Δ. Aλίμου: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την αγορά πινάκων ζωγραφικής αξίας € 369.700

Αλιμου
Tools

kondylis alimos

Η αγορά 78 πινάκων ζωγραφικής αξίας 369.700 ευρώ από τον Δήμο Αλίμου, μετά την παρέμβαση του  ΣΔΟΕ, τράβηξε την προσοχή και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, ο οποίος με την υπ΄ αριθμό Δ2018/1955 παραγγελία του, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, η πταισματοδίκης του 29ου Τμήματος που ανέλαβε τη διαδικασία, έστειλε στον Δήμο το με αρ. πρωτ. 97/18-2-19 έγγραφο, με το οποίο ζητάει τα στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλων προκειμένου να κληθούν για να εξετασθούν ως μάρτυρες.

Όπως έγινε γνωστό, μετά και από τα δημοσιεύματα πολλών μεγάλων ιστοσελίδων της χώρας που αναδημοσίευσαν το αποκλειστικό ρεπορτάζ του alimosvoice.gr, ο Δήμος Αλίμου αγοράζει πίνακες ζωγραφικής δαπανώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να έχει δημιουργήσει ούτε καν μια πινακοθήκη! Οι πίνακες αυτοί βρίσκονται συνήθως στοιβαγμένοι (!) στον 4ο όροφο του Δημαρχείου και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του δημάρχου.

Είναι μια επιλογή του κ.Κονδύλη, που εκτός του ότι έχει συζητηθεί πάρα πολύ αρνητικά στους κύκλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φαίνεται πως θα κοστίσει πολιτικά στον ίδιο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ακόμα και αν το ΣΔΟΕ καταλήξει ότι τα χαρτιά είναι σωστά, ακόμα και αν ο εισαγγελέας πει ότι κανένας νόμος δεν έχει παραβιαστεί, οι Δημότες του Αλίμου, στην πλειοψηφία τους, έχουν ήδη καταδικάσει πολιτικά όλη αυτή τη διαδικασία.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί, ότι και σε άλλους γειτονικούς Δήμους, όπως αυτός της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης,υπάρχουν πρωτοβουλίες ανάδειξης έργων τέχνης, αλλά μόνο με δωρεές και κυρίως από δημότες που αχολούνται με την τέχνη.

Δείτε αποκλειστικά μόνο από το .gr, την εισαγγελική παραγγελία μέσα από την οποία ζητούνται τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων

alimosvoice