Σκηνικό καταστροφών από μετανάστες στο Ελληνικό. Kραυγή αγωνίας των υπαλλήλων

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

Εκτός από τους συνεχείς καυγάδες, τους ξυλοδαρμούς με τραυματισμούς, τους μαφιόζικους εκβιασμούς και τα άλλα συμβάντα που έχουν καταγφραφεί με πρωταγωνιστές, κυρίως,  Μαροκινούς, Αλγερινούς και λοιπούς μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη στο Ταε Κωβο Ντο και το Ελληνικό, έχουν σημειωθεί και καταστροφές στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου Χόκευ στο Ελληνικό, όπως απεικονίζονται σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το vimaonline.gr.

ellin katastr 1

 

ellin katastr 2

 

ellin katastr 3

 

ellin katastr 4

Κραυγή αγωνίας των υπαλλήλων σε Ελληνικό και Ταε Κβο Ντο

«Δεν είναι δυνατόν 60 πολιτικοί υπάλληλοι να αντιμετωπίζουμε χιλιάδες σε χώρους που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άσκησης κρατικής εξουσίας, αφού δεν υπάρχει η νομιμοποίηση τους ως χώρων φιλοξενίας», λέει εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εφημερίδα «Καθημερινή», αναφερόμενη στην επιστολή που έστειλαν οι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής (ΥΠΥ) Προς τον Γενικό Διευθυντή της καθώς και στους αρμόδιους υπουργούς, Κουρουμπλή και Μουζάλα.

«Υπάρχει γραπτή απόφαση για τη μετατροπή του Ταε Κβον Ντο και του γηπέδου χόκεϊ στο Ελληνικό σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών; Υπάρχει ΦΕΚ; Όλα γίνονται με προφορικές εντολές, αλλά αν συμβεί κάτι, ποιος θα έχει την ευθύνη» αναρωτιέται.

Όπως τονίζουν οι υπάλληλοι δεν θέτουν ζήτημα άρνησης εκτέλεσης έργου, αλλά θέλουν να γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους και ποιο το πλαίσιο των υποχρεώσεων τους, καθώς όπως αναφέρουν εργάζονται κατά τις βραδυνές ώρες σε μέρη που είναι επικίνδυνα και το ωράριο τους περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι αναφέρονται και στο θέμα της παραβατικότητας που επικρατεί σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

«Οι άνθρωποι αυτοί υπό συνθήκες ματαίωσης των σχεδίων τους χρήζουν μιας πολύ προσεκτικής διαχείρισης έστω και προσωρινού χαρακτήρα» δηλώνουν.