Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ο Μητροπολίτης Γλυφάδας - Κατηγορεί Κυβέρνηση & Υπ. Υγείας

Γλυφάδας
Tools

Βαριές καταγγελίες για «εξωγενείς παρεμβάσεις και πιέσεις» αλλά και έλλειψη συνεργασίας από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου Υγείας, συνόδευσαν την παραίτηση του μητροπολίτη Γλυφάδος κ. Παύλου από την θέση του προέδρου του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Ο μητροπολίτης που με δικαστική απόφαση είχε ορισθεί πρόεδρος του ιστορικού οργανισμού σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες για το μέλλον του, κάνει λόγο για «ισχυρά κατεστημένα» ενώ δεν διστάζει να καταγγείλει δημόσια τον υπουργό Υγείας για ευθεία παρέμβαση στα της διοίκησης του Ε.Ε.Σ. 

Στην επιστολή παραίτησης που έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Παύλος, σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος την «βούληση του Πρωθυπουργού» ζήτησε την τοποθέτηση άλλου διοικητικού συμβουλίου, ενώ στην έφεση που κατέθεσε κατά του διορισμού του Δ.Σ. από το οποίο παραιτήθηκε ο μητροπολίτης γινόταν λόγος για πρόθεση διορισμού άλλου «αξιόπιστων» μελών.

«Δηλαδή εμείς και τα λοιπά μέλη δεν είμαστε αξιόπιστα;» αναρωτιέται ο μητροπολίτης στην επιστολή του σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό του υπουργείου ως «το λιγότερο απρεπέστατο, ασεβή και απαράδεκτο». 

«Τα προβλήματα του Ε.Ε.Σ. είναι πλείστα όσα, χρόνια και σχεδόν άλυτα. Αν δεν «εισχωρήσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο» δεν θα αλλάξει η δυσάρεστη γνώμη και εικόνα που επικρατεί.

Χρειάζεται θάρρος, δύναμη, κουράγιο, υπομονή, ανιδιοτέλεια, τιμιότης, να πρυτανεύει η αλήθεια, έστω και αν πρόκειται να θιγούν ισχυρά κατεστημένα» γράφει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Γλυφάδος. 

Μαζί με τον κ. Παύλο, παραιτήθηκε από την θέση του αναπληρωτή προέδρου και ο πρέσβης επί τιμή κ. Ευστράτιος Δούκας που κατείχε την θέση αναπληρωτή προέδρου. 

Σημειώνετια ότι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στη Χ.Α.είχε πει το… μεγαλοπρεπές «Βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες», προσθέτοντας  ότι «είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα...».