Με ενιαίο ωράριο θα λειτουργήσουν από ‪την ερχόμενη Κυριακή‬ λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα, όλα τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά, είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ είτε για μίνι μάρκετ. ‪

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα τελειώσει τις 6 Απριλίου αλλά θα κρατήσει πολύ περισσότερο εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις. Έως τότε δεν αποκλείονται νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ.

Περιορισμούς στην προσέλευση κόσμου στα super market επιβάλλει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που φέρει μάλιστα και την υπογραφή της Νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικ. Σακεραλλοπούλου.

Όπως αναφέρεται, οι οργανωμένες αλυσίδες με ευθύνη των διοικήσεών τους θα ρυθμίζουν, την προσέλευση των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά́ 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση, τα 2 μέτρα μεταξύ́ τους.

Στόχος είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 όπως τονίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναρτήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα έκτακτης και προσωρινής παρέκκλισης από́ την απαγόρευση λειτουργίας κατά́ τις Κυριακές και αργίες για συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα επιτρέπεται η κατά παρέκκλιση των διατάξεων του β.δ. 748/1966 (Α’ 179) λειτουργία των επιχειρήσεων, που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή́, τη μεταφορά́ και τον εφοδιασμό τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού προς καταστήματα/επιχειρήσεις πώλησης σχετικών ειδών. Διευκρινίζεται επίσης ότι «πρέπει να τηρούνται οι σχετικές προστατευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τα χρονικά όρια εργασίας των εργαζομένων».

«Από Δευτέρα θα υπάρχει έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ», όπως δήλωσε χτες σε τηλεοπτικώς εμφανίσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Όπως ανέφεραν, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα επιτρέπεται και η είσοδος ανάλογου αριθμού καταναλωτών.

Στα υπόλοιπα μέτρα που σκέφτεται το εξετάζει υπουργείο Ανάπτυξης, είναι η λειτουργία των σούπερ μάρκετ ως delivery, αλλά και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους, για να μένουν περισσότερο διάστημα ανοιχτά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν» ανέφερε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ τονίζοντας ότι τα εστιατόρια θα λειτουργούν ως ντελίβερι.

Δηλαδή, θα μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες αυτό που θέλουν αλλά δεν θα μπορούν να πάνε στο εστιατόριο για φαγητό. 

Reporter

Δόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης ελεύθερα στους καταναλωτές η ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis.gr.

Κλειστά θα είναι την ερχόμενη Κυριακή (29.03.2020) τα σούπερ μάρκετ σε όλη την χώρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα, ο ΕΦΕΤ δίνει χρήσιμες οδηγίες, ενώ τονίζει πως ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων.

galpo feta

Την απόσυρση λευκού τυριού άλμης από αγελαδινό γάλα ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ. Προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού δόθηκαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του προϊόντος.

Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που έγιναν από τον ΕΦΕΤ και την περιφερειακή διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητήθηκε η άμεση απόσυρση του συνόλου των παρτίδων που αφορούν σε λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα, με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΠΟ».

Το τυρί που ανακαλείται πωλείται σε πλαστικά κουτιά των 900 γραμμαρίων, 1 κιλού και 2 κιλών. Το τυρί παράγεται από την εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, 5ο χλμ. ΕΟ Τρικάλων – Πύλης και πωλείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ.

Ο ΕΦΕΤ, όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε την ανάκληση λόγω πλήρους έλλειψης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος, όπως απαιτείται από το νόμο, για την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών.

Τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση και η απόσυρση έγινε για την αναγραφή από την παραγωγό εταιρεία της απαιτούμενης από τη νομοθεσία πληροφόρησης για τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς – προμήθειας γάλακτος και παραγωγής τελικών προϊόντων, σημειώνει ο ΕΦΕΤ.

Περισσότερα Άρθρα...