Ο Κορτζίδης απαιτεί από τον Δήμαρχο Κωνσταντάτο να δεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες στο Ελληνικό

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

metanastes syrmata

Με μια σκληρή ανακοίνωση τους οι επικεφαλείς των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ στα νότια προάστια επιτίθενται κατά των δημάρχων της Νότιας Αθήνας για την κοινή ανακοίνωσή τους με την οποίαν δήλωναν την αντίθεση τους στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο π. αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ταυτόχρονα οι εν λόγω Δήμαρχοι ζητούσαν από την κυβέρνηση ξεκάθαρες θέσεις σχετικά με την αξιοποίηση  ή όχι του πρ. αεροδρομίου μετά μάλστα και την σχετική ξεκάθαρη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που άναψε το πράσινο φως στην αξιοποίησή του.

Την ως άνω ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει και ο κ. Χρ. Κορτζίδης, ο οποίος επί δημαρχίας του, ως γνωστόν, είχε συναινέσει στον πρ. υπουργό Χρυσοχοίδη να έρθουν μετανάστες στην περιοχή του Ελληνικού, ενώ  είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον αντιδρ'ωντα, τότε επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο,  τον οποίο μάλιστα είχε χαρακτηρίσει και.... «κακό χριστιανό»!!

Ο πρ. δήμαρχος παραβλέπει ακόμη τη βούληση των δημοτών,όπως εκφράσθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αλλά και στη μεγάλη συγκέντρωσή διαμαρτυρίας τους μπροστά στο Δημαρχείο Ελληνικού - Αργυρούπολης.   

 Είναι παράδοξο. ένας πρώην δήμαρχος, να βάζει σε δεύτερη μοίρα τον δήμο του και τις γειτονιές του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, προκειμένου να εξυπηρετήσει μια κυβέρνηση, που δείχνει να μην έχει ακόμη έτοιμο σχέδιο για το μεταναστευτικό και απλά πρέπει κάπου να βάλει τους πρόσφυγες.  Στο πόδι και εις βάρος των δήμων που στενάζουν από τις μνημονιακές πολιτικές,  την έλλειψη πόρων και πρόσφατα, την αναγκαστική μεταφορά των αποθεματικών τους με ΠΝΠ στην ΤτΕ .

Το μόνο που δεν χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι κάποιοι να βάζουν, ακόμη και σήμερα, το στενό κομματικό συμφέρον πάνω απ όλα, αδιαφορώντας για την  υποβάθμιση και την ασφάλεια του δήμου.

Ερωτηθείς σχετικά Αντιδήμαρχος της διοίκησης μας δήλωσε το εξής:

«Αν ο κύριος Κορτζίδης και η παράταξη του θέλουν τόσο πολύ την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό, γιατί δεν κάνουν οι ίδιοι την αρχή στα μεγάλα γραφεία τους που μίσθωσαν στο Ελληνικό;

»Ως παράταξη, δείχνουν να έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια και η απόδειξη είναι, ότι εκτός των μεγάλων γραφείων τους, βγάζουν κάθε μήνα εκατοντάδες έντυπα, προσκλήσεις κτλ.

»Ας δώσουν λοιπόν πρώτοι εκείνοι το «καλό» παράδειγμα, φιλοξενώντας εκεί οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι  αυτό που λένε το εννοούν».

Πάντως το όραμα των επικεφαλείς των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ στα νότια προάστια και του κ. Κορτζίδη είναι όντως πρωτόγνωρο για την περιοχή. Να γίνει κέντρο μεταναστών το Ελληνικό!!