Τροποποιείται το περιουσιακό κριτήριο για το επίδομα θέρμανσης – Η απόφαση

Καύσιμα
Tools

petrelaio thermansis

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, θα λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση την οποία υπογράφουν τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Πρακτικά, οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί από το πρωί, εγκρίνονται ή απορρίπτονται με βάση την περιουσιακή κατάσταση του καθενός κατά την 1/1/2014.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την απόφαση, οι ιδιοκτήτες θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα θέρμανσης δεδομένου ότι έχουν γίνει πολλά λάθη κατά τη συμπλήρωση του Ε9.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «Στην περίπτωση κατά την οποία, μετά την υποβολή του αιτήματος χορήγησης επιδόματος, τροποποιηθούν τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης, με την υποβολή εμπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2014, με αποτέλεσμα, μετά την εκκαθάρισή της, να πληρούνται τα κριτήρια περιουσίας του προηγούμενου εδαφίου, υποβάλλεται από το δικαιούχο νέα αίτηση και ακολουθείται η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 4 και 5 της παρούσας».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όποιος χάνει το επίδομα θέρμανσης λόγω λάθους που έχει γίνει στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα μπορεί να υποβάλλει δεύτερη αίτηση για τη διεκδίκησή του μετά τη διόρθωση του Ε9. Η διαδικασία των διορθώσεων, θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου και κανονική η προθεσμία εκπνέει στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, εξετάζεται να δοθεί παράταση.

Ολόκληρη η απόφαση, δημοσιεύεται ΕΔΩ