Επανέρχομαι στο θέμα των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Είναι σκόπιμο να γίνει μια σύντομη ανασκόπηση σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών γύρω από το θέμα αυτό.

Ήταν Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωνε ένα σκληρό απαγορευτικό για την «κατακόκκινη» Αθήνα-το τρίτο συνολικά για τη χώρα- τονίζοντας με έμφαση ότι πρόκειται για το τελευταίο μίλι πριν την ελευθερία μας.

Το πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο στην Άγκυρα, με αποκλειστική ευθύνη της τουρκικής πλευράς, δείχνει ότι η Τουρκία δεν θέλει διαπραγμάτευση στη βάση κανόνων και τους διεθνούς διακαίου αλλά «ανατολίτικο παζάρι» με προβολή στρατιωτικής ισχύος.

Η υπόθεση με τη διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα μιας ιδιαίτερης εκδοχής δολοφονικής βίας: αυτής που έχει ως θύματα κυρίως γυναίκες.

Η απορία, που μετατρέπεται συχνά σε πεδίο αντιπαράθεσης, είναι το γιατί ο κόσμος παραβιάζει τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, ενώ όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες αυτής της παραβίασης.

Η Τουρκία δεν άφησε επιλογές στον Δένδια: Ευτυχώς δεν έπεσε στην παγίδα των Τούρκων ο Έλληνας ΥΠΕΞ. Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την άμεση «αναχαίτιση» Τσαβούσογλου από τον Νίκο Δένδια

Το σημείωμα αυτό γράφεται πριν από την προγραμματισθείσα συζήτηση στη Βουλή με θέμα τα αίτια της πανδημίας και τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

Περισσότερα Άρθρα...