Συγγενείς του Άδωνι και του Βαρβιτσιώτη στη λίστα Λαγκάρντ;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tools

Συγγενείς του Άδωνι και του Βαρβιτσιώτη στη λίστα Λαγκάρντ;

Βόμβα μεγατόνων έσκασε  στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο διέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και συγγενείς δύο εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι, μάλιστα, είναι και μέλη της προανακριτικής επιτροπής!

Ο λόγος για τους συγγενείς των κυρίων Μ.Βαρβιτσιώτη και Άδωνι Γεωργιάδη, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος ζήτησε μάλιστα την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ  από την προανακριτική.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, θα πρέπει να γίνει αυτό,  «καθώς υπάρχουν συγγενικά τους πρόσωπα στη λίστα».

«Για λόγους ευπρέπειας αλλά και διαφάνειας, ζήτησα σήμερα να θέσουν εαυτούς εκτός της προανακριτικής επιτροπής τόσο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς ονόματα συγγενικών τους προσώπων περιέχονται στη λίστα» αναφέρει ο κ. Καπερνάρος και επισημαίνει: «Για την ομαλή λειτουργία της επιτροπής αλλά και για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά, θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση από τον αντιπρόεδρο αλλά και το μέλος της επιτροπής θα διευκόλυνε την έρευνα».

 

«Μας στοχοποιείς άδικα»

Άμεση ήταν η αντίδραση των κυρίων Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες Καπερνάρου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζει -μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter- την πρόταση ως «αθλιότητα» και υποστηρίζει πως η σύζυγός του δεν έχει λογαριασμό στην Ελβετία. «Αν της βρουν έστω και 1€ το χαρίζω», έγραψε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Προς άρση παρεξηγήσεων ο κ. Καπερνάρος, κατά δήλωσή του, εμένα δεν με κατηγορεί για τίποτε αλλά έθεσε θέμα εντυπώσεων και μόνον!».

Από την πλευρά του, ο έτερος των βουλευτών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προχώρησε σε δήλωση στην οποία τονίζει πως ο κ. Καπερνάρος προσπαθεί να τον στοχοποιήσει προσωπικά και να προκαλέσει εντύπωση και αποπροσανατολισμό στην υπόθεση.


«Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από την λίστα ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σ' αυτή, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει» αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συμπληρώνει: «Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας. Ο φορολογικός έλεγχος προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα ανήκει αποκλειστικά στο ΣΔΟΕ και όχι στη Βουλή».

«Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις» τονίζει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο κ. Βαρβιτσιώτης.

star