Η Βραζιλία σε πένθος: Κλάματα, αποδοκιμασίες, λεηλασίες και εμπρησμοί

Κόσμος
Tools

Σε εθνικό πένθος έχει βυθιστεί η Βραζιλία μετά το απίστευτο 7-1 της Γερμανίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είναι και η μεγαλύτερη ήττα της «σελεσάο» όχι μόνο στα Παγκόσμια Κύπελλα αλλά και στην ιστορία της.

Τα κλάματα και οι αποδοκιμασίες των Βραζιλιάνων στις εξέδρες μετατράπηκαν σε επεισόδια, κλοπές και λεηλασίες εκτός γηπέδου σε πολλές πόλεις της χώρας του καφέ μετά το παιχνίδι.

Στο Σάο Πάολο εξοργισμένοι Βραζιλιάνοι έκαψαν τη σημαία της χώρας τους, ενώ ένοπλη επίθεση δέχθηκε το περίπτερο της ΦΙΦΑ στην Κοπακαμπάνα. Συγκρούσεις οπαδών με την αστυνομία είχαμε σε πολλές βραζιλιάνικες πόλεις, στο Ρεσίφε έφιππος αστυνομικός τραυματίστηκε πέφτοντας από το άλογο κατά τη διάρκεια των συμπλοκών ενώ Βραζιλιάνοι οπαδοί έκαψαν λεωφορείο.

Την ίδια ώρα, οι «άσπονδοι εχθροί» των Βραζιλιάνων, οι Αργεντίνοι σπάνε πλάκα και ξεσαλώνουν στο διαδίκτυο με φωτογραφίες που είτε δείχνουν το άγαλμα του Ιησού να πιάνει απογοητευμένο το πρόσωπό του είτε τον Χόμερ Σίμπσον να φορά τη σημαία της Βραζιλίας!

H γερμανική Bild, από την άλλη, αποτυπώνει με χρυσά γράμματα το σκορ και κάνει λόγο για «νίκη για την αιωνιότητα», ενώ η ισπανική Marca αναφέρεται σε «αιώνια ντροπή» για τη Βραζιλία. Στο σάιτ της ΦΙΦΑ κάνουν λόγο για «αποσβολωμένη Βραζιλία και Γερμανία στους 7 ουρανούς», ενώ η γαλλική Equipe απλά και λιτά μιλά για «καταστροφή».

 
 
 

622x350 b.jpg

063112.jpg

020952.jpg

021004.jpg

021046.jpg

020939.jpg

bild.jpg