Γ. Ιωανννίδης: «Να αποχαιρετίσουμε αυτούς που αποζημιώθηκαν από τη ΔΕΗ για το ΚΥΤ Αργυρούπολης»

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

ioannidis arg

Εκτός της απάντησης του κ. Φ. Καρπούζα και της ανακοίνωσης της δημ. παράταξης  "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" για την αποζημίωση από την ΔΕΗ των "69" που υπέστησαν, σύμφωνα με την Απόφαση του Εφετείου Αθηνών, "ηθική βλάβη" για το ΚΥΤ, λίαν αποκαλυπτική ήταν και η τοποθέτηση στο θέμα αυτό του πρ. δημοτικού συμβούλου του κ. Χρ. Κορτζίδη, κ. Γ. Ιωαννίδη, κατά την συνεδρίαση (22-2-2014) του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Ποσοι, και ποιοι απο αυτούς βρίσκονται στην παράταξη του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτίζιδη; 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, κ. Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ

"...Υπήρχε μια αγωγή κατά της ΔΕΗ κατοίκων, φορέων και της διαδημοτικής επιτροπής για το ΚΥΤ, η οποία κερδήθηκε και δόθηκε μια μικρή αποζημίωση των ~500 ευρώ. Πήραμε όμως τότε απόφαση να μην πάρει κανείς από τη ΔΕΗ αυτά τα χρήματα της αποζημίωσης.

Ομως, κάποιοι προχώρησαν, κατέθεσαν έφεση και κατόρθωσαν στο τέλος να αποσπάσουν από την ΔΕΗ ένα μεγάλο ποσό, περί τα 16.000 ευρώ συν τους τόκους. Επειδή εγώ τότε εκπροσωπούσα το Σωματείο Οικοδόμων Αθήνας, είχα ταχθεί κατά των οποιονδήποτε τέτοιου είδους δικαστικών διεκδικήσεων, γιατί, όπως είχε πει τότε και μία συνάδελφος: «Αμα δηλαδή η ΔΕΗ ερχόταν να σας δώσει και 500.000 ευρώ, θα λυνόταν το πρόβλημα του ΚΥΤ, των παρανομιών, κλπ ;»

Ετσι, ενώ πολύς κόσμος συμμετείχε στην πρώτη αγωγή, δεν συμμετείχε και στην δεύτερη, και για το λόγο ότι αυτοί που την κατέθεσαν.... «συγκινήθηκαν» και έδρασαν με μυστικό τρόπο, δεν μας έδιναν την αίτησή τους, ούτε το σκεπτικό της εφεσής τους κλπ!!

Εγώ και οι συναγωγιστές μας μπορούμε να μιλήσουμε για την ηθική, αλλά δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε «ηθικό κανόνα» σε κάνεναν. Ούτε εγω θα γίνω ποτέ η αριστερή συνείδηση κανενός. Αν αυτός θεωρεί, σύμφωνα με τους δικούς του ηθικούς κάνόνες, ότι πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα, καλώς τα πήρε!

Θέλω όμως τώρα να τους αποχαιρετήσουμε. Δεν μπορούν πια να μας εκπροσωπούν.

Λέει ο λαός «Η παπάς, ή ζευγάς». Δεν μπορεί να είσαι παπάς με τη δική σου «ηθική» και ταυτόχρονα ζευγάς με την ηθική των άλλων. Το λέω αυτό, γιατί η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι διαδημοτική. Αυτοί που πήραν αυτές τις πρωτοβουλίες είναι άνθρωποι που έχουν αποζημιωθεί.

Μάλιστα στην έφεση έβαλαν και τις οικογενειές τους και τα παιδιά τους κ.α. Ετσι δεν αποζημιώθηκαν ο κάθένας από αυτούς με 16.000 € Χ 1, αλλά Χ 2, Χ 3 κ.ο.κ.

Δήμαρχε, εσύ δεν ξέρω που τελικά συμμετέχεις, αλλά η Διαδημοτική Επιτροπή, ήταν ένα όργανο, στο οποίο συμμετείχαν δήμαρχοι, συμετείχαν φορείς, συλλογικότητες και, βέβαια, συμμετείχαν και κάτοικοι.

Αυτή η πρωτοβουλία που θέλει σήμερα να εκπροσωπήσει τον λαό της Αργυρούπολης και της Ηλιούπολης, δεν έχει καμία σχέση με τη διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα για το ΚΥΤ.

Σήμερα λοιπόν που πρέπει να ξαναπαλαίψουμε και να βγούμε μπροστά κινητοποιώντας τους κατοίκους για να μην εγκαταστήσει η ΔΕΗ το ΚΥΤ των 400KV, σε όλους αυτούς που πρέπει να αντισταθούν και πάλι για το ΚΥΤ τι θα πρέπει να τους πούμε; Οτι υπάρχουν και κάποιοι που αποζημιώθηκαν από τη ΔΕΗ; Αυτούς λοιπόν που αποζημιώθηκαν πρέπει τωρα να τους αποχαιρετσίσουμε και όλοι οι άλλοι να ξαναπαλαίψουμε για τα ζητήματα που είναι μπροστά μας.

Σημειώνω, ότι κάποιοι που συμμετείχαν στους κοινούς αγώνες μας για το ΚΥΤ μας βλέπουν πλέον στον δρόμο και ούτε μας χαιρετούν. Γι αυτό ο δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης και η δημοτική αρχή πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους και να μας τις ανακοινώσουν.......".

(Ακολουθούν τοποθετήσεις συμβουλων του κ. Χρ. Κορτζίδη, που προκαλούν μέσα σε πανδαιμόνιο την αποχώρηση από το Δ.Σ . της ΕΝΩΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, καθώς και την οργισμένη αντίδραση του κ. Γ. Ιωανννίδη, που παίρνοντας τον λόγο προσθέτει τα εξής:) 

"Εδώ δόθηκε σήμερα μία διάλεξη για τα γεγονότα που δεν είναι ακριβής. Εμείς ως Διαδημοτική Κίνηση, μαζεύαμε χρήματα για πολλές δικαστικές αγωγές στον Αρειο Πάγο, το ΣτΕ κλπ.

Αυτή η απόφαση που εκδόθηκε δεν είναι για το ΚΥΤ, αλλά για να αποζημιωθούν κάποιοι άνθρωποι που έκαναν στη συνέχεια έφεση για μια άρχική απόφαση που δικαίωνε όλους τους κατοίκους.

Και θα πρέπει να αναφερθώ και για αυτό το «πράσινο σκουλίκι» που κάνει το νομικό, και θα το πω συγκεκριμένα, που λέει ότι θα πάει με αυτήν την απόφαση στους κατοίκους που λέει ότι ταλαιπωρούνται εκεί στις Σκουριές για να κάνουν και εκείνοι μηνύσεις. Αυτό το «πράσινο σκουλίκι» εισέπραξε εκβιαστικά από τους 69 κατοίκους 3.000 ευρώ «μαύρα» για να τους δώσει τις επιταγές των 16.000 ευρώ της ΔΕΗ.

Για αυτό το θέμα θα πει κανείς τίποτε; Είναι ηθικό αυτό, η δεν είναι; Εμενα δεν με εκπροσωπούν πλέον αυτοί οι άνθρωποι......... Είναι θέμα αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, αν θέλει να τους εκπροσωπούν αυτοί οι άνθρωποι. Σας προκαλώ ......"