Κακοκαιρία: Καταιγίδες σε Αττική, Κορινθία - Καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι – Έπεσαν 3.700 κεραυνοί

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη θα διαρκέσει η κακοκαιρία. Προβλήματα σε Κόρινθο και Ανατολική Αττική από τις βροχές και τη χαλαζόπτωση. 

Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται αυτή την ώρα στον Άλιμο, στο Λαύριο και την Ελευσίνα αλλά και στα βόρεια προάστια. Νωρίτερα, καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή των Μεσογείων, στην Ανατολική Αττική προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που χτύπησε την περιοχή.

Ζημιές στα Μεσόγεια

Στα Μεσόγεια, η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες. Σε ορισμένα σημεία, όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες του INTIME, το χαλάζι ήταν τόσο πυκνό που «στρώθηκε» στο έδαφος. 

Αλλά και νωρίτερα, ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τα βόρεια προάστια της Αττικής. Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί ζημιές. 

Έπεσαν 3.700 κεραυνοί

Σύμφωνα με το Meteo.gr, σχετικά έντονη κεραυνική δραστηριότητα συνοδεύει τις βροχοπτώσεις που εκδηλώνονονται στη χώρα τη Δευτέρα 22/06. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 3700 κεραυνούς έως τις 19:40, 370 εκ τον όποιων εντοπίζονται στην Αττική, το Σαρωνικό και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται τόσο η γεωγραφική κατανομή τους όσο και ο αριθμός κεραυνών που έπεσαν σε ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές έως τις 19:40. 

«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Κόρινθο

Την ίδια στιγμή, σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Κόρινθο από τη νεροποντή που έπληξε την πόλη. Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά την Κόρινθο, «αδειάζοντας» στην περιοχή μεγάλες ποσότητες νερού, με συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα. 

Έντονη αστάθεια μέχρι την Πέμπτη

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, οι οποίες στο χάρτη που ακολουθεί έχουν τη μορφή ψυχρής λίμνης, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων με τα εντονότερα φαινόμενα όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή να εκδηλώνονται κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους, ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.