Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και για τα μεταλλεία χρυσού

Σύντομα Νέα HOT
Tools
 
Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια.
 
Κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο. Επίσης κλειστοί είναι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Υλικές ζημιές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών προκάλεσαν άγνωστοι στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας φέιγ βολάν, στα οποία εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εκτόξευσαν αντικείμενα και προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις των υποκαταστημάτων της Eurobank και της Alpha Bank στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού

Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας επιτροπές αγώνα ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού της Χαλκιδικής. Η πορεία ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα από τα Προπύλαια και κατευθύνεται δια μέσου της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική κρατώντας έναν επιτάφιο, που αποτελείται «από λίγα μόνο δέντρα, από τα χιλιάδες που κόβονται στις Σκουριές», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Επίσης, ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούν στολές για την προστασία από τοξικά απόβλητα τις οποίες χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.

Προπορεύεται ομάδα «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών» από την Αθήνα.

tanea