Συνάντηση την Δευτέρα των 4 δημάρχων με Μουζάλα. Οργή και αγωνία στο παραλιακό μέτωπο

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

elliniko metanastew skines

Το «καυτό» ζήτημα του Μεταναστευτικού θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το μεσημέρι της Δευτέρας οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον αρμόδιο υφ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Στη συνάντηση πληοροφορούμαστε ότι θα είναι παρόντες και οι δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις προσφυγικές ροές.

«Προς το παρόν είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Ολες αυτές οι εικόνες με τα πούλμαν γεμάτα μετανάστες να μπαινοβγαίνουν μέσα στο Ελληνικό δημιούργησαν αναστάτωση στην πόλη και δεν τιμούν τη χώρα» καταλήγει ο κ. Κονδύλης. «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών» τονίζει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οργή και αγωνία των κατοίκων του παραλιακού μετώπου

«Στους δημάρχους που έχουν προστρέξει από την πρώτη στιγμή, που έδειξαν και δείχνουν ευαισθησία και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες, που αγωνιούν για τον τόπο τους, ο κ. Τσίπρας, ευρισκόμενος με την "πλάτη στον τοίχο" για τη χαώδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με τους μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων και θρησκειών, απάντησε με ανέξοδες κατηγορίες.... για δήθεν λαϊκισμό!

Αφού ανακάλυψε ότι οι μετανάστες τελικά ούτε "λιάζονται" ούτε "εξαφανίζονται", αφού άφησε τους Σκοπιανούς να υψώσουν φράχτη, αφού άφησε να διακοπεί η σιδηροδορμική σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρώπη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζημιά εκατομμυρίων ευρώ, αφού απέτυχε πλήρως στις επαναπροωθήσεις, ο πρωθυπουργός επιτίθεται στις δημοτικές Αρχές, που με τα λίγα μέσα που διαθέτουν, προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο.

Ολοι κρινόμαστε» έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, προειδοποίησαν: «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε αποθήκη ψυχών».

Τα συνεχή επεισόδια μεταξύ των μεταναστών, οι τραυματαισμοί και οι καταστροφές που προκαλούν, έχουν προκαλέσει οργή αλλά και αγωνία στους κατοίκους των νοτίων προαστίων για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Στήνουν κρυφά σκηνές στο Ελληνικό

Από το πρωί της Παρασκευής, έξω από την ολυμπιακή εγκατάσταση του γηπέδου χόκεϊ έχουν σήδη τηθεί δύο μεγάλες σκηνές, άλλά στη συνέχεια καμιόνα του στρατού μεταφέρουν κρυφά στο χώρο και άλλες σκηνές! Το γεγονός παραπέμπει στη δημιουργία εκεί μόνιμης υποδοχής των παράτυπων μεταναστών. 

Όλα δείχνουν πως εκεί θα μεταφερθούν μετανάστες οι οποίοι αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στο γήπεδο Ταε Κβο Ντο στο Γαλάτσι, μαζί με χιλιάδες άλλους. Ωστόσο, το γήπεδο δεν χωράει άλλους μετανάστες και ήδη αυτοί που βρίσκονται εκεί ζουν σε άθλιες συνθήκες ο ένας πάνω στον άλλον.