Ανασύνταξη Ελληνικού ποδοσφαίρου:Στην Αθήνα για συνάντηση με Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της FIFA

Ελλαδα
Tools

uefa sima

Σε άμεση εφαρμογή αρχίζουν να μπαίνουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τα σχέδια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανασύνταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, η ελληνική κυβέρνηση θα απευθυνθεί στην FIFA (Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και την UEFA (Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), με σκοπό να συνταχθεί ένα μνημόνιο ανασύνταξης για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο. Ενα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου», όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Μνημόνιο FIFA-UEFA: Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr από κυβερνητικές πηγές, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στη Νιόν της Ελβετίας, στην έδρα της UEFA, όπου θα έχει συζητήσεις - με τη συμμετοχή και της FIFA για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από ποιους θα απαρτίζεται το ελληνικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο θα έρθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές συνομιλίες του ελληνικού κλιμακίου με την UEFA.

Σε ποια περίπτωση θα συζητηθεί το ποδοσφαιρικό... Grexit

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός ήταν κάθετος στην ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας πως αν οι παράγοντες των ομάδων δεν συνεργαστούν, θα υπάρξει ποδοσφαρικό Grexit (δηλ. αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις διαθνείς διοργανώσεις).

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα καλέσει την ηγεσία της FIFA και της UEFA ώστε να συνταχθεί μαζί με τις ομοσπονδίες και την κυβέρνηση ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου.

«Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση. Στοιχεία που δυστυχώς πρέπει να εισαχθούν και εδώ από την παγκόσμια διεθνή εμπειρία» είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «εάν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι, με δική τους ευθύνη να υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους και θα αναλάβουν ενώπιον των φιλάθλων και των οπαδών τους το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από τους ευρωπαϊκούς κανόνες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε περίπτωση που συνεχιστεί το άρρωστο κλίμα επί μακρόν, τότε θα διακόψουμε τη Superleague», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει μετά τη γνωμοδότηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης αναφορικά με υπόθεση πολυιδιοκτησίας.

«Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους» είπε ο πρωθυπουργός.

«Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά.