«Ελπίδα μας η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου» λένε κάτοικοι της περιοχής

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

elliniko reportaz alpha

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA που μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού το βράδυ της Παρσκευής (28/3), νέα εποχή για τα νότια προάστια της Αττικής προσδοκούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, όταν επισφραγιστεί το σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού.

"Οταν λειτουργούσε το π. αεροδρόμιο, όλη η περιοχή ήταν διαφορετικά και υπηρχαν πολλές δουλειές για όλους. Τώρα κοιτάτε, παντού εγκατάλειψη και ανεργία", ανάφεραν.

 Όπως λένε, η μεταμόρφωση του εγκαταλελλειμένου εδώ και πολλά χρόνια χώρου του παλιού αεροδρομίου θα δώσει πάλι μια νέα δυναμική ώθηση και θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία όλης της περιοχής. Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Άλιμος αναμένεται να αλλάξουν όψη.

Αν κλείσει η συμφωνία, πεντάστερα ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες και ένα τεράστιο μητροπολιτικό πάρκο έκτασης 2.000 στρεμμάτων αναμένεται να δημιουργηθεί στα 6.000 στρέμματα του παλιού αεροδρομίου, αλλά και της παραλίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από αυτό. Η ανάπλαση του Ελληνικού αναμένεται να διαρκέσει 10 χρόνια και θα δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας.

Από την φορολογία το Ελληνικό Δημόσιο θα κερδίσει 2 δισ. ευρώ, για κάθε χρόνο που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ