Καθολικό απαγορευτικό (lockdown) στην Ιταλία Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Εντοπίστηκε και ασθενής με μετάλλαξη του ιού COV-19

Κόσμος
Tools

Ολικό "lockdown" αποφάσισαν οι αρχές στην Ιταλία καθ'ολη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου λόγω της διασποράς των κρουσμάτων του κορονοϊού. Παράλληλα, ένας ασθενής με τη μετάλλαξη του ιού εντοπίστηκε στη χώρα σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Ο Ιτάλος Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι αυτή «δεν ήταν μια εύκολη απόφαση», αλλά η χώρα περιμένει νέα έκρηξη κρουσμάτων και προσπαθεί να κρατήσει τον έλεγχο επιβάλλοντας νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα η χώρα θα βρίσκεται σε σκληρό ολικό lockdown από την παραμονή Χριστουγέννων μέχρι και τις 27 του μήνα και μετά ξανά από τις 31 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου και στις 6 Ιανουαρίου όπου η χώρα γιορτάζει τα Θεοφάνεια, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του theguardian.com. Θα είναι ανοικτά τα καταστήματα πρώτης ανάγκης και καθώς και τα ντιλιβεράδικα.

Εντοπίστηκε και ασθενής με μετάλλαξη κορονοϊού

Η Ιταλία εντόπισε ασθενή που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορονοϊού το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον/την σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση, διευκρίνισε το υπουργείο. 


Οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο , καθώς έχει σημάνει συναγερμός για νέο στέλεχος του ιού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία και τον καθιστά περισσότερο μεταδοτικό.