Προσοχή στις μετακινήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα και Πελοπόννησο – Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα
Tools

Η κακοκαιρία Φίλιππος θα δείξει τα δόντια της από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και θα χτυπήσει την βορειοδυτική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε πως δεν θα πρέπει να μας ξεγελά η σημερινή ημέρα όπου επικράτησε ηλιοφάνεια καθώς από αύριο Σάββατο οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερέψουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερη προσοχή ζήτησε στην Αττική λόγω του μεγάλου πληθυσμού και ιδιαίτερα στη βόρεια και ανατολική Αττική. 

Συγκεκριμένα ζήτησε να αποφευχθούν οι μη απαραίτητες μετακινήσεις ενώ όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν θα πρέπει να έχουν αλυσίδες ενώ αύριο στις 06.00 το πρωί απαγορεύεται η είσοδος βαρέων οχημάτων σε Αττική και εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Μάλιστα όπως τόνισε δεν αποκλείεται να υπάρξει έντονη χιονόπτωση και να το στρώσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αν κριθεί σκόπιμο θα ενεργοποιηθεί το 112. 

Η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Φίλιππος»

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έπειτα από νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος». 

Ακόμη, συστήνεται στους οδηγούς των παραπάνω περιοχών να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική. Όπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από την Τροχαία θα έχουν αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας.

Επιπλέον αποφασίστηκε από νωρίς αύριο το πρωί να απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου.

Ως προς τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς στην Αττική, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, του ηλεκτρικού και του τραμ, ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του φαινομένου. Επισημαίνεται ότι από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και από τους φορείς διαχείρισης μέσων μαζικής μεταφοράς.

newsit