Τουρκικό αμόκ στο Αιγαίο! Πορεία προς την “τέλεια καταιγίδα” με “καπεταναίους” διχασμένους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tools

aigaio krisi

Τουρκικό αμόκ! Μετά από τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για τη κατάσταση στη Τουρκία, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επαναλαμβάνει τις απαράδεκτες απόψεις για τα Ίμια, τα οποία χαρακτηρίζει τουρκικά.

Την ίδια ώρα συγκεντρώνει ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στη περιοχή, θέλοντας να δείξει ότι “κάτι ετοιμάζει”.

Σε λίγες ημέρες, ξεκινά και η μεγάλη τουρκική άσκηση ΕΦΕΣ με κεντρικό σενάριο την αποβατική ενέργεια σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου.

Η Τουρκία ταυτόχρονα πιέζει αφόρητα την Ελλάδα και σε δεύτερη φάση τους Ευρωπαίους με το προσφυγικό. Μέσα σε λίγα 24ωρα πάνω από 1000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο! Αυξημένες οι ροές και στο Αιγαίο. Όλα αυτά αφού ο Ερντογάν “τσέπωσε” 3 δις και πολλά ευμενή σχόλια από τους Ευρωπαίους για τη στάση του στο προσφυγικό!

Τέλος οι πληροφορίες για επίσπευση των εκλογών στη Τουρκία εντείνονται! Κάποιοι λένε και γράφουν πως ο Ερντογάν θα ΄θελε να κάνει εκλογές στην επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. Αν αυτό ισχύει είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ενταθεί άμεσα, σε μια χρονική περίοδο που η Ελλάδα προσδοκά πολλά από την τουριστική της βιομηχανία.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι κατευθυνόμαστε προς το κέντρο της “τέλειας καταιγίδας”. Το χειρότερο για τους Έλληνες πολίτες δεν είναι αυτό. Από καταιγίδες...άλλο τίποτα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Το πρόβλημα είναι οι ...καπεταναίοι και δεν αναφερόμαστε μόνο στην κυβέρνηση. Αναφερόμαστε και στην αξιωματική αντιπολίτευση και σ΄ όλα τα κόμματα.

Όσο κι αν προσπαθούν φραστικά να μας πείσουν ότι υπάρχει ομοψυχία και κοινή εθνική γραμμή, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Το σύνδρομο του βεζίρη κυριαρχεί και αυτό είναι που τρομάζει και προκαλεί ανησυχία στη κοινή γνώμη.

Δεν αρκεί να ΄ναι έτοιμες οι ΕΔ ,που είναι. Όπως έχουμε ξαναγράψει θα πρέπει το πολιτικό σύστημα της χώρας να είναι έτοιμο να διαχειριστεί τη κρίση με αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Πιστεύει κάποιος ότι είναι;

Π. Καρβουνόπουλος