1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) από την Περιφέρεια Αττικής με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες - Δωρεάν η, με αίτηση, συμμετοχή

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

Η Περιφέρεια Αττικής και το Π.Τ.Α.Α. (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής) στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») πραγματοποιούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» (έναρξη 19:00).

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης προσκαλούν τους γονείς και πολίτες της Αττικής, στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και κάθε ενδιαφερόμενο να λάβουν μέρος.

Η συμμετοχή τόσο στο συγκεκριμένο Webinar (όσο και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν) είναι ανοικτή σε όλους και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο Webinar της 27ης Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZckc-6pqz4iGdalclq9NgFOKGvwignCVC8X

Με αφορμή τον προγραμματισμό της σχετικής δράσης ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι μέσω της ψηφιακής εκπαίδευσης και του ψηφιακού εγγραμματισμού μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ασφάλεια και να προστατευθούν τόσο οι νέοι, όσο και γενικότερα οι χρήστες του Διαδικτύου από την παραβίαση προσωπικών δεδομένων που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια του διαδραστικού Webinar εξειδικευμένοι συνεργάτες του Π.Τ.Α.Α. συζητούν με τους συμμετέχοντες και απαντούν σε ερωτήσεις αναφορικά με μεθόδους και εργαλεία αντιμετώπισης των κινδύνων του Διαδικτύου (π.χ. Διαδικτυακές Απάτες, Ψεύτικα Profile), την προστασία των ψηφιακών συσκευών (π.χ. κωδικοί πρόσβασης, χρήση antivirus) αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Με την ολοκλήρωση του κάθε Webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Διακριτή βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί σε όσους παρακολουθήσουν έναν πλήρη σεμιναριακό κύκλο (και τα οκτώ webinars).

Για την διασφάλιση του διαδραστικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες. Με την υποβολή της φόρμας θα λάβετε στο e-mail σας τον σύνδεσμο μέσω του οποίου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση.

myota