xardalias brabeysi

Μετά τον δήμαρχο Π. Φαλήρου, Διον. Χατζηδάκη, άλλος ένα δήμαρχος των Νοτίων Προαστίων βραβεύεται από την Ε.Ε. για έργο του στην περίοδο της μεγάλης κρίσης. Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και απερχόμενο Δήμαρχο Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά.!  

Μέσα στα κορυφαία 4 προγράμματα LIFE στην Ευρώπη κατατάχτηκε το πρωτοπόρο Πρόγραμμα AMIBIO του ΣΠΑΥ που αφορά στην καταγραφή, παρακολούθηση και προστασία των 180 διαφορετικών ειδών ζώων του Υμηττού. Συμμετείχαν 23 χώρες με 55 Προγράμματα και επιλέγησαν από την ΕΕ τα 4 κορυφαία του έτους 2013.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Νίκος Φακωτάκης, παρέλαβαν από τον Άντζελο Σάλσι, εκπρόσωπο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Γιάνεζ Ποτότσνικ, αναμνηστική πλακέτα στο πλαίσιο τελετής βράβευσης, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στις 29 Απριλίου.

«Το πρόγραμμα LIFE-AMIBIO αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της βιοποικιλότητας. Τα ακριβή επιστημονικά στοιχεία για την πανίδα του Υμηττού, ενισχύουν το έργο ευαισθητοποίησης της πολιτείας και της κοινής γνώμης σε σχέση με την ανάγκη προστασίας των συγκεκριμένων ειδών και του περιβάλλοντος τους» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το πρόγραμμα LIFE 08/ΝAT/GR/539 – AMIBIO υλοποίησαν την περίοδο 2010 -2013, ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με την ομάδα του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών υπό τον Καθηγητή Νίκο Φακωτάκη, το ΤΕΙ Κρήτης υπό τον Επίκουρο Καθηγητή Ηλία Ποταμίτη, η ομάδα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ZFMK της Βόννης υπό τον Καθηγητή Klaus Riede.

Η Κομισιόν στην επιστολή της κάνει λόγο για «εξαιρετική υλοποίηση του προγράμματος, με εξαιρετικά παραδοτέα και αποτελέσματα» στο πλαίσιο της οποίας χρησιμοποιήθηκε «καινοτόμος ολοκληρωμένη τεχνολογία».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέσμευσε την τελευταία δόση της χρηματοδότησης προς τους εταίρους, καλύπτοντας το 100% της συμμετοχής της ήτοι 830.641 ευρώ. Σημειώνεται ότι από τη συμμετοχή του ΣΠΑΥ στο πρόγραμμα, οι Δήμοι-μέλη του δεν επιβαρύνθηκαν ούτε με ένα ευρώ, καθώς το κόστος καλύφθηκε εξολοκλήρου με την εργασία των υπαλλήλων του και την κοινοτική επιχορήγηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τέθηκαν σε λειτουργία 18 σταθμοί, διάσπαρτοι σε όλο τον Υμηττό, με δυνατότητα ηχητικής καταγραφής της πανίδας και μικροπανίδας καθώς και άλλων περιβαλλοντικών δεδομένων όπως ισχύς αέρα, θερμοκρασία και υγρασία. Καταλήγοντας σε κεντρικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών, τα δεδομένα έτυχαν ειδικής επεξεργασίας και ταξινόμησης για τον αυτόματο εντοπισμό των ειδών της πανίδας και μικροπανίδας.

Από την πλευρά του ΣΠΑΥ, τον συντονισμό του φορέα ανέλαβαν ο Διευθυντής Προγραμμάτων Βασίλης Νομικός και η Forest Manager Βασιλική Δημητρίου, αντίστοιχα, με την υποστήριξη των στελεχών και εργαζομένων του Συνδέσμου.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος ήταν τόσο πετυχημένα που το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο ΣΠΑΥ συνεργάζονται εκ νέου με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά, η οποία θα μπορεί να αναγνωρίζει τους ήχους των πουλιών, στο πλαίσιο του προγράμματος "ΝΕW SKILLS FOR NEW JOBS IN THE FOREST SECTOR (DRYMOS)" με κωδικό αριθμό 2012-1-LEO05-10056 που υλοποιεί ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με φορείς επτά ευρωπαϊκών χωρών.

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ 

xwrio-paragwgwn-virwna1

Την Κυριακή 9 Μαρτίου δίνουν ξανά ραντεβού οι καταναλωτές με τους 29 παραγωγούς που συμμετέχουν στην 18η συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών». 

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο Πάρκο Καραολή και Δημητρίου, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν περισσότερα από 200 ελληνικά προϊόντα, εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, απευθείας από τους παραγωγούς σε ανταγωνιστικές τιμές. 

Πιο συγκεκριμένα στα προς διάθεση προϊόντα περιλαμβάνονται: ελαιόλαδο, ελιές, κάστανα, ξηροί καρποί, γαλακτοκομικά προϊόντα, ρύζι, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, μέλι, αλεύρι, ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, αυγά, φρούτα εποχής, λεμόνια, όσπρια, μανιτάρια, παξιμάδια, κρασί, σταφίδα, σάλτσα τομάτας, κουλούρια, χαλβάς, ξερά σύκα, λουκάνικα και παραδοσιακά προϊόντα Τήνου. 

«Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για το ‘Χωριό Παραγωγών’ παραμένει αμείωτο, όπως αποδεικνύουν και οι σταθερά υψηλές ποσότητες προϊόντων που διατίθενται σε κάθε συνάντηση, γεγονός που μετατρέπει την πρωτοβουλία αυτή σε θεσμό για την πόλη μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «H σχέση που έχουμε αναπτύξει με τους παραγωγούς δεν περιορίζεται στη σταθερή συμμετοχή τους στο ‘Χωριό Παραγωγών’, αλλά επεκτείνεται και στη σταθερή επιθυμία τους να συνδράμουν τους άπορους συμπολίτες μας, τόσο με την προσφορά προϊόντων στην Εκκλησία και το Δήμο όσο και οργανώνοντας οι ίδιοι γεύματα αλληλεγγύης, και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν στη συνάντηση της Κυριακής θα προσφέρουν στο Δήμο Βύρωνα προϊόντα, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του για τη συλλογή τροφίμων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς. Παράλληλα, όπως γίνεται σε κάθε συνάντηση, οι παραγωγοί θα συνεισφέρουν για την ενίσχυση των απόρων της πόλης μας. 

Η επόμενη συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών» θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 213 2008652 (Κώστας Πετρόπουλος) και 213 2008658 (Ειρήνη Μανωλά).
 
Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι: λεωφορεία 203, 204, 212, 232, 732 και το τρόλεϊ 11. Οι κάτοικοι του Βύρωνα έχουν στη διάθεσή τους και τη Δημοτική Συγκοινωνία. 

Τι είπε σε πολιτικούς του φίλους!

Μια ανέλπιστη απόφαση ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο τη Δευτέρα (9/12).

Όπως είπε, έχει πάρει πλέον την απόφαση να μην ξαναείναι υποψήφιος στο Δήμο Βύρωνα, παρά το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να είναι το φαβορί.

Η μέγάλη βόμβα ωστόσο ήρθε όταν αναφέρθηκε στο μέλλον του και ξεκαθάρισε πως ο επόμενος στόχος του είναι να ιδιωτεύσει και να ασχοληθεί με την δουλειά του..

Αναμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας, που δημοσιεύθηκε ως αποκλειστική είδηση, στα parapolitika.gr

Δήμαρχος Βύρωνα: Έλεος πια με τις μεσαιωνικές ιδεοληψίες ορισμένων

''Άστραψε και βρόντηξε'' ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, για όλους όσοι κατηγορούν τους Αυτοδιοικητικούς, που συμμετείχαν στην Ελληνογερμανική Συνέλευση της Νυρεμβέργης...!

Σε μήνυμά του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χαρδαλιάς εξαπολύει ''πύρινα βέλη'' σε όλους εκείνους τους «αντιφασίστες που χρησιμοποιούν φασιστικές λογικές για να κάνουν μικροπολιτική...».

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς στο μήνυμά του:
 
«Aφιερωμένο... έχουν αυξηθεί επικίνδυνα και κυκλοφορούν ανάμεσα μας... και ενίοτε μας καταγγέλλουν ότι όσοι Δήμαρχοι πήγαμε στην Γερμανία (στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής συνέλευσης και των συνεργασιών που έχουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιφερειών και Δήμων), είμαστε Γερμανόφιλοι, πήγαμε για να ...ξεπουλήσουμε (sic) τα φιλέτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ονόματα μας πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα (να αποκαλυφθούν για την ακρίβεια!!!), για να γνωρίζει ο κόσμος!!!! 
 
Ναι ρε ιδεοληπτικά απολιθώματα του πολιτικού Μεσαίωνα, είχαμε κάτι παρτέρια στην Ζωοδόχο Πηγή και μια βρυσούλα στον Καρέα και πήγα στην Νυρεμβέργη και ήμουν κλεισμένος δύο μέρες με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και συζητούσαμε ώρες ατελείωτες για το πως θα τα ξεπουλήσω... 
 
Υ.Γ. Αλήθεια και η Πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Επιτροπής της Γερμανικής Βουλής που ανήκει στο Αριστερό DIE LINKE και συμμετείχε στις εργασίες και αυτή μνημονιακή-εχθρός του λαού...??? 
 
Και οι εκπρόσωποι από φημισμένα ιδρύματα όπως Ρόζα Λούξεμπουργκ (Μεταναστευτική Πολιτική και ένταξη), Χάινριχ Μπελ(Διαχείριση νερού), Χάνς Ζαιντέλ (Αγροτική Ανάπτυξη) και Φρήντριχ Έμπερτ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που συμμετείχαν στα Workshops και αυτοί μνημονιακοί-εχθροί των λαών...; 
 
Έλεος πια με τις μεσαιωνικές ιδεοληψίες και τις πρακτικές ορισμένων...
 
Απεχθάνομαι τους φασίστες αλλά απεχθάνομαι και εκείνους τους αντιφασίστες που χρησιμοποιούν τις πλέον φασιστικές λογικές για να κάνουν μικροπολιτική...
 
Και ξανά καληνύχτα φίλοι μου!»
 
epoli

Μ' ένα φορτισμένο συναισθηματικά λόγο, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, έγραψε τελικά τους τίτλους τέλους στην μακρόχρονη πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα ανακοίνωσε πως τελειώνοντας κι αυτή η θητεία, αποχωρεί οριστικά και πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαϊου του 2014.

"Ο κύκλος μου έκλεισε", δήλωσε. "Πιστεύω στην ανανέωση. Θα παραμείνω όμως ενεργός και εγγυητής των εξελίξεων".

"Εγώ αποχωρώ" είπε, "γιατί πιστεύω στην ανανέωση. Άλλωστε, ο συνδυασμός μας διαθέτει πολλά και αξιόλογα στελέχη. Τίποτα δεν σταματάει. Το ταξίδι συνεχίζεται ανεξάρτητα με το ποιος καπετάνιος είναι στο τιμόνι".

Ο Δήμαρχος Βύρωνα διευκρίνισε πως η αποχώρησή του δεν έχει καμία σχέση με υψηλότερα αξιώματα. Άλλωστε τόνισε πως, ουδέποτε διεκδίκησε κανένα από αυτά ούτε διαπραγματεύτηκε για τίποτα από αυτά. "Τα επόμενα βήματά μου", είπε, "θα είναι καθαρά στον ιδιωτικό επαγγελματικό τομέα". 

Τέλος, κάνοντας απολογισμό όλων των χρόνων της ενασχόλησής του στα κοινά του Βύρωνα (οκτώ σαν αντιπολίτευση και 12 σαν διοίκηση), ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για το έργο που επιτελέστηκε, (και ήταν μεγάλο), τα προβλήματα που αντιμετώπισαν σαν Διοίκηση, τις αγωνίες που ένιωσε, και την απαξίωση που υφίσταται σήμερα από την Κεντρική Διοίκηση, η Αυτοδιοίκηση. 

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ 

Γεννήθηκε το 1968 στο Βύρωνα, στην πόλη όπου μεγάλωσε και κατοικεί. 

Γιος του Ρουμελιώτη επιχειρηματία Γιώργου Χαρδαλιά και της Μικρασιατικής καταγωγής Αλεξάνδρας Ιορδανίδου. 

Αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ της Αγγλίας, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε σειρά σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του Λονδίνου και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης στις Βρυξέλες, όπου εργάστηκε επί έξι μήνες (1994). 

Το 1994 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο, ενώ το 1998 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και 48,9% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. 

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης (1995-1996), Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (1997-1998), ενώ ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (1998-2002) κατείχε τη θέση του Δημαρχιακού Επιτρόπου. 

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκλέγεται Δήμαρχος Βύρωνα με ποσοστό 39,16% και 60% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. 

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006, ως επικεφαλής της ίδιας παράταξης, επανεκλέγεται Δήμαρχος Βύρωνα από τον α’ γύρο, με ποσοστό 45,16%. 


Παράλληλα, από τον Μάιο του 2003 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (Σ.Π.Α.Υ). Από το 2007 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΤΕΔΚΝΑ. 

Τον Μάιο του 2004 αναλαμβάνει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπου και παρέμεινε μέχρι το Δεκέμβριο του 2009. 

Εργάστηκε σε όμιλο επιχειρήσεων ως Σύμβουλος Επικοινωνίας (1995-1998), ενώ, από το 1999 έως το 2002, εργάστηκε στο Δήμο Μεταμόρφωσης ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου. 

Ομιλεί άριστα αγγλικά και γαλλικά. 

Εγκαινιάζεται το νέο βιοκλιματικό Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Βύρωνα

Το νέο βιοκλιματικό Κλειστό Γυμναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου» εγκαινιάζεται στο Δήμο Βύρωνα, τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, στις στις 6:30 το απόγευμα. 

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο έρχεται να καλύψει την ανάγκη των κατοίκων της περιοχής για κλειστές αθλητικές υποδομές, καθώς πρόκειται να αποτελέσει χώρο άθλησης, τόσο για τη μαθητική κοινότητα, όσο και για τους αθλητικούς συλλόγους.

Το έργο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και έχει χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο του βιοκλιματικού σχεδιασμού έργου του παρακείμενου Γυμνασίου Καρέα, το οποίο παραδόθηκε προς χρήση πριν ένα χρόνο. 

Ειδικότερα, το Κλειστό Γυμναστήριο έχει τη δυνατότητα χρήσης φωτοβολταϊκών συστημάτων του συνολικού έργου για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του, ενώ διαθέτει ενεργειακά υλικά και ψυχρά χρώματα για την καλύτερη μόνωση του κτηρίου.

«Ένα ακόμα βιοκλιματικό έργο ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στους συμπολίτες μας, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία νέων υποδομών στην πόλη μας, με μικρό ενεργειακό αποτύπωμα και σεβασμό προς το περιβάλλον» επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: 

«Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας, με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον και τις ανάγκες των επόμενων γενεών. Για το λόγο αυτό, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εργαζόμαστε για τη δημιουργία έργων και υποδομών με περιβαλλοντική ταυτότητα και αλλάζουμε την πόλη μας, κάνοντας την “πράσινη ανάπτυξη” μέρος της καθημερινότητάς μας».

Το Κλειστό Γυμναστήριο βρίσκεται επί της λεωφόρου Κατεχάκη, δίπλα στο νέο βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα «Χρήστος Ι. Αντωνιάδης».

ανακοινωση δημου Βυρωνα

xardalias spay brabeio

Τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης & Υμηττού (ΣΠΑΥ), Νίκο Χαρδαλιά, Δήμαρχο Βύρωνα, τον τέως Αντιπρόεδρο του ΣΠΑΥ Νίκο Λεβετσοβίτη καθώς και τον τέως Διευθυντή του Συνδέσμου Βασίλη Νομικό, βράβευσε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Βύρωνα για την πολύχρονη προσφορά τους στην προστασία του βουνού και τη διάδοση του εθελοντισμού δασοπροστασίας.

Οι τιμητικές απονομές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο τελετής βράβευσης των εθελοντών του Βύρωνα καθώς και εκπροσώπων άλλων εθελοντικών ομάδων, παρουσία του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου, στις 12 Απριλίου στον πολυχώρο «Άστρα».

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ επεσήμανε τη δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για επίλυση του θέματος της ασφάλισης των εθελοντών. Σε ό,τι αφορά τα κονδύλια για την Πολιτική Προστασία σημείωσε ότι αν και είναι μειωμένα σε σχέση με άλλες χρονιές, φέτος αναμένεται να δοθούν από την πολιτεία νωρίτερα.

Ως «εθελοντή της χρονιάς» ανακήρυξε το μέλος της, Αθανάσιο Νίτσιο, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Βύρωνα ενώ ο επικεφαλής της Σταύρος Σαλαγιάννης τίμησε τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, από τη Βάρη, τον Παπάγο-Χολαργό, την Ηλιούπολη, την Καισαριανή, τη Ροδόπολη και τον Άγιο Στέφανο.