DEPA

Αποφάσεις που επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ καθώς προχωρά ο πολύπλοκος διαγωνισμός για την πώληση της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος αερίου ΔΕΣΦΑ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε χθες για το διαγωνισμό αυτό τρία διαφορετικά τεύχη δημοπράτησης, ένα για τη ΔΕΠΑ, ένα για το ΔΕΣΦΑ και ένα και για τις δύο εταιρείες μαζί, αφού έχει αντίστοιχες προσφορές που αφορούν τη μία ή την άλλη εταιρεία, όπως και τις δύο ταυτόχρονα.

Η Gazprom και η Μ&Μ Gas ενδιαφέρονται για τη ΔΕΠΑ, οι Socar, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ & PPF για το ΔΕΣΦΑ, ενώ η Negusneft για όλο τον όμιλο ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε χθες επίσης τη σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και ο ενδιαφερόμενος θα κληθεί να υποβάλει δεσμευτική προσφορά την επόμενη εβδομάδα. Ακόμη:

Εγκρίθηκε η βελτίωση του μηχανισμού πρόσθετου οικονομικού ανταλλάγματος στα τεύχη δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για το ακίνητο Αφάντου Ρόδου.

Διορίστηκε ο Γιώργος Κουτσουδάκης στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Κουτσουδάκης έχει εμπειρία 20 ετών και πλέον σε χρηματοδοτήσεις, επενδύσεις, διαχείριση διαθεσίμων και έχει ασχοληθεί με εξαγορές και ιδιωτικοποιήσεις.

ert

Σημεία και τέρατα. Κομματικό παραμάγαζο η ΕΡΤ. Ποιος τα λέει; Το επιφανές μέλος του Δ.Σ. της Κρατικής Τηλεόρασης, Τέλης Σιαμαντάς. Ε'ιναι "ένα δίκτυο οργανωτικού ελέγχου της ΕΡΤ με έκδηλα κομματικά χαρακτηριστικά" .


Τι άλλο να πει ο άνθρωπος! Ιδού και η δήλωσή του:

«Ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ εκφράζω τη ριζική αντίθεσή μου στις πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης, με τις οποίες αντικαταστάθηκαν έμπειρα επιτελικά στελέχη της εταιρείας.

Η αντίθεσή μου αφορά και τις αδιαφανείς διαδικασίες αντικατάστασης, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τον κανόνα της τεκμηριωμένης αξιολόγησης και την αρχή της αξιοκρατίας.

Μετά την απομάκρυνση του Γ.Δ. Τηλεόρασης κ.Κώστα Σπυρόπουλου απομακρύνθηκε ο Διευθυντής Δορυφορικών προγραμμάτων κ. Ν.Μεγγρέλης, η συντονίστρια της ΕΤ-1 κα. Ελ.Χοιδά και αντικαταστάθηκε ολόκληρη η Επιτροπή Προγράμματος από πρόσωπα στερούμενα της απαραίτητης εμπειρίας. Προηγουμένως είχαν οριστεί, χωρίς καμία λειτουργική ή επιχειρησιακή τεκμηρίωση, αναπληρωτές διευθυντές τόσο στη Δορυφορική, όσο και στη Διεύθυνση προγράμματος.

Διαπιστώνω ότι ,δυστυχώς, προωθείται με αδιαφανή τρόπο ένα δίκτυο οργανωτικού ελέγχου της ΕΡΤ με έκδηλα κομματικά χαρακτηριστικά.

Οι αποφάσεις και οι μεθοδεύσεις αυτές με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο. Η νέα διοίκηση τόσο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όσο και στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει υποσχεθεί την υπεράσπιση της αξιοκρατίας. Με λύπη μου παρατηρώ πως η υπόσχεση αυτή δεν τηρείται. Δεν ήρθαμε εδώ για να απαξιώσουμε έμπειρα στελέχη , ούτε για να μοιράζουμε πόστα, ούτε για να διανέμουμε, χωρίς λόγο, διευθυντικά επιδόματα.

Με βάση αυτή τη συλλογιστική ζητώ την επανεξέταση όλων των σχετικών αποφάσεων»

nonews

vouli keni

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει προκαλέσει η εμπλοκή υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ σε μεγάλο κύκλωμα που πραγματοποιούσε εικονικούς γάμους έναντι αδράς αμοιβής.

Η υποψήφια βουλευτής είχε «κατέβει» στην Α' Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και ήταν εκ των αρχηγών του κυκλώματος. Πρόκειται για άτομο υπεράνω υποψίας με έντονη δραστηριότητα στα κοινά της συμπρωτεύουσας.

Η έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε πολυμελής εγκληματική οργάνωση στην οποία εμπλέκονται 173 άτομα. Τα κέρδη από τη βιομηχανία εικονικών γάμων που είχαν στηθεί ήταν τεράστια, αν αναλογιστεί κάποιος πως ο κάθε γάμος μπορεί να κόστιζε έως και 7.000 ευρώ το κεφάλι!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Διδυμότειχο και Καβάλα), συνελήφθησαν έντεκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα τρία ηγετικά στελέχη, καθώς και ένας δημοτικός και ένας δημόσιος υπάλληλος...

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2010. Σκοπός της σπείρας, η οποία χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, ήταν η νομιμοποίηση αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονταν μη νόμιμα στη χώρα μας, μέσω σύναψης εικονικών γάμων με Έλληνες ή υπηκόους κρατών-μελών της Ε.Ε.

imerisia

xatzidakis maximou dilioseis

Την επίταξη των απεργών στο μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη τετράωρη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη."

Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων, προχωράμε στο μέτρο της επίταξης" είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στους εργαζομένους στο Μετρό, μόλις βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για "τυφλή σύγκρουση από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΣΤΑΣΥ".

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, κάναμε σαφές εξ' αρχής ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο", συνέχισε και κατέληξε: "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης".

"Θα υπάρξουν και απολύσεις;", ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους.

"Η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δρόμο της", απάντησε ο υπουργός.

 

Εργαζόμενοι: Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.

Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

 

Γ. Παναγόπουλος: «Να αποσύρουν την επίταξη»

"Kαλώ την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Η δήλωσή του Γ. Παναγόπουλου έχει ως εξής: "Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Καλώ την Κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-και των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα – όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν – αλλά η Κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων αλλά και του διεθνούς δικαίου από την Κυβέρνηση έχει καταγγελθεί εκτός των άλλων, τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο κι από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Αυτές τις παρανομίες θα εκδικάσει και το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εφόσον χρειαστεί.

Ο αγώνας για την προάσπιση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι κοινός αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Αφορά στη δημοκρατία της χώρας μας. Στον αγώνα αυτόν δεν χωρούν εκπτώσεις ούτε κοινωνικοί αυτοματισμοί".

 

 

mall astynomikoi

Την ευθύνη για το τρομοκρατικό κτύπημα στο εμπορικό κέντρο Mall την περασμένη Κυριακή ανέλαβε η σύμπραξη αναρχικών οργανώσεων «Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε και έχει ως εξής:

"Ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου θα δώσει αρκετή τροφή για συκοφαντίες από την πλευρά της εξουσίας. Ήθελαν θύματα οι τρομοκράτες; Σκοπός τους η τρομοκράτηση της κοινωνίας; Και τι κατάφεραν, τι νόημα είχε όλο αυτό; Ποια ηθική και ποιες αξίες μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι που για να χτυπήσουν ένα εμπορικό, ναι μάλιστα ένα εμπορικό! βάζουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά;

Έτσι και αλλιώς εμείς ήμασταν πάντα από την άλλη πλευρά... και το ερώτημά μας είναι ποιες ξεφτισμένες αξίες και ποια παραπλανημένη ηθική ανέχονται την ύπαρξη εκτρωμάτων όπως το Mall; Ο στόχος φυσικά παρουσιάζεται σαν ένας οργανωμένος χώρος αναψυχής, ψώνια, βόλτες και ανάλατη διασκέδαση. Μία μικρή όαση στον σύγχρονο εφιάλτη. Είναι όμως πραγματικά αυτό;

Γιατί για εμάς πίσω από τις βιτρίνες που έσπασαν ξεδιπλώνεται μια διαφορετική ιστορία. Ένας οικονομικός κολοσσός που βολεύει διπλά την εξουσία και τον καπιταλισμό. Φέρνει χρήμα και ικανοποιεί την δίψα όλων αυτών των άπληστων μισάνθρωπων και από την άλλη βυθίζει στην απάθεια και την άγνοια με αντάλλαγμα λίγες στιγμές πλαστού συναισθήματος, ψεύτικης ικανοποίησης και ολοκληρωτικού ελέγχου. Ένα καλοστημένο παραμύθι που εμποδίζει τους αδιάφορους που καταναλώνουν να κάνουν στον εαυτό τους την πολύ απλή ερώτηση: Η ταινία που βλέπω, το ποτό που πίνω, η μπλούζα που αγοράζω είναι όντως μια ακόμα αθώα και ξέγνοιαστη στιγμή της ημέρας μου;

Γιατί αν κάποιος ψάξει λίγο καλύτερα, θα βρει καλά κρυμμένα κομμάτια από ένα λίγο πιο αποκρουστικό παζλ, ένα ψηφιδωτό αίματος, πόνου, εκμετάλλευσης και σφαγών ανθρώπων από έναν άλλο κόσμο, ενός "κατώτερου θεού". Γιατί αυτά είναι τα τέσσερα συστατικά της πολυπόθητης ανάπτυξης, και της οικονομικής ευημερίας. Αν λοιπόν κάποιοι επιμένουν να βλέπουν φανταχτερές βιτρίνες, πιασάρικες ταινίες και να επιδίδονται σε χαλαρές κουβεντούλες με δροσερό καφέ τότε η ευαισθησία τους και η ειλικρίνεια τους φτάνει μέχρι εκεί που φτάνουν τα μάτια τους. Για εμάς το mall και το κάθε mall είναι τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και αληθινών αξιών. Για αυτό και το χτυπήσαμε" γράφουν χαρακτηριστικά στην προκήρυξή τους. ​

σταρ

 

internet apati e-banking

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ), μετά από διαδικτυακές έρευνες και ψηφιακή διερεύνηση καταγγελιών, ανακοινώνεται ότι έχει εντοπιστεί προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Attack) από τραπεζικούς πελάτες, οι οποίοι είναι χρήστες υπηρεσιών e-banking, με σκοπό την διενέργεια συναλλαγών και τη μεταφορά χρημάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι δράστες χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό, που εγκαθίσταται στους υπολογιστές των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών internet banking και παγιδεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, με αποτέλεσμα να υφαρπάζει τους κωδικούς ασφαλείας και η συναλλαγή (π.χ. για μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή πιστωτικής κάρτας) να ολοκληρώνεται από τρίτα πρόσωπα, τα οποία μεταφέρουν σε δικούς τους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, χωρίς την έγκριση του δικαιούχου.

Διευκρινίζεται ότι οι παραβιάσεις ή επιθέσεις έχουν εντοπιστεί σε χρήστες υπηρεσιών internet banking και όχι σε υπολογιστικά συστήματα Ελληνικών Τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες:

- Να μην συνεχίζουν τη διαδικασία εισαγωγής στην Υπηρεσία internet banking, εφόσον παρατηρήσουν διαφορετική λειτουργικότητα από τη συνηθισμένη και να επικοινωνούν καταρχήν με την Τράπεζα ή/και με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στο 210-6476464.

- Να έχουν ενημερωμένο λογισμικό για προστασία από ιούς και malware.

- Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό να εκτελέσουν ένα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας, προκειμένου να απομακρύνουν το κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή τους.

- Να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης μετά τον καθαρισμό του υπολογιστή από το κακόβουλο λογισμικό.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών σε διεθνές επίπεδο.

zougla

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού έγινε πριν από λίγο στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Το τηλεφώνημα έγινε γύρω στις 13.45 και αυτή την ώρα στο κτίριο του Αμαρουσίου εκκενώνεται, ενώ κλιμάκιο της Αστυνομίας άρχισε να ερευνά το κτίριο που διαθέτει τρείς πτέρυγες, δεκατρείς οροόφους και 2 υπόγεια και στο οποίο εργάονται εκατοντάδες υπάλληλοι.

 

Περισσότερα Άρθρα...