Μανιαδάκης, πρ. προστατευόμενος μάρτυρας: «Δέχτηκα πιέσεις από το FBI να εμπλέξω τον Λοβέρδο στη NOVARTIS»

Σύντομα Νέα HOT
Tools

maniadakis

Άσκηση πιέσεων από το FBI προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της Novartis και πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται να περιγράφει στην κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Μανιαδάκης σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι οι πιέσεις αυτές του ασκήθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους στην Αμερική, που οργανώθηκαν κατόπιν προτροπής των εισαγγελέων διαφθοράς το 2018 όταν στην Ελλάδα μαινόταν ο πόλεμος για την παραπομπή πολιτικών και ενώ ο ίδιος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας

«Έχω συναντηθεί με τις Αμερικανικές Αρχές σε δύο περιπτώσεις, κατόπιν προτροπής των Εισαγγελέων Διαφθοράς. Η κυρία Τουλουπάκη με προέτρεψε να ενταχθώ στο πρόγραμμα καθώς υπήρχε συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Ντζούρας (σ.σ. επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς) μου οργάνωσε συνέντευξη με υπάλληλο του FBI. Στις 29 Αυγούστου του 2018 στη συνάντηση με τους Αμερικανούς μου ασκήθηκαν έντονες πιέσεις και εκβιαστικά, προκειμένου να δώσω στοιχεία για πολιτικούς και συγκεκριμένα για τον κ. Λοβέρδο».

«Επαναλάμβαναν τα ίδια λόγια με τους εισαγγελείς διαφθοράς λέγοντάς μου ότι έχουν στοιχεία για έναν πολιτικό καθώς και δική μου εμπλοκή στη δωροδοκία του και ότι αν δεν ομολογήσω θα στραφούν και θα μου ασκήσουν δίωξη. Παρά την κατατρομοκράτησή μου αυτή, τους δήλωσα ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία και δεν πρόκειται να καταθέσω τίποτα για κανέναν οτιδήποτε και αν μου συμβεί. Κατάλαβα ότι όλα αυτά ήταν ψέματα καθώς ουδεμία σχέση είχα με τον κ. Λοβέρδο», φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο ο κ.Μανιαδάκης.