστερίου  Α.Παχατουρίδης και Πυλαίας-Χορτιάτη Ι.Καϊτεζίδης η αντιδήμαρχος του Δήμου Μαραθώνα  Π.Πατεράκη, και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αλίμου Μ.Μουτσάτου. 

Επίσης, στη Συνέντευξη Τύπου παρέστη εκ του ΔΣ, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΔΥΠΥΥ Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γ.Μακρινός, το μελος του ΔΣ Γ.Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Π.Φαλήρου και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥΥ Σ.Παπασπυρόπουλος, η εκπρόσωπος της Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ. Α.Βαρύγιαννη και άλλοι παράγοντες και φορείς.

Τα ΚΕΠ Υγείας θα παρέχουν σε υγιείς πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, θα τους ευαισθητοποιούν σε θέματα υγείας και πρόληψης και θα τους ενημερώνουν για  τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους. Στα πλαίσια του προγράμματος, πρόκειται να γίνει ολοκληρωμένος προσυμπτωματικός έλεγχος σε 7 νοσήματα, βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων screening που ορίζουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

 

Δήλωση υποψήφιου δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου 

parousiasi theswn 2
 
Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε, ότι για μία ακόμη φορά, ο δήμος μας απουσιάζει και από τη σημαντική αυτή δράση, όπως απών ήταν και από την πρόσφατη χρηματοδότηση, ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν σε όμορους του Ελληνικού-Αργυρούπολης και άλλους δήμους για σημαντικότατα έργα υποδομής και βιοκλιματικές αναπλάσεις των περιοχών τους.
 
Το Σάββατο, 1-2-2014, η πρώτη - από τις δέκα συνολικά - προγραμματική πρόταση μας που παρουσιάσθηκε σε εκατοντάδες πολίτες του δήμου μας, που προσήλθαν μαζικά στην πανηγυρική εκδήλωση για την κοπή της πίτας μας στο Συνεδριακό Κέντρο "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" της Αργυρούπολη, αφορούσε τα Δημοτικά Ιατρεία - ΚΕΠ Υγείας, όπου αναλύσαμε πλήρως, πως και που θα γίνουν. 
 
Ήδη διαπιστώνουμε ότι 14 Δήμοι, μεταξύ των οποίων και ΟΛΟΙ οι όμοροι δήμοι του Ελληνικού-Αργυρούπολης, μετέχουν σήμερα στο σηματικότατο και χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα ίδρυσης των δημοτικών ΚΕΠ Υγείας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν στα σοβαρά ζητήματα. Οπως τονίσαμε και τονίζουμε συνεχώς, χρειάζεται από πλευράς δήμου ο έγκαιρος και σωστός προγραμματισμός και, βέβαια  η διάθεση για επίμονη και αποτελεσματική διεκδίκηση, ώστε να μην χαθεί κανένα πρόγραμμα και καμία ευκαιρία χρηματοδότησης που παρουσιάζεται. Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση , ότι αυτό, δυστυχώς, ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει.
 
Υπάρχουν, λοιπόν, δήμαρχοι που κάνουν σωστά την δουλειά τους και έχουν αποτελέσματα, ενώ υπάρχουν και δήμαρχοι που κάνουν σωστά την δουλειά για το κόμμα που τους στηρίζει και επενδύουν στη συνεχή διαμαρτυρία για όλους και για όλα, στην αποποίηση των ευθυνών και παραλήψεων της διοίκησής τους, στην συνεχή μεμψιμοιρία και "κλάψα", και το χειρότερο, στην διαίρεση του λαού μας. 

gripi

Άσχημα είναι τα τελευταία νέα από τον φονικό ιό της γρίπης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα ανέρχονται ήδη σε 16.

Ο ιός θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος και εκφράζονται ήδη φόβοι μήπως η λίστα αυξηθεί.

Ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής...

parapolitika

nosokomeio-eisodos stop

Στάση εργασίας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι συντονίζουν τη δράση τους με τον Ιατρικό Σύλλογο, τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και άλλους φορείς, με συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή .

Τετράωρη στάση εργασίας 11πμ-3 μμ θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συντονίζουν τη δράση τους με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς και άλλους υγειονομικούς φορείς, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 13.00 και πορεία προς τη Βουλή.

Αίτημα των υγειονομικών φορέων η απόσυρση του νομοσχεδίου «που διαλύει την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας , αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη», αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Κατεδάφιση...»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για κατεδάφιση του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ, του δημόσιου τομέα υγείας, για τη νέα επίθεση στις άδειες τσέπες των πολιτών που αφορά δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», κάνοντας λόγο, «για υγειονομική γενοκτονία που συντελείται στη βωμό των μνημονιακών συμβάσεων».

Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποχώρησαν από τον διάλογο με το υπουργείο Υγείας, καταγγέλλοντάς τον ως προσχηματικό και υποκριτικό, κάτω από εμμονές, ακαμψίες και απειλές. Οι γιατροί βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου και μετά τις επικίνδυνες προσεγγίσεις του υπουργείου προτίθενται να σταματήσουν μόνον αν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

efsyn

Περισσότερα Άρθρα...