Με παράταση της απεργίας απαντούν στην επίταξη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ - Ανακοινώσεις των κομμάτων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tools

mmm

Με παράταση της απεργίας απαντούν στην επίταξη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Ένας πόλεμος ήδη ξεκίνησε από ότι φαίνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εργαζομένους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η κόντρα οδηγείται στα άκρα με το επιβατικό κοινό να βρίσκεται ανάμεσα σε όλη αυτή την κατάσταση και να ταλαιπωριέται καθημερινά!

Μετά την ανακοίνωση του κ Χατζηδάκη, ότι θα προχωρήσουν σε επίταξη αν δεν σταματήσουν την απεργία, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Μετρό.

Ακόμα παράταση της απεργίας τους, ώς το τέλος της βάρδιας για σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το τραμ.

Ξεκινά ένας νέος γολγοθάς για το κοινό...

 

Στρατούλης: Πραξικόπημα η επίταξη

"Με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του Μετρό", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης στο περιστύλιο της Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

"Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει".

 

ΔΗΜΑΡ: "ακραία επιλογή"

Με ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί κάθετα με την απόφαση για επίταξη και την χαρακτηρίζει "ακραία επιλογή".

«Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και ... δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά», αναφέρει και συνεχίζει:

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις.

Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων», καταλήγει ....

 

Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την επίταξη !

 Σύμφωνοι με την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό, είναι στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ από την Ιπποκράτους, θεωρούν ότι η απόφαση της επίταξης ήταν η πιο ήπια που μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση.

 

ΚΚΕ: "πράξη ωμού αυταρχισμού".

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη στο μετρό "πράξη ωμού αυταρχισμού".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:  "Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία".