Μπορεί η ανεργία να έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε πάρα πολλούς κλάδους ωστόσο όπως φαίνεται ο κορωνοϊός έχει αυξήσει τις μεταφορικές ανάγκες των εταιρειών οι οποίες επενδύουν περισσότερα χρήματα προσλαμβάνοντας οδηγούς ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους.

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/538813962" width="640" height="360" frameborder="0" allow="autoplay; fullscreen; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
<p><a href="https://vimeo.com/538813962">&ldquo;&Eta; &Iota;&sigma;&tau;&omicron;&rho;ί&alpha; έ&chi;&epsilon;&iota; &pi;&rho;ό&sigma;&omega;&pi;&omicron;. &Omicron;&iota; &mu;&omicron;&rho;&phi;έ&sigmaf; &tau;&omega;&nu; &Alpha;&gamma;&omega;&nu;&iota;&sigma;&tau;ώ&nu; &alpha;&pi;ό &tau;&omicron;&upsilon;&sigmaf; &sigma;&upsilon;&gamma;&chi;&rho;ό&nu;&omicron;&upsilon;&sigmaf; &tau;&omicron;&upsilon;&sigmaf; &kappa;&alpha;&lambda;&lambda;&iota;&tau;έ&chi;&nu;&epsilon;&sigmaf;&rdquo;</a> from <a href="https://vimeo.com/ascsathens">ASCSA</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων βάζει το ΣτΕ, κρίνοντας την τύχη των χαμένων αναδρομικών από τις μειώσεις των επικουρικών και την κατάργηση των Δώρων. Δυνητικά τα νέα αναδρομικά του 11μήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος τα 2,5 δις. ευρώ, ανάλογα με το εύρος της απόφασης και τις παραγραφές.

Η περαιτέρω ενίσχυση των δήμων για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας βρίσκεται στο τραπέζι, όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, από το βήμα του Delphi Economic Forum VI, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Κοτταρίδη, για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οικονομική ανάπτυξη.

Ολοκληρώνει τον κύκλο του το μέτρο της ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων με την επιδότηση των ενοικίων τους. Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται τον Ιούνιο το μέτρο να ισχύσει μόνο για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ενώ για τους υπόλοιπους θα πάψει να υφίσταται «δίχτυ προστασίας».

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να αποτελέσει ένα διαβατήριο-ελευθερίας, που θα ανοίγει τις πόρτες για ταξίδια, ψυχαγωγία, μετακινήσεις και πολλές δραστηριότητες, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Ενισχύεται ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, με την επέκταση του δικτύου τους και τη διασπορά τους σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες