"Πνίγηκε" η Λευκωσία… Κινδύνευσαν γυναίκες και παιδιά

Κύπρος
Tools

leykosia broxes

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λευκωσία – Ισχυρή καταιγίδα – Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική και η ΑΗΚ –Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και άντληση υδάτων – Κίνδυνεψε γυναίκα με δυο παιδιά στον Άγιο Δομέτιο – Τη βοήθησαν πολίτες – Σε άλλη περίπτωση η Πυρσβεστική βοήθησε γυναίκα οδηγό

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει  από τις 2 το μεσημέρι τη Λευκωσία.   Ακολουθεί βορειοανατολική πορεία και οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι η Έγκωμη, η Λακατάμεια και το κέντρο της Λευκωσίας.

Η καταιγίδα συνοδεύεται από έντονες βροχές, πολύ ισχυρούς ανέμους και χαλάζι.

Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δέχεται κλήσεις για άντληση όβριων υδάτων και νερού.  Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν. Στον Άγιο Δομέτιο κίνδυνεψε γυναίκα με δυο παιδιά. Την βοήθησαν πολίτες. Σε άλλη περίπτωση η Πυρσβεστική βοήθησε δεύτερη γυναίκα οδηγό στην ίδια περιοχή, ενώ κοντά στο μουστείο στο κέντρο της πρωτεύουσας αποκόπησε πάσσαλος της ΑΗΚ. Σπεύδει για αποκατάσταση συνεργείο.

Μιλώντας στην CT η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπουλου ανέφερε ότι «δέντρο που αποκόπηκε  έπεσε πάνω σε πασαλο της ΑΗΚ λόγω της κακοκαιρίας, εκεί βρίσκεται συνεργείο μας από την πρώτη στιγμή και προσπαθεί να επιδιορθώσει τη βλάβη»

«Αυτή την στιγμή δεν έχουμε καμία διακοπή ρεύματος»

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Α’ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας Ματθαίος Παπαδάκης, υπάρχει αστάθεια στην περιοχή της Κύπρου που είναι συνυφασμένη με την ασθενή χαμηλή πίεση. Τα φαινόμενα, όπως είπε, είναι πιο έντονα στην Τουρκία και στην Ελλάδα που είναι πιο κοντά στο χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την περιοχή, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται διαφορετικοί τύποι βροχών και καταιγίδων.

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και αύριο Δευτέρα, πρόσθεσε, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και πιθανόν να υπάρξουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Είπε επίσης ότι υπήρξαν αναφορές για χαλάζι, ενώ αύριο αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία αναμένεται αύριο να σημειώσει μικρή πτώση και περαιτέρω μικρή πτώση την Τρίτη για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρξει μικρή άνοδος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τα επίπεδα υγρασίας, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, βρίσκονται σε κανονικά επίπεδα.

Σε δελτίο τύπου αναφέται “Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκίνησε να δέχεται αριθμό κλήσεων μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι η Έγκωμη, Στρόβολος, Λακατάμια και κυρίως η παλιά Λευκωσία. Αφορούν άνοιγμτα οχετών όμβριων υδάτων και μετακίνηση οχημάτων από πλημυρισμένους δρόμους χωρίς να κινδυνέψει κάποιος. Τελικές κλήσεις και τι ακριβώς αφορούσαν θα έχουμε αργότερα”.

newsbomb