Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου,  εν μέσω πανδημίας και καθολικου απαγορευτικού, 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Α

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Σε απεργιακό βηματισμό βρίσκονται οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στα εμπορικά πλοία καθώς τα συνδικαλιστικά τους σωματεία ανακοίνωσαν συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Α, την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει κατά 600 εκ. ευρώ τις υγειονομικές δαπάνες και ζημιώνει κατά δύο δισ. ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης ζήτησε την ανάκληση των απολύσεων που έγιναν δύο τρεις μέρες πριν το "lockdown".

O κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στο υπο ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που μειώνει τις παροχές από τον ΟΑΕΔ στο 1/3 ενώ έκανε λόγο και για το επικείμενο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, με το οποίο όπως είπε, καταργείται το οκτάωρο και ουσιαστικά η Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ ευνοείται το άνοιγμα ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων τις Κυριακές.

Τα αιτήματα και τα προβλήματα με αυτό το ν/σ θα είναι τεράστια, μιλάμε για διατάξεις που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω, είπε ο κ.Μυλωνάς.

Και ο αντίλογος

ergatopateres mmm

"Χειρόφρενο" λόγω απεργίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Πέμπτη από τους εργατοπατέρες για ένα νομοσχέδιο το οποίο ακόμα δεν έχει συζητηθεί. Με αποτέλεσμα να παστωθούν οι πολίτες σαν σαρδέλες στα λεωφορεία!

Το συγκοινωνιακό τμήμα του κράτους απεργεί εναντίον του Κράτους για να διαφυλάξει τα κεκτημένα που έχει αποκτήσει με την προστασία του Κράτους εργοδότη!

Ότι η απεργία βασανίζει τους πελάτες των κρατικών συγκοινωνιών,εννοείται πως αφήνει αδιάφορους τους κρατικούς συνδικαλιστές..

Συνδικαλισμός εργατοπατέρων.... η καταστροφή της χώρας!