Συνεληφθη στην Αλβανία ο καταζητούμενος 20χρονος για την ειδεχθή δολοφονία του Αλκη - Τι δήλωσε

Ελλάδα
Tools

Ο 20χρονος που παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις αλβανικές Αρχές δήλωσε μετανιωμένος και σημείωσε πως η «οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα»

«Θα πω στον ανακριτή ποιος σκότωσε τον Άλκη»: Τι δήλωσε ο 20χρονος λίγο πριν παραδοθεί 

Λίγο πριν παραδοθεί στην Κορυτσά, όπου είχε διαφύγει δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο 20χρονος έδωσε συνέντευξη σε δημοσιογράφο του Alpha. 

Όπως ανέφερε, άκουσε για τις εξελίξεις στην υπόθεση και φοβήθηκε, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Δεν τον βοήθησε κανείς να διαφύγει, ενώ για την επίθεση ο πατέρας του ενημερώθηκε όταν πια βρίσκονταν στην Αλβανία.

«Περιπέτεια» χαρακτήρισε ο 20χρονος τα όσα έζησε τις μέρες που μεσολάβησαν από την άγρια δολοφονία.

Όπως ξεκαθάρισε, στον ανακριτή θα αποκαλύψει τόσο το ποιος σκότωσε τον Άλκη, όσο και το ποιος ήταν ο δικός του ρόλος στην επίθεση.

Τι θα άλλαζε αν έφερνε το χρόνο πίσω

«Λυπάμαι για όσα συνέβησαν μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου», προσέθεσε, ο νεαρός. 

Ερωτηθείς, δε, για το τι θα έκανε αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, απάντησε πως «δεν θα ξαναπήγαινε στο γήπεδο», καθώς η «οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

Ο 20χρονος αλβανική καταγωγής εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του Άλκη Καμπανού, ενώ ζήτησε από τους συγγενείς του «να σταθούν δυνατοί». 

Πότε θα εκδοθεί ο 20χρονος

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα παραδοθεί στην Ελλάδα ο 20χρονος, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν υφίσταται σχετική διακρατική συμφωνία

Ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος, ανέφερε, μάλιστα, στον Alpha ότι ίσως στο μεσοδιάστημα χρειαστεί να μεταβεί ο ίδιος στην Αλβανία, προκειμένου να μιλήσει με τον 20χρονο.

Σημειώνεται πως ο νεαρός είναι διατεθειμένος - σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του - να εκδοθεί στην Ελλάδα, όπου ελπίζει σε μια «δίκαιη δίκη».

Dnews