Επεκτείνεται ο ΧΥΤΑ στη Φυλή. Kαταγγελίες αλλά και διαφαινόμενη συναίνεση

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

Καταγγελίες εκδόθηκαν τόσο από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ όσο και από την Λαϊκή Συσπείρωση για αιφνιδιαστικές αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ που προβλέπουν προσωρινή ανακατασκευή του υπάρχοντος ΧΥΤΑ για εξασφάλιση μεγαλύτερης χωρητικότητας και επέκταση σε τρίτη φάση.

Οι καταγγελίες αυτές θα είχαν ιδιαίτερη σημασία για όλη την Αττική αν συνοδεύονταν και από αντιδράσεις των κατοίκων που υποτίθεται ότι έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους και επιθυμούν τάχιστα το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι δήμοι της Αττικής θα είχαν άμεσα να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο πρόβλημα και ότι η εκτροπή μέσω ανακύκλωσης θα ήταν μια διαδικασία που θα έπρεπε ήδη να ενεργοποιήσουν.

Όμως δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι τέτοιο. Στην πρόσφατη συμβολική κατάληψη του ΧΥΤΑ της Φυλής από το Δυτικό Μέτωπο δεν συμμετείχαν ούτε οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας που είχαν βγάλει και κοινή ανακοίνωση ότι δεν θα επιτρέψουν επέκταση του ΧΥΤΑ, ούτε οι κάτοικοι της Φυλής.

Παράλληλα στην Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ που αποφάσισε την επέκταση συμμετέχουν και ο τ. Δήμαρχος Φυλής και ο νυν. Αρα το συμπέρασμα είναι ότι ακόμη και αν το Δυτικό Μέτωπο και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν δίκιο και η ζημιά στη υγεία και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Φυλής είναι τεράστια, αν οι ίδιοι θέλουν να φιλοξενούν τον ΧΥΤΑ για τους υπόλοιπους κατοίκους της Αττικής φτάνει και περισσεύει.

Δεν γνωρίζει κανείς ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων, προς το παρόν όμως τα πράγματα δείχνουν να παίρνουν αρκετό τράτο για την προετοιμασία των δήμων στην δημιουργία ρευμάτων εκτροπής.

myota