Άκρως επικίνδυνο και πλήρως ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η πύρινη λαίλαπα απειλεί την Ιπποκράτειο Πολιτεία, την Δροσοπηγή, το Κρυονέρι και τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Αυτοψία στο Τατόι πραγματοποίησε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, η οποία αποτελεί ανώτατο διοικητικό όργανο σχεδιασμού, εφαρμογής και εποπτείας της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Οδική Ασφάλεια.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Εύβοια καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν μεγάλες αναζωπυρώσεις κοντά στους οικισμούς που απειλήθηκαν, ενώ υπάρχουν και ζημιές σε σπίτια.

Πολύ δύσκολα τα πράγματα στην Εύβοια με συνεχείς εκκενώσεις οικισμών και τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία σε περιοχή κάποια χιλιόμετρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, όπως μεταδίδουν τοπικοί αξιωματούχοι. 

Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες κατευθύνεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι στη Μεσσηνία καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες στο CNN Greece, ο κόσμος έφυγε από τα σπίτια του και ξενύχτησε σε παραλίες και μπαρ.

Περισσότερα Άρθρα...