Αφόρητο το πρόβλημα κυκλοφοριακού και στάθμευσης για τους κατοίκους του Ελληνικού

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

Κυριολεκτικά το «μπάχαλο», όπως κοινώς λέγεται, επικρατεί στο επονομαζόμενο κατ” ευφημισμό «δημοτικό παρκινγκ του Ελληνικού», κοντά στον τερματικό σταθμό της Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ.

Απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των αγανακτησμένων κατοίκων της περιοχής, που διαμαρτύρονται συνεχώς για τις κλοπές, το σπάσιμο των ΙΧ και τα λοιπά απίστευτα που συμβάνουν εκεί. Διερωτόνται μάλιστα, αν υπάρχει κάποιος κανονισμός, νόμος, αρμόδια αρχή για τους δρόμους τους διαδρόμους και γενικότερα για το που και πως πρέπει να παρκάρονται τα αυτοκίνητα στο χώρο αυτό.

Μία κάτοικος της περιοχής γράφει χαρακτηριστά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης : «Το τι βλέπουν τα μάτια μου καθημερινά δε λέγεται………Εχουν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα άπειρες φορές, οι διάδρομοι έχουν καταργηθεί κ.α. Ρώτησα την τροχαία και μου είπαν ότι δεν έχουν δικαιοδοσία, μπορεί κάποιος να μου πει ποιος έχει και τι γίνεται σε περίπτωση εγκλωβισμού;»

Μία άλλη συμπληρώνει: «Εγώ την είχα πετύχει απέξω να γράφει για το πεζοδρόμιο και συγκεκριμένα εκείνη τη μέρα μέσα είχαν γίνει ΤΑ έκτροπα, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Δεν ξέρω για την Αμεση Δράση που καλείς και σε περιπτώσεις παρκαρίσματος μπροστά σε είσοδο πάρκινγκ……….πρέπει να βρεθεί μια λύση όμως δε γίνεται…. «!

Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα των προχειρότητων της δημοτικής αρχής Ελληνικού Αργυρούπολης, που ολιγώρησε 3,5 χρόνια και βρέθηκε τελείως ανέτοιμη να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά το πρόβλημα του κυκλοφοριακού και της στάθευσης στην περιοχή του Ανω Ελληνικού, που έχει πλέον γίνει αφόρητο για τους κατοίκους,

Οπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει προς τους κατοίκους και δημότες της περιοχής ο επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στις 25-11-2013 στο Ανω Ελληνικό όπου εγκρίθηκε και σχετικό Ψήφισμα Διαμαρτυρίας των κατοίκων:

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος 3,5 ετών καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για να αντιμετωπιστεί, έγκαιρα και αποτελεσματικά, το σοβαρό αυτό θέμα. Δεν χρειάζονται πλέον ευχές και γενικόλογες τοποθετήσεις. Απόψε θα σας παρουσιάσουμε τις θέσεις της «Ενωμένης Πόλης» για την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης πρότασης που έχουν σχεδιάσει οι ειδικοί της Επιτροπής Ανάπτυξης της παράταξής μας. Στη συνέχεια θα ακούσουμε τις δικές απόψεις στις λύσεις που προτείνουμε για να ανακουφιστούν οι βεβαρυμμένες γειτονιές μας…. Στην περίπτωση δε που αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου δεσμευόμαστε από τώρα, ρητά και κατηγορηματικά, ότι όλα αυτά θα εφαρμοσθούν»

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπόψη «χώρο στάθμευσης» για περίπου 150 αυτοκίνητα είναι ένα «ξέφραγο» δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του μετρό, στο Ελληνικό, στον αριθμό 9-11 στην 33η οδό και το οποίο «λειτουργεί» ελεύθερα, χωρίς καμία φύλαξη!

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 'ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

kykloforiako

aftodioikisi