Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii.

Τη φιλοδοξία να πετύχει όπου απέτυχαν οι προκάτοχοί του υπουργοί Υγείας διατυπώνει ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογράφους υγείας το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί έως τα μέσα Απριλίου.

Το κρύο ενεργοποιεί εγγενείς μηχανισμούς προστασίας του οργανισμού από την απώλεια θερμότητας, οι οποίοι επιβαρύνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία. Ποιοι κίνδυνοι μας απειλούν εάν δεν προσέχουμε. Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πότε.

Αναλγητικά όπως η παρακεταμόλη, η ασπιρίνη ή η ιβουμπροφαίνη διατίθενται στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, εκτός αν πρόκειται για δισκία μεγαλύτερης δοσολογίας η μεγαλύτερες συσκευασίες.

Η μάχη με τον κορωνοϊό συνεχίζεται με τα βλέμματα να στρέφονται προς τους πανδημικούς δείκτες που μπορεί να παρουσιάζουν σταθεροποίηση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Οι άνθρωποι που καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι ή όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Νέες οδηγίες έδωσε ο ΕΟΔΥ σχετικά με την καραντίνα όσων νοσούν από κορονοϊό αλλά και των προσώπων που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα. Το νέο πρωτόκολλο αναφέρεται στον γενικό πληθυσμό αλλά και σε όσα ισχύουν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Περισσότερα Άρθρα...