ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Απίθανος ο Βαζαίος! Κέρδισε στο Πανευρωπαϊκό και το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα

Ελλαδα
Tools

vazaios prtalouda
Εντυπωσιάζει ο Ανδρέας Βαζαίος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στη Γλασκόβη. Πήρε και νέο χρυσό μετάλλιο.

Ο Ανδρέας Βαζαίος με επίδοση 1.50.23 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα κάνοντας εκπληκτικά πράγματα στη διοργάνωση.

O Ελληνας κολυμβητής μισή ώρα μετά από το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτής ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το 3ο του μετάλλιο στη Γλασκόβη, αφού είχε πάρει το χρυσό στα 200μ μικτής ατομικής και το χάλκινο στα 100μ. μικτής ατομικής φτάνοντας συνολικά τα έξι σε Ευρωπαϊκό 25αρας πισίνας!

Ο Βαζαίος ήρθε τρίτος νωρίτερα στα 100μ μικτής ατομικής με 51.62, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (51.75) που είχε πετύχει στον ημιτελικό.

Σημαντική επιτυχία και για την Αννα Ντουντουνάκη.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα.

Η Ντουντουνάκη, η οποία συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, έκανε τρομερή κούρσα και γύρισε πρώτη στο πρώτο 50άρι, σε 26.11.