Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον Βύρωνα (στην οδό Τελαμώνος), όταν νεαρή γυναίκα έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας καταλήγοντας στον ακάλυπτο. 

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΓΓ Πολτικής Προστασίας λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (28 επιβεβαιωμένα κρούσματα) σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Βύρωνα Αττικής, κατόπιν ελέγχων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή φιλοξενίας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Συγκεκριμένα:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου 2020. 

dimarxeio vyrwna

Επίθεση από δυο νεαρούς δέχθηκαν εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα στην διάρκεια περισυλλογής απορριμμάτων.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 6 π .μ. και ενώ το απορριμματοφόρο κινούνταν στη συμβολή των οδών Φωκαίας και Σαράφη στο Βύρωνα δυο νεαροί επιτέθηκαν στους εργαζόμενους χτυπώντας τους αδιάκριτα σε όλο τους το σώμα.

Αποτέλεσμα ο ένας εργάτης καθαριότητας να χάσει τις αισθήσεις του από τα χτυπήματα που δέχτηκε και να μεταφερθεί από ασθενοφόρο σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Το περιστατικό αυτό έχει αναστατώσει όλους τους εργαζόμενους, διότι, από ότι αναφέρουν η επίθεση που δέχτηκαν ήταν προμελετημένη και σχεδιασμένη από τους δράστες

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Απίστευτο! Πολίτης κάλεσε την Αστυνομία, για τα συνεργεία του Δήμου.. που καθαρίζουν την πόλη!

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βανδαλισμών κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, όπως κτήρια, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη του Βύρωνα.

dimos virona logo

Επίθεση στην Δημοτική Αρχή Βύρωνα και τον ίδιο τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη για τον ξυλοδαρμό του μαθητή στο ΓΕΛ Βύρωνα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Μαζί για τον Βύρωνα», ελάσσων αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Η Δημοτική Αρχή δεν έχει άλλα περιθώρια να κωφεύει σε ένα τόσο σοβαρό, αλλά συνάμα, ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα.

Ο κ. Κατωπόδης, οφείλει να πάρει θέση και να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον. Η παράταξή μας, από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει τα σοβαρότατα θέματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα του Δήμου Βύρωνα και είχε επιμείνει στην συνεδρίαση μονοθεματικών Δημοτικών Συμβουλίων, για την Παιδεία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το «Μαζί για τον Βύρωνα» καταδικάζει απερίφραστα το επεισόδιο του ξυλοδαρμού του μαθητή της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα και τις όποιες... μικρότητες που εξυπηρετούν «μικροπολιτικά παιχνίδια» σε βάρος των παιδιών μας.

Ζητάμε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες αλλά και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να ομαλοποιηθεί η ζωή των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Η Δημοτική Αρχή δεν έχει άλλα περιθώρια να κωφεύει σε ένα τόσο σοβαρό, αλλά συνάμα, ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα.

Ο κ. Κατωπόδης, οφείλει να πάρει θέση και να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον.

Η παράταξή μας, από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει τα σοβαρότατα θέματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα του Δήμου Βύρωνα και είχε επιμείνει στην συνεδρίαση μονοθεματικών Δημοτικών Συμβουλίων, για την Παιδεία.

Στο ένα και μοναδικό που έχει πραγματοποιηθεί, στις Αρχές του σχολικού έτους, είχαμε προτείνει να υπάρχουν, σε πρώτη φάση, κοινωνικοί λειτουργοί στην πρωτοβάθμια αλλά και δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή αλλά να γίνονται και ημερίδες- εκδηλώσεις για την αποφυγή του σχολικού εκφοβισμού.

Δήμαρχος Βύρωνα: Η βία δεν έχει θέση στα σχολεία μας

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, εξέφρασε την ανησυχία του και καταδίκασε το περιστατικό, τόνισε ότι τα θέματα αυτά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται εν θερμώ, αλλά με ψυχραιμία και υπευθυνότητα και εστίασε στον ανασχεδιασμό και την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο τομέα της ψυχολογικής στήριξης.

Πρόσθεσε επίσης πως το bullying είναι ένα φαινόμενο το οποίο πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του τονίζοντας ότι βία δεν έχει καμία απολύτως θέση στα σχολεία μας.

«Προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό σε όλους μας ένα ακόμη περιστατικό σχολικού εκφοβισμού νεαρού μαθητή και μάλιστα εντός του σχολικού χώρου. Η δημοτική Αρχή επέλεξε να τηρήσει υπεύθυνη στάση και να μην τοποθετηθεί για το περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της πόλης μας και που μας πλήγωσε και μας προβλημάτισε όλους. Αλλωστε, αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζονται εν θερμώ, μόνο με ψυχραιμία και υπευθυνότητα», είπε αρχικά ο κ. Κατωπόδης και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο δήμος του Βύρωνα δεν στέκεται μόνο σε μία καταδίκη την οποία ορισμένοι θα σπεύσουν να χαρακτηρίσουν “στα λόγια”. Για εμάς το θέμα του bullying είναι τόσο σοβαρό, ώστε να αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική μας Αρχή, από το 2014 που αναλάβαμε τις τύχες της πόλης, να ανασχεδιάσουμε και να ενισχύσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της ψυχολογικής και της συμβουλευτικής στήριξης. Και αυτό το έχουμε πράξει με την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας μας με ψυχολόγους, με τη διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών και σεμιναρίων για το θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού και σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, με πρόγραμμα Σχολών Γονέων και ακόμα και με ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και θεραπευτικής αντιμετώπισης σε παιδιά, σε εφήβους και στις οικογένειές τους. Οι δράσεις μας στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύπλευρες και μάλιστα σε Δημοτικά, σε Γυμνάσια και σε Λύκεια, σε σχολεία δηλαδή που δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του δήμου, αλλά σε αυτήν του υπουργείου Παιδείας».

«Η εκπαιδευτική κοινότητα επέδειξε σωστά αντανακλαστικά»

Ως προς το θέμα των εκπαιδευτικών, ο κ. Κατωπόδης, εκπαιδευτικός και ο ίδιος (καθηγητής Φυσικής), ανέφερε: «Θέλω να σταθώ στη συμπεριφορά ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, που δεν έκανε πίσω, αλλά προσπάθησε να προστατεύσει τον μαθητή από την βάναυση επίθεση, ενώ επέδειξε σωστά αντανακλαστικά καλώντας άμεσα τόσο το ΕΚΑΒ, όσο και την Αστυνομία και τους γονείς του μαθητή. Οι προσπάθειές μας λοιπόν έχουν ως στόχο να χτυπήσουμε το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα στη ρίζα του, προλαμβάνοντας θλιβερά περιστατικά όπως αυτό του 17χρονου μαθητή. Σε αυτό το παιδί, στην αδελφή του αλλά και στην οικογένειά του εκφράζω την συμπαράστασή μου και δηλώνω πως θα είμαι δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Ως εκπαιδευτικός κι εγώ ο ίδιος, αλλά και ως δήμαρχος του Βύρωνα καταδικάζω απερίφραστα κάθε περιστατικό εκφοβισμού στον σχολικό χώρο και ενώνω την φωνή μου με όσους ζητούν εντατικοποίηση των προσπαθειών του υπουργείου Παιδείας με επιπρόσθετες ενέργειες -όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε την επομένη κιόλας του περιστατικού- για την επιμόρφωση και εκπαίδευση τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών, με στόχο την πρόληψη και τελικά την πλήρη εξάλειψη του μπούλινγκ».

Και καταλήγει: «Η βία δεν έχει καμία απολύτως θέση στα σχολεία μας. Και θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διασφαλίσουμε ένα σχολείο, όπου ο σχολικός εκφοβισμός θα αποτελεί παρελθόν».

pυrkagia buronas

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί από τις 11:42 έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Βύρωνα Αττικής, σε κατοικημένη περιοχή, έναντι του Κοιμητηρίου, κοντά στο Θέατρο Βράχων.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον της οδού Γρανικού στο Βύρωνα Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 12 πυροσβέστες, 1 Ε/Π καθώς και εθελοντικά οχήματα.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, έξι οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 12 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο, καθώς και εθελοντικά οχήματα.

fotia byronas

Στις 11:57 η πυροσβεστική ενημερώθηκε και για πυρκαγιά στα Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι, σε υπαίθριο χώρο κοντά σε παλιό λατομείο, όπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες.

[12:40]: Ελέγχεται η πυρκαγιά. Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τον αέρα από δύο ελικόπτερα.

[13:15]: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στα σύνορα Βύρωνα - Ηλιούπολης. Επίγειες δυνάμεις βρέχουν την περιοχή, υπό τον φόβο τυχόν αναζωπύρωσης.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας της Λυκόβρυσης, καθώς και αυτή που έκαιγε από χθες στην περιοχή Βαθύλακκος στον δήμο Σουλίου Θεσπρωτίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ είναι σήμερα προειδοποιητικό σήμα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε 12 περιοχές της χώρας.

 

Περισσότερα Άρθρα...