Έρευνα εισαγγελέα για τους αντιεμβολιαστές «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Εικόνες πρόκληση με όπλα και στρατιωτικές παραλλαγές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tools

Την έρευνα για τις πράξεις των «θεματοφυλάκων» παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα παραβιάζονται.

Η εισαγγελική λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, ζητά να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει φτάσει στην Αθήνα και σε ποιες περιοχές της.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται ακόμα η τέλεση αδικημάτων όπως είναι η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Όταν οι αμετανόητοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ήταν υποψήφιοι με το κόμμα του Κασιδιάρη

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ταυτότητα των 11 συλληφθέντων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που συμμετείχαν στην επιχείρηση αρπαγής του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας.

Ενας εξ αυτών, ο 54χρονος απόστρατος αστυνομικός, σε προηγούμενες εκλογές σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή του Ηλίας Κασιδιάρη στην Πιερία και μέλος της Χρυσής Αυγής. 

 

Οι «Θεματοφύλακες» εμφανίζονται προκλητικοί και αμετανόητοι μετά την βίαιη αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας. Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» θα βρίσκονται υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα απολογηθούν στον ανακριτή Κατερίνης.

Οι 11 συλληφθέντες, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

«Είμαστε αθώοι, το δηλώνουμε ρητώς και κατηγορηματικώς. Υπάρχουν Έλληνες δικαστές. Ζήτω το Σύνταγμα της Ελλάδος» δήλωσαν κατά την προσαγωγή τους. «Μας διώκουν πολιτικώς. Διώκονται τα ανθρώπινα δικαιώματά μας» φώναξε άλλος. 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος τους, Μωυσής Καραμπείδης, υποστήριξε πως «ο ισχυρισμός τους είναι ότι υπάρχει συνταγματική εκτροπή και ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα», με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να προαναγγέλλει πως «τέτοιες παράνομες συμπεριφορές θα χτυπηθούν στη ρίζα τους.

Προκλητικές δικαιολογίες

Προκλητικοί ήταν και κατά τη διάρκεια της απολογίας τους. Ένας από τους 11 φέρεται ότι είπε στον εισαγγελικό λειτουργό: «Θεωρούμε ότι με τα μέτρα για την πανδημία στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το Σύνταγμα άμεσα ή έμμεσα και το πολίτευμα. Συνεπώς δικαιολογημένα ενεργοποιείται το άρθρο 120 του Συντάγματος». 

Με απίστευτες δικαιολογίες προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις για το τάγμα εφόδου στο σχολείο.

«Η πραγματική πρόθεσή μας ήταν να κουβεντιάσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τα μέτρα με τα rapid tests. Θέλαμε να κάνουμε έναν δημοκρατικό διάλογο αλλά μετά την αντίδραση του γυμνασιάρχη αναγκαστήκαμε να του βάλουμε χειροπέδες και να τον παραδώσουμε στο αστυνομικό τμήμα. Δεν γνωρίζαμε ότι εκείνη την στιγμή παρανομούσαμε» υποστήριξαν.

«Φώναζαν και όταν τους είπα ‘ρε παιδιά, άνθρωπος είναι, λυπηθείτε τον είπαν όπως βασανίζει τα παιδιά μας, έτσι να βασανιστεί και αυτός. Τα υποχρεώνει να βάζουν δηλητήρια στη μύτη και να φοράνε μάσκα » σημείωσε ο Αντώνης Γιοβανόπουλος, πατέρας μαθητή του γυμνασίου της περιοχής, ο οποίος περιέγραψε όσα έζησε αλλά και τη στιχομυθία που είχε με τους συλληφθέντες.

Στόχος και ο λυκειάρχης

Όπως λένε μαθητές και εκπαιδευτικοί, φαίνεται ότι το τάγμα αρνητών σχεδίαζε επί μέρες την εισβολή στο σχολείο. Είχαν προγραμματίσει έφοδο που τελικά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ στόχος τους ήταν και ο λυκειάρχης ο οποίος όμως την Παρασκευή καθυστέρησε να πάει στο σχολείο.

«Έψαχναν και εμένα όταν έγινε η επίθεση. Εγώ τη γλίτωσα από σύμπτωση. Βέβαια και γνωρίζω κάποια άτομα της επίθεσης. Τρεις εξ αυτών είναι γονείς μαθητών μας» τόνισε ο Γιώργος Γκαϊτατζής.

Και άλλες επιθέσεις στο σχολείο

Όπως αποκάλυψε το MEGA, δύο από τους συλληφθέντες είχαν λάβει μέρος και σε προηγούμενες ενέργειες στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Ειδικότερα, είχαν μπει στην αυλή του σχολείου στις 2/11, στις 24/11 και στις 25/11 φωνάζοντας συνθήματα κατά των διευθυντών των σχολείων γιατί τηρούν τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, τους ζήτησαν να κάνουν μήνυση, η οποία κατατέθηκε την προηγούμενη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο οι Αρχές να προλάβουν την εκτός των ορίων πράξη τους.

Πρακτικές που θυμίζουν τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Ο συνταγματάρχης των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων» συστήνεται ως επικεφαλής τους αλλά, κατά την πάγια τακτική, κατόπιν εορτής δεν αναγνωρίζει τους… συναγωνιστές του, οι οποίοι λειτούργησαν ως τάγμα εφόδου.

Σαν να μην ήταν αυτός, που από τη σελίδα του στο Facebook, όπως είχε αποκαλύψει το MEGA, καλούσε τα μέλη των ταγμάτων των αρνητών να αγοράσουν χειροπέδες νέου τύπου για να κάνουν συλλήψεις.

Μια ανάρτηση που οι Αρχές δεν αξιολόγησαν, όπως δεν αξιολόγησαν και την επίδοση επίταξης των σχολικών κτιρίων που παρέλαβαν, από τις 23 Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος, υπογράφοντας μάλιστα ότι την παρέλαβαν από το χέρι δικαστικού επιμελητή.

Όλα έδειχναν ότι τα τάγματα του ανορθολογισμού ήταν πια έτοιμα να προχωρήσουν σε πράξεις βίας, όπως η αρπαγή του γυμνασιάρχη του Αιγινίου Πιερίας.

Η… «συμμορία» των 11

Ένας πολιτευτής της Χρυσής Αυγής και πρώην αστυνομικός, μια χορεύτρια, δύο αγρότες, ένας άνεργος, τρεις γονείς μαθητών του γυμνασίου Αιγινίου.

Συνολικά εννέα άνδρες και δύο γυναίκες αποτέλεσαν το τάγμα εφόδου των αρνητών της πανδημίας, που ονόμασε «σύλληψη» την απαγωγή και φόρεσε χειροπέδες στον διευθυντή του σχολείου.

Εξέχουσα θέση στο τάγμα έχει απόστρατος αστυνομικός, πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής και μέλος του μορφώματος του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο 54χρονος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή και με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο είχε αναρτήσεις γι’ αυτόν αλλά τις «κατέβασε» πριν λίγες ώρες.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).